Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Friluftsfrämjande dag

VardagenPosted by Camilla Sun, April 29, 2018 21:28:25
Idag var vi på det årliga besöket på Friluftsfrämjande dag i Sandaskogen. Vi hade en annan laguppställning idag. Leo representerade Strövarna så först skjutsade jag iväg honom och därefter åkte jag hem för att hämta resterande av familjen.

Helt enligt tradition så var det riktigt tråkigt väder när vi började vår runda, kallt och regn. Det märks att Alexander växt till sig för de olika stationerna hade inte samma attraktionsvärde som de haft förr.

Och för en gångs skull fick jag med mig kameran men tyvärr strular överföringen av bilder till datorn så alla minnen är kvar i kameran (dags för en ny kamera *host*).

Av ren vana/tradition så åkte Alexander linbanan över krokodilen, lagom road. Träffade Mulle men hon "snoppade" av Alexander genom att säga "dig har jag sett förut så du kan gå ut i skogen direkt". Lite tråkig kommentar eftersom Alexander ville träffa Mulle.

Nåja, repbron är alltid en favorit så den tog vi även i år. Turen med dåligt väder är att alla köer och folkmassa försvinner. Utan att låta osocial så är det rätt skönt faktiskt. Jag hatar att köa.
Väl framme vid sjön så skruvade någon på regnkranen och det började regna lite mer. Också enligt tradition. Jag fann en tall vars grenar var böjda likt ett paraply så vi fick det torrt och skönt.
Vi grillade korvar och fikade innan det var dags för kanotpaddling. Precis när vi var där kom en del av Leos grupp och skulle också äta. Rätt smart att dela på gruppen så att barnen får ta del av de olika aktiviteterna och inte bara så och representera Strövarna.

Alltid när man kommer till sjön och gjort sitt där så blir man lite mör så den sista sträckan blev lite seg. Fast i år kunde vi se fram emot att träffa Leo och de andra Strövarna. Vi vart bjudna på Krabbelurer, en blandning av pannkaka och sockerkaka doppat i socker och kanel. Gott men väldigt sött. En räcker bra.
Efter det så tog vi oss hem. 3 timmar i skogen tog ut sin rätt så vi var rätt trötta. Någon timme senare hämtade jag upp Leo som var helt slut efter cirka 5 timmar i skogen. Han hade haft det fullt upp med att steka Krabbelurer och ta emot besökare plus att han tappat sin täljkniv så han var lite ledsen och rätt slut.

Vid nattning så ville båda killarna läsa bok. Jag läste med Leo och efter ett kapitel så märkte jag att killen behövde sova. Jag avrundade läsande till stora protester men jag hann nog inte mer än att gå ut ur rummet förrän han sov. Han kommer nog sova gott i natt, det kommer nog hela familjen göra.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mira Fri, January 04, 2019 17:01:58

Har ni vart i skogen ändå från april ? Har ni inte gjort något annat ?