Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Midsommarafton 2013

SläktträffPosted by Camilla Mon, June 24, 2013 09:01:11
Midsommarafton kom och gick i en rasande fart. Alexander var sjuk så han och Micke stannade hemma medan jag och Leo drog iväg till landet över dagen.

I år vart vi så gott som fulltaliga, 17 vuxna och 6 barn. Vi hade tur med vädret även om de regnade strax innan vi skulle ner till ängen.

Här kommer de längsta bildspel som jag bjudit på. Så håll i hatten, nu kör vi!

Det var god uppslutning på ängen. Dans till Bosse Larssons stämma inklusive tekniska fel på bandspelaren. En tradition som håller i sig.

Efter dansen vart det bullar och saft för barnen. Leo sa att han hade en tvillingbror och norpade åt sig 2 bullar.

Jag höll mig till bara saften eftersom jag skulle köra hem.

Hoppa säck och dragkamp deltog vi också i. Eller, inte jag men Leo och mina kusin barn. Gisses så de tog i. Och vann gjorde de också. Alla vinner på vårt land, alla får choklad efter matchen. Fiffigt va?!

Pappa/morfar snackade med en skum gubbe som sålde lotter till ett mycket attraktivt lotteri som bara vuxna får ta hand om. Igår meddelade pappa att han hade vunnit på detta lotteri. Jag vet inte om jag ska tro honom. Jag lämnade nämligen mina lotter till mamma så jag tror att de eventuellt har gjort ett byte där det var nog mina siffror som vann ;)

Innan vi gick tillbaka till stugan så tog Leo och morfar en promenad på bryggan för att kolla in båtarna. Morfars båt är en badkruka så den har inte kommit i än men vi får se om vi kan hjälpa till med att komma i ordning med detta.

Väl tillbaka så tog vi en skål för farfar som säkert deltog från sin plats i himlen. Syster Emma, lilla Tyr, farmor och faster.

Laura gungade sin bebis i hammocken och om en månad ska den titta ut. Spännande! Lilla Tyr tog också en paus från allt tjo och tjim.

Christian gjorde dagens god gärning med att spela bandy med Leo. Och Leo valde verkligen rätt person att spela med, en bandy proffs. De ni, han satte ribban högt. Det är bra.

Och så middag då, jo då, det fanns mat till oss och alla andra på Torö. Kändes som i alla fall. Utöver detta så stod min mor och grillade kött och kyckling så någon viktnedgång vart det nog inte denna dag.

Och här är gänget, de flesta av dem. Vårt trogna sånghäfte från 1997 var med. Någon pratade om att uppdatera detta. Helt onödigt eftersom den vi har innehåller "The best of alla snapsvisor".

Min kusin Anna hade ordnat skattjakt till barnen. Hela 8 lappar skulle de samla in innan de skulle finna skatten. Snacka om långsam tortyr för barnen :)

Sist men inte minst så vart de fika också. Och är det midsommar så ska det vara en jordgubbstårta. Farmor och jag gjorde varsin och denna är mitt bidrag. Jordgubbstårta med vaniljbotten och jordgubbsmousse. Gott och nyttigt :)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Favoritkusinen Tue, June 25, 2013 22:15:47

Nyttiga gräddtårtor är de bästa!

Posted by Favoritkusinen Tue, June 25, 2013 22:15:44

Nyttiga gräddtårtor är de bästa!