Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Nerf i vårt hus

VardagenPosted by Camilla Thu, September 29, 2016 10:00:04

När det gäller leksaker till barnen så har vi alltid varit öppna för deras intressen med ett undantag. Inga pistolliknande föremål. Det har alltid känts lite sådär med att se barn springa runt och ”skjuta” när man ser en massa krig och elände på nyheterna. Vi har hållit den pistol-regeln rätt bra och det var väl inte förrän i somras som barnen fick vattenpistoler som såg ut som gevär.

Leo har länge velat ha Nerf. Ja en pistol som skjuter skumgummiskott. Micke har varit rätt tydlig, ingen Nerf i vårt hus. I princip har jag hållit med men känt av trycket och gått in i fällan ”alla andra har” (plus att det ser lite roligt ut, fast det skulle jag aldrig erkänna ;)). Det blir också en konstig situation när ens barn inte tar hem kompisar utan istället vill åka hem till kompisar just för att de har leksaker som vi inte köper till dem.

Men men, strunt i det nu. I helgen fick Leo Nerf pistoler av sin kära faster Anne. Ja men ni förstår, den lyckan! Han skrek "mamma, jag fick Nerf pistoler!". Micke gnisslade och vred sig över detta men insåg nog att han inte gärna kunde be Leo lämna tillbaka sin present. Så numera har vi Nerf i huset.

Igår kväll satt Alexander och Micke i Leos rum när jag hör.

Micke: nu får du flytta på dig för nu är det min tur.
Alexander: kan vi inte skjuta tillsammans?
Micke: Nej om jag nu ska få skjuta så vill jag göra det på mitt sätt.

Vansinnigt roligt att höra! :)
Nerf demonstranten som argumenterar med sin son om att han vill skjuta på sitt sätt. Och att Micke tycker att det är ok att barnen får spela World of the tanks (stridsvagnsspel = skjuta) behöver vi inte kanske inte nämna just nu.

Har jag berättat att jag egentligen har 3 barn.