Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Den blå dagboken

BoktipsPosted by Camilla Thu, April 25, 2013 14:42:47

Bild från Adlibris.

Nu har jag läst ut den mest vidrigaste bok jag någonsin läst, Den blå dagboken av James A. Levine.

Boken handlar om flickan Batuk som vid 10 års ålder blir skickad (såld?) av sin far till en bordell. Boken handlar alltså om barnprostitution. Barnen sitter i burliknande förhållanden i vänta på att kunderna tas emot och betjänas. Man får följa/läsa Batuks historia som hon skriver ner i sin (blåa) dagbok.

Jag har aldrig läst en bok som jag formligen ville spy när jag lästen den. Boken är inte nådig i sin beskrivning och det beror nog på att barnens verklighet inte är så nådig.

Så varför läste jag den? Det här var en chansning från min sida. Boken hade fått bra rating på Adlibris och jag valde den i blindo i tron om att jag köpt en bra bok. Och på ett sätt är den ”bra”. Man får en inblick i barnens vardag som prostituerade och den grymma värld de lever i. För en gångs skull valde jag att inte sticka huvudet i sanden utan se sanningen i vitögat. Fast ju mer jag läste desto hellre ville jag att boken skulle sluta.

Författaren blandar in mycket poesi vilket gör att historien blir lite förskönad och det gör mig stundvis irriterad. Jag undrar om barn verkligen tänker sådana vackra och kloka tankar när de lever under ständigt hot.

Skulle jag rekommendera den? Ja och nej. Ja för att inte blunda för en grym verklighet och nej för att den verkligen var vidrig.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.