Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Bröllopsresa

BröllopPosted by Camilla Sat, April 22, 2017 15:34:40

Det är lätt att man drömmer sig tillbaka till vår bröllopsresa när vädret här hemma är rena aprilskämtet. I mars var vi iväg till Maldiverna för 8 dagar sol och avkoppling.

Jag kan lova er att ön verkligen var så fantastisk som man bara sett på bild. Turkost vatten, vita stränder och varma kvällar.
Vi bodde i en stuga vid vattnet men vattnet var ganska så salt så för egen del så badade jag bara ett par gånger (sved alldeles för mycket i ögonen).
På stranden fanns det en del små bomullstussar som rullade runt vilket sedan visade sig vara vit/genomskinliga och pyttesmå eremitkräftor. Vi fick lära oss att de vita kräftorna höll till vid vattenbrynet medan de svarta var längre upp och närmare stugorna (fast de tittade bara fram på natten). En del ödlor hann vi också se.
Dagarna gick mest ut på att aktivt slappa, sova, sola och svalka sig. Jobbigt läge men vi gjorde så gott vi kunde.
Micke var ute på en dyktur och fick se ett fantastiskt vattenliv. Han hann att hälsa på hajar, muränor, nemo/clownfisk, manter etc.

Vi var även ute på en kvällslig fisketur och fick se den mest fantastisk solnedgång man någonsin sett. Går liksom inte att beskriva. Micke hade tyvärr ingen fiskelycka men jag fick upp 3 färgglada firrar (2 blå och en röd som tydligen var lite ovanlig och väldigt god att äta).
Jag passade på att få en henna tatuering. Denna skapelse tog 20 min att göra så vi pratar om riktigt duktig yrkesskicklighet. Den var kvar i ungefär 10 dagar innan den tynade bort. Ett smart alternativ att prova om man är osäker på en riktig tatuering.
Lite vattenskoter hann vi också med att köra. Tyvärr fick vi inte göra det samtidigt utan en kvart var.

Vi fick en dag med regn men det gjorde inget för temperaturen höll sig ungefär till detsamma, alltså 35 grader. Denna dag passade vi på att ta en promenad runt ön som var 400 meter bred och 1,3 km lång.
Skulle vi vilja åka tillbaka? Både ja och nej. Det var rätt dyrt att göra olika aktiviteter på ön så man behöver en rejäl semesterkassa om man vill göra fler aktiviteter (fanns massor att välja på). Sedan är vi sådana som gillar solsemester i en vecka men sedan kryper det i kroppen. Man vill se och göra saker. En liten ö har inte så många kulturella sevärdheter så 8 dagar räckte väldigt bra för oss.

Sedan är det ju så att för samma pris som denna resa kostade hade vi nog lätt kunna ta hela familjen till Thailand och vara där i 2 veckor.

Så detta är nog bara en once in a lifetime resa. En resa som vi aldrig kommer att glömma och som vi är evigt tacksamma för att fått genomföra. Tack alla nära och kära för att ni gjorde denna resa möjlig.