Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Familjeaktivitet. Gick så där...

VardagenPosted by Camilla Sun, December 18, 2016 16:18:28

För några månader sedan sa en vissen Leo att han tyckte det är tråkigt att vi inte gör något tillsammans hela familjen. Och han har till viss del rätt. Helgerna har varit uppbokade av innebandyträning/matcher, släktskalas, träff med vänner (vuxna) etc. Det är sällan som bara vi i familjen gör något bara vi fyra. När vi kikade i kalendern så var helgerna uppbokade och denna helg var den enda som var tom (lite galet egentligen). Sagt å gjort så skulle vi ha familjeaktiviteter igår.

Killarna hade pratat om att åka till badhuset men på morgonen kände jag att killarna är tokförkylda så det kändes inte så smart att åka och bad. Besvikelsen var total och min hjärna fick jobba för fullt för att kunna matcha upp till denna besvikelse. Då kom jag på att Leo tyckte att bowlingen var kul så jag föreslog det. Men när vi kom dit så var det fullbokat och killarna gav mig onda ögat igen. Gaaah!

Jag drog då till med att vi skulle baka pepparkakor och de gick de med på, om än halvt om halvt engagerat.

Alltså pepparkaksbak se ju hur mysigt ut som helst men hos oss är det som ett galet maratonlopp. Både vill ha hjälp samtidigt och hur mycket jag än medlar, förklarar och diskuterar med dem så kan jag inte lyckas med att få denna stund så mysig som den kan vara. Så här med facit i hand har jag märkt att myset kommer om jag låter en kille i taget sköta baket.

Lämpligt nog så var Alexander tvungen att avsluta baket då han skulle iväg på kalas. Till flickvännen. Valet av skjorta och fluga är helt och hållet hans och han var mycket specifik med vad han ville ge tjejen. Ett guldhalsband med ett hjärta för att ”sånt gillar tjejer”. Ha ha ha!
Medan Alexander var på kalas så dekorerade Leo sina peppisar. Det är nog mer godis än pepparkaka på dessa skapelser.
Just på denna bild så var han inte klar men tänk er ett halvt kilo godis till så kan ni se framför er hur de ser ut.

Söndag idag och vi tog oss iväg till bowlingen igen. Jag var nämligen lite smart med att boka en tid när vi var där igår. Vad gör man inte för att hamna på plus. Till en början hade vi stället för oss själva vilket gjorde stunden verkligen till en familjeaktivitet/stund. Killarna tyckte det var riktigt kul och även om detta var Alexander första gång som han spelade så fick han till en massa poäng han också.
Och medan Leo var på ett kalas hos sin klasskompis så passade Alexander på att dekorera sina pepparkakor. Fast hans dåliga tålamod tog vid och jag fick peppa och bidra till dekoreringen för att det skulle bli klart. Och jag lovar, fast att jag har hjälpt till så kommer jag inte att få smaka än enda :)

Så helgen har varit ok. Inte så topp som jag hade trott och planerat att den skulle vara. Det var en massa andra saker som bara sket sig och som la sig som en blöt filt över känslan för helgens aktiviteter. Men men, inge idé att hänga läpp för det. Ny vecka, nya möjligheter :) Jajamensan!