Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Sjukstugan - Del 3

SjukdomPosted by Mikael Thu, February 25, 2010 13:39:06

Tja, då vare dags igen för den såpa vi har här på Harpan – Sjukstugan!

Efter att hela familjen slagits ner av vinterkräkisen i början av februari tog Leo som sagt täten förra veckan med feber-öroninflamation-hosta-omgång. Vänligt nog så lämnade han över bacillen till sin mor i helgen vilket resulterat i att Camilla legat däckad i sängen hela veckan hyggligt stabilt runt 39 grader . Så jag har haft Vård av Mamma veckan som gått…


Själv har jag hållit mig (ta i trä) från just denna bacill när jag fått vara hemma och VAM’at. Dock känner man ju ett ansvar och vill hålla en sollidar linje i familjen så jag tog mig ut i går med Leo för en åktur och vi kom nästan till bilen då marken försvann och…

Tja, en bild säger ju mer än massa ord… Nu haltar vi fram. Läskigt var det att vurpa handlöst med lilla Grodan i famnen… har hur många läskiga tankar som helst om vad som skulle kunna hänt..


Låter det som man är bitter på livets krydda just nu? No way smiley Jag är så glad at vi bara har feber och hosta i familjen och inte kräkisen igen, glad att jag bara har en stukad for och inte två brutna och att man vet ju att man blir frisk förr eller senare smiley


Så livet e på topp !!!!!! å på lördag skall vi måla i nya huset !!!!!

Pappaledig – Leo summerar

PappaledigPosted by Mikael Tue, January 26, 2010 20:26:24

Kul å va ute även om pappsen hela tiden tjatar om vad man måste ha på sig… såg ju några större killar utan varken mössa eller vantar…

… men jag brukar ge med mig då han börjar gnälla och ta till ”Om mamma skulle se dig nu så skulle pappa få massor med skäll”.

Ska bli skönt att flytta hemifrån så man slipper höra hur man skall ”Bita ihop och köra vidare”…

… förstår inte varför man inte kan få gå där det är plogat.. å skapligt less på att får höra om pappa å lumpen å hur det var då i snön..

Öppna förskolan är toppen där finns en del schysta brudar … och kanske mer intressant, massor med kul leksaker…

Jaha! Där drog hon, bättre med leksaker som man vet stannar …

Me like! Skönt med lite omväxling och bara kunna sitta å chilla lite så se hur pappsen kutar å frustar..

Run Forest, RUN! He he he .. nu lackar svetten på The Old man igen!

Har fundrat lite på det där med jobb och modellandet känns inte helt fel... synd bara att mitt första gigg inte gav några slantar.. men jag skall skaffa mig en bättre agent..

Åka pulka å så tog ett tag att få ihop men sen hajjade jag grejjen med både pulka och att äta snö.. va rätt kul faktiskt om det inte var för…

… pappsen som inte vet när det är dags att ge sig.. Varför måste jag alltid vara sista ungen i backen… Jag vill heeeeeem!!!!

Pappaledig – sista veckan

PappaledigPosted by Mikael Tue, January 26, 2010 20:07:21

Huwwwwwa vad tiden går fort när man har kul smiley Tänkte när jag gick på pappaledighet att det kommer vara lååång tid tills man behöver masa sig tillbaka till jobbet och återgå till att flytta papper från ena sidan av skrivbordet till den andra… men de 5 månaderna har snart gått – på måndag skall man tillbaka till Grottekvarnen och vända papper och knacka dator!

Det var ett tag sedan senaste inlägget och tiden sedan dess har vart toppen. Straxt innan Jul så var jag och Leo till barnakuten för att en gång för alla borra i orsaken till den hosta han haft hur länge som helst och det gav resultat – trånga luftvägar och medikamenter för det och saken var biff smiley

Bara på ett par dagar så fick vi en ny liten kille här hemma som växlade upp i alla avseenden och sov större delen av nätterna utan hosta. Såååååååååå skönt!

Vädret har sedan dess också varit till vår favör – snö och lagom kallt har gjort att det vart kul och skönt att vara ute. Så Julledigheten var ett nöje med hela familjen hemma och dagar som var så sköna.

Efter att Camilla börjat jobba gick rutinerna tillbaka till de vanlig, dvs öppna förskolan ett par dar i veckan, besök hos gammelmorfar och farmor, och sedan massor med tid ute. I 11e timmen så han jag åxå med en sväng till jobbet som sig bör. Kul att träffa allt löst folk där och Leo hade fullt upp och var helt slut när vi åkte hem. Kanske inte behövs ngt dagis, på jobbet fanns det ju massor med goa ena som ville busa med GB smiley

Så så vare här och nu, veckan är fulltecknad och kommer gå fort och vipps så sitter man med övriga på tunnelbanan och makar in sig i ledet igen som vanlig löneslav… Bitter? Inte jag inte.. bara det att jag inte vill jobba smiley

Orsaken till detta är kanske inte så svårt att förstå om man ser klipp ur mitt nuvarande liv i tråden där Leo summerar livet just nu …

Vad skulle kunna vara roligare??????

Över och ute från Pappaledighetsälskaren!

Pappaledig - vecka 7

PappaledigPosted by Mikael Mon, October 05, 2009 13:37:46

En liten lucka i skrivande har det varit. Detta mest på grund av att förra veckan var riktigt tung. Leo sjuk igen och denna gång ordentligt snorig och feber samt en redig hosta som grädde på moset. Resultatet vart en ledsen kille och två trötta föräldrar som inte fick sova så mycket. Både ledsamt (att se killen sjuk och inte kunnat göra något) och klurigt (att försöka hålla intresset uppe och livet kul även om man bara får vara inomhus och hemma).

Skönt nog så började det hela vika av under senare delen av veckan och det tidigare uppskjutna födelsedagsfirandet kunde till slut hållas på söndagen – kul.

Kul att se lilla killen i full karriär och leka järnet med allt och alla….

Ser fram emot en vecka som blir som ”vanlig” – vara ute, öppna förskolan och lite blandat bus…. Vi håller tummen för att alla skall få vara friska och krya….

Födelsedag är KUL - jag i centrum och massor med presenter smiley.....

.. och sedan är jag inte längre bebis.. kolla... nästan hår på bröstet...

Pyssling-syssling Kasper och moster Emma hjälper till med lite presenter...

Min polare Albert som har mer rutin och vana än mig på födelsedagar hjälpte till att styra upp....

.. och det var tur för det var lite snärjigt med alla brudar som ringde hela tiden...smiley

Kul att har massor med folk här men åxå lite skönt då det lugnat sig så man kan kika närmare på de kul sakerna man fick... Tack alla!!!!!!

Men nu har jag inte tid längre... måste köra en maskin tvätt...
Hej på er för nu!!! smiley

Pappaledig - vecka 5

PappaledigPosted by Mikael Mon, September 28, 2009 12:49:22

Huwwwwwa vad tiden går fort då man har roligt!!!

Senaste veckan har varit fylld av så väl nya ”resor och vyer” som besök hos doktor och mer sjukdom.

För en dryg vecka sedan var vi på BVC och fick två rediga vaccinations cocktails, en i varje ben som det skall vara. Att ta sprutorna gick bra men sedan så kom en redig feberreaktion och lilla grodan knäckte 39 vallen och vart ordentligt utslagen ett dygn.

Men han spottade i nävarna som en redig karl och kom tillbaka in i matchen.

Förra veckan så var det full fart och vi hann med en hel del - vi var på öppna förskolan här hemma med korvgrillning igen, en premiärtur en dag till öppna förskolan i Älvsjö med bästisen Albert, var och hejjade på gammelmorfar, en tur till Globen är ett axplock av vad två goa killar hann med. Givet var ju veckans höjdpunkt 1-års kallaset J

Tyvärr rundades veckan av med en släng av förkylning igen som denna gång satte sig i halsen. Det skär så långt in i ens hjärta att se och höra den lilla killen skrovla och nysa, hosta så man tror lungorna skall komma ut samtidigt.. inte kul alls. Men som det ser ut nu är vi på bättringsväg igen. Dock inte så bra än så det blir något kul och bus.

Har nyligen gått över till en sovstund per dag vilket är riktigt skönt för mig. Man får då iaf 1 ½ - 2 timmars lucka at göra något själv (dock inte spela som de flesta nog tänker på J ). Duscha brukar stå överst på önskelistan J

Således alles bra här i stugan med grabbarna grus.

En sväng till Globen med en fika satt som smäcken….

Me Love Älvsjö öppna förskola smiley

Pappa tror inte jag hajjar vad detta är... damn vicken cool och stor present som är på G smiley

Min polare Albert var här och vi hade kanonkul...

... tiden gick super fort för vi hade mycket att prata om och visa varandra...

Bäst av allt var att vi lurade Alberts pappa att sitta och prata i en leksakstelefon... he he he ... den snubben kommer Albert kunna få vad han vill av i framtiden.

Pappaledig - vecka 3 - onsdag

PappaledigPosted by Mikael Wed, September 16, 2009 17:04:27

Nu börjar det likna något, hela familjen på benen och inte så mkt snor någonstans smiley. Känns lite som att det är så här det skall vara – full fart men så kul. Veckan har gått fort så här långt och vi har hunnit med ÖF två dagar, besökt gammelmorfar och även en sväng till farmor. Således full fart!

I går brassades det storkok av en, iaf för mig, bortglömd delikatess – makaronilåda!!!! Hur kan man ha glömt en rätt som den????? Och idag serverades således denna och mottogs med belåtenhet av den lilla Kungen å pappa fick en resa tillbaka i tiden – uppstekt makaronilåda… de e en guldklimp!!!!

Sen har vi haft grillparty premiär åxå kul å se den första korven med bröd slinka ner snabbt som om han inte gjort annat (även om brödet var hyggligt lite intressant, de e korven man vill åt smiley )

Så allt är tillbaka på spåret på Harpan och alla är glada!

Smarrigt som bara den!!!!

Mer pappsen, det finns plats!!!!

Och sen var det ju det här med då det bara tystnar... men man kan ju inte begära så mycket annat då iaf det gällande ordspråket inte döljs utan skyltas upp för alla att ta del av….

… så resultatet kanske inte borde vara så överraskande….??????

Pappaledig - Måndag vecka 2:2

PappaledigPosted by Mikael Fri, September 11, 2009 11:11:16

Fredag igen å en till vecka har förflutit.

Veckan har varit kul men rätt tung då vi har haft sjukdom i stugan. Inte ngt kritiskt men dock så pass så att både jag och Camilla vart nere på knä om vart annat.

Gött är dock att Leo vart hyggligt frisk, utan feber men med lite hosta och mycket snor. Har under veckan utvecklat mina färdigheter i snorsugandets underbara värld och är nu en högt skillad "Snot Sucker" smiley

Alles för nu, laddar om och hoppas på en frisk och kry vecka nästa vecka!

Pappaledig - Måndag vecka 2

VardagenPosted by Mikael Mon, September 07, 2009 11:47:03

Hej å hå vad det går fort när man har kul! smiley

1a veckan avklarad och den innehöll allt från ÖF till promenader, parklek och som avrundning en ordentlig förkylning som fortplantade sig i hela familjen. Helgen som vart har således vartit lugn med mycket hosta, snörvalnde och rinnande näsor. Och med resultat - tidiga kvällar i säng för oss alla. I skrivande stund är nog Leo den som kommt mest på benen medans vi oldisar fortfarande är lite på knä...

Turligt, med tanke på de tidigare insinuationerna som kommit, så har jag förevigat en del av förra veckan men inte fått till det att få hit dem. Men nu kommer de... Fåll till godo, veckan i raketfart!

Även om man är lite krasslig så är det skönt att vara i parken en liten stund med mina coola pappa.... smiley

Å en sväng till den närmaste lekparken funkar åxå bra smiley

Hemma så har jag fått lära pappsen hur man sorterar... man kan inte tro han e en excel-kille???? Ingen koll alls...

Synd att han börjar förstå att då det blir riktigt tyst... det är då jag har som roligast.... När man drar ut en eller fler sladdar under pappas skrivbord blir hans dator tyst - men han låter som bara den... och högt smiley

Det här var åxå kul en stund tills man blev upptäckt... måste ju få kolla sina egna tvättlappar.. e väl inget å bli putt för????

Pappaledig – Dag 3

VardagenPosted by Mikael Thu, September 03, 2009 22:17:39

Pust!
Klockan är sen och mamma är på lokal och vi har just lagt oss (man har slutat vara en individ..) Således haft en grabbkväll här hemma smiley

Skulle nog inte börjat snacka om det där med flunsan. När Leo vaknade efter inlägget så var pannan het som en tonårings rygg på en strand i Spanien och näsan sprutade som en nerkörd vattenpost i en medioker amerikansk deckare… För de som vart hemma och inte är noober med barn så vet ni vad som väntade… Kinkighet med stort K och en pappa som vart om än mer orolig.

Dagen vart lång ur fler bemärkelser men när grodan väl somnat så var det dags för storkok med korvstroganoff med ris å sen paketering på burk. Sen var gubben helt slut.

Dagen idag funkade bra fram till 10-tiden då lillkillen nästan somnade i sin stol efter halva gröten. Massor med gröt i ansiktet blandat med en del från vattenposten – dags å sussa. Sen tog vi en lång prommis å lite lek i det fria. Så kul å se hur han plockar gräs å lägger i små högar på vagnen och ler belåtet efter varje hög. Dock kom sovandet i otakt och när jag kom hem vid 17-tiden var det med en galet trött kille som inte ville sova alls men som tur var kom mamma hem och lade sin moderliga hand på sonens panna och han somnade i lagom 30 minuter.

Sen var det leka och en pappa som var skaplig sliten drog fram det givna esset i samband med sova – bada!!!! Gick som en dans å vi duschade järnet och skrattade massor. Dock slog planen lite fel då Leo fick upp farten och ville varken slappna av eller sussa eller ens äta välling – han ville röja. Kändes lite surt när man försökte lirka in flaskan å sjunga ”Byssan lull” och resultatet vart en liten kille som, snabbt som en judo virtuos, skruvade sig, for upp på knäna och började digga. Samtidigt som han med båda händerna klappade takten på pappas kinder…. Om det var sången eller inte-suget på att sova förtäljer inte historien…. Men efter en timmes lek, äta, smita, krypa, busa så somnade killen min smiley

Så nu sitter en helsliten kille här med ett glas vin och fundrar vad man gett sig in på J Helt klart något slitsamt men det går inte upp mot den tillfredsställelse det ger att få vara med den lilla killen varje dag i vått och torrt …..

Avslutningsvis Ewa… vete hundan om en gitarr tonåring är bättre eller värre en 4 kråkor… men jag tror nog du gjorde rätt i att backa ur dealen J Misstänker det var Micke son var till ”salu” å då skulle vi ju kunnat LAN’a dagarna i ända och fostra Leo i rätt anda smileysmiley

Pappaledig - Dag 2

VardagenPosted by Mikael Wed, September 02, 2009 12:22:15

Dag 2 å det går fort (än så länge smiley) Hinner knappt upp, byta bralla, fixa frulle, på med kläder så är det dags å dra till ÖF.

Ang husdjuren å dess namn bara en vink om hur mkt man vill slänga ut dem - skatorna är näst längst ner på skalan. Sedan är det bara Kråk-d-j'na kvar... smiley

De är fortfarande till salu för 0 SEK. smiley

Dagen idag har varit bra även om vädret inte är med oss. Ser dock ut att klarna upp så det kanske blir lite parken iaf. Var iväg idag åxå till ÖF och det är ett riktigt litet vattenhål.

Har dock inte så mkt nytt att förtälja det man fundrar lite på är det här med flunsan. Inte bara i press det är No1 news. Även på ÖF snackas det om det och frågan man ställer sig i stilla sinne är var man skall dra gränsen. Jag menar, skall vi sitta inne å vänta ut den, dvs troligen då jag skall tillbaka till jobbet eller skall man bara vara som vanligt...eller ngt mitt emellan? Man vill ju inte bli den där trista pinnen i statistiken.... Hmmmmmm.. klurigt.

Alles från Harpan för nu, hare nu bästis alla där ute!

Next »