Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Smarrigt

MatlagningPosted by Camilla Sun, March 06, 2011 13:04:52

Jag är inte så mycket för att lägga upp recept på sånt som jag lyckats röra ihop. Känner att jag klassar inte in till någon mästerkock som är värd att lyssna på. Men här kommer ett undantag!

Jag gjorde denna citronmousse för första gången igår när mor och far var på besök. De brukar få ställa upp som försökskaniner.

Den här citronmoussen var hur enkel som helst att göra och gudomligt smarrig och frisk i smaken som gör att den nästan känns som nyttig. Ni måste prova den! Det enda lilla som jag har att tillägga är att koncistensen är inte i mousseformat. Först trodde jag att det berodde på att den stått för kort tid i kylen. Fast jag åt en liten kopp till förmiddagskaffet och den hade inte tjockat på sig något nämnvärt under natten. Så den som vill ha en liten fastare koncistens ska kanske blanda i gelatinblad i blandningen. Jag är lite sisådär för gelatin, är rädd för att få för dallriga efterrätter men jag tror att jag ska testa med gelatin vid något tillfälle.

Tyvärr har jag inte skapat denna dessert själv. Det har ICA gjort åt mig. Här är receptet:

Citronmousse med granatäpplen

2 dl lemon curd
250 g mascarpone
2 dl crème fraiche
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal
1/2 granatäpple

Gör så här

1. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Vispa ihop mascarpone, crème fraiche och lemoncurd. Blanda i citronjuice.
2. Knåda granatäpplet mot ett hårt underlag så det knastrar. Dela det mitt itu och pilla ut kärnorna med en gaffel.
3. Fördela moussen i glas, toppa med rivet citronskal och granatäppelkärnor.

This one is worth waiting for!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Favorit Kusinen Mon, March 07, 2011 19:07:12

Ha ha ha! Det är ju Henrik såklart, jag kallar honom kusin för jag kan inte förmå mig själv att minnas vad han egentligen är, en syssling? pyssling? mormors syrras unge? Vem orkar hålla reda på sånt. Så nej, du och Emma har ingen bror... Inte som jag vet iaf...

Posted by Camilla Mon, March 07, 2011 13:44:10

Det kanske är så.... får börja äta lever å blodpudding så att lillskurken kommer ut. Är skapligt trött på att vänta....

Posted by Favorit Kusinen Mon, March 07, 2011 13:30:59

Ser urgott ut! Är det därför bebisen stannar där inne tror du, för att han får så lyxigt käk ;o)