Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Begär

MatlagningPosted by Camilla Sat, October 22, 2011 21:11:10

Igår hade jag ett sånt bak- och chokladbegär att jag bara var tvungen att knåpa ihop något. Jag tog ett säkert kort och bakade Brownies. Brownies löser alla bekymmer och förgyller tillvaron på ett sätt som få kan slå.

Men så gjorde jag en fasansfull upptäckt när jag ställde mig på vågen. Den pekade uppåt istället för neråt. What the f**k?! Måste vara något fel på den där vågen.

Well well.... någon stanns mellan bakningen och kylskåpet vart jag mogen och tog bara en halv brownie. Den övre halvan såklart!

Nu återstår bara en sak. Jag måste göra mig av med dessa små devils för de skriker åt mig i kylskåpet. Några får åka till Mickes morfar imorgon och andra får åka med till killarnas mormor och morfar. Resterande kaloribomber.... mmm.... jag har ju tillräckligt med kaloribomber på mig så... risken är att de får åka ner i soporna. Återstår bara att se hur stor den risken verkligen är ;)

För er lyckligt lottade människor som inte behöver tänka på kalorier finner ni receptet på Brownies nedan. Lucky you!

Grundrecept

350 g mjukt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl mjöl

Fudgeglasyr

3 dl vispgräde
1 dl mjök
1 dl ljus sirap
400 g mörk choklad 70%

Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölet. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Min form är 30*20 cm. Grädda kakan i 175 gr varmluft (200 grader i vanlig ugn) i mitten av ugnen i 30-35 min. Prova med en sticka, den skall vara lite kladdig. Låt kakan svalna.


Gör fudgen medans kakan är i ugnen. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap i en kastrull. Låt svalna några grader. Hacka chokladen och smält ner den i gräddblandningen. Låt svalna lite och bred över kakan. Kyl hela kakan tills fudgen stelnat. Skär kakan i rutor och servera med vispad grädde.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.