Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

En heldag på Kolmården

VardagenPosted by Camilla Thu, August 04, 2016 23:57:35

Idag var familjen Werner på en tur till Kolmården. Att bara ta sig iväg är ett konststycke i sig. Alla skulle in på toan samtidigt, gubben sprang runt och letade efter sina byxor. När han tillslut fann dem så konstaterade han att det kändes ”lite trångt runt juvelerna” och runt midjan. Efter en stund såg vi att han klämt in sig i gummans jeans och jakten på byxorna fortsatte. När vi väl satt i bilen så hann vi inte mer än att sätta nycklarna i bilen förrän vi hörde ”jag är kissnödig”. Och ska den ena gå ja då vill den andra också det.

Men tillslut kom vi iväg (2 timmar försenade enligt vår lilla plan) och kom fram till Kolmården. Gumman gjorde bort sig vid parkeringsautomaten (vi behöver inte gå in på några detaljer här) och familjen taijkon satt i bilen och åt den medhavda lunchen. Det var lite fler händelser som skedde innan vi tillslut faktiskt kom in i parken. Helt otroligt :)

Vi började med Bamses värld för att slippa tjatet. Där hyvlade vi av alla attraktioner som vi fann. Det var godiståget, luftballong, honungsburkarna bilarna, bamses hus, lille skutts hus etc.

Vi träffade aldrig Bamse men det var mest för att vi precis missade en visning och orkade inte vänta på nästa.

På Barnens Lantgård fick vi kela med getter. Man ser direkt att Alexander kommer in i sitt rätta element. Han är så varsam och försiktig med djuren.

Vi gick även förbi Zooskolan där vi fick en lektion i ormar. Nu minns jag inte namnet på ormen som tjejen höll i men det var inte giftig, det var en kramorm (kramar ihjäl sina byten). Åter igen, Alexander satt som ett ljus. Kunde svara på en del frågor (till vår förvåning) och var inte sen med att klappa ormen. Jo då, även mamman tog sig mod att klappa ormen som var sval och torr (trodde att ormar var slemmiga).

Vi har sett en himla massa djur men det som vi såg mest framemot var delfinerna. Det har piffat till showen ordentligt sedan jag sist var här (en sisådär 20 år sedan) och vi fick oss en lektion om hur djur, natur och människa inte riktigt synka med varandra, till nackdel för alla. Bra, tycker jag, man kan aldrig få för få påminnelser om att människan inte är den enda varelsen på denna planet.

Ja mamma, jag tog en massa kort på delfinerna. Precis som vi alltid gjort i vår familj ;)

Vid det här laget så var familjen rätt mör. Därför passade det perfekt att ta en Safari tur i linbanan. En otroligt skön tur om än lite svindlande för höjden. Vi såg björnar, lejon giraffer, strutsar etc. En riktigt skön och mysig tur.

Den sista delen sprang vi mest igenom. De började smådugga (vilket var rätt skönt) och efter 7 timmar så var vi både trötta och hungriga. Innan vi åkte hem såg vi till att barnen fick i sig ett riktigt skrovmål på Hajgrillen. Micke hämtade bilen och vi slängde in barnen för att ta oss hem. 15 minuter senare såg det ut så här i baksätet.

Nöjda killar (och föräldrar) som haft en riktigt händelserik och fantastisk dag.

Sist men inte minst bör väl nämnas Wildfire. Den senaste åkattraktionen på Kolmården. Lite fakta om den; topphastighet på 113 km/h, fallvinkel på 83 grader, G-kraft 4 och en höjd på 142 meter.

Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Någonsin!!! Leo var taggad till tusen och ville gärna åka den så var gör man som förälder, man står ut. Jag skrek och blundade mest med vid ett tillfälle kikade jag på Leo som faktiskt såg ut som att han höll på att svimma. Det var inte så mycket som jag kunde göra i det läget mer än att hoppas att det skulle ta slut så fort som möjligt. När turen väl tog slut så såg jag en överlycklig och spiffig kille. Lika mycket som han tyckte att det var läskigt så var han så lycklig och superglad över att ha åkt den. Men en sak är säker, jag gör aldrig om det. Tror det gäller även för Leo :)
Här kan ni se ett klipp på hur turen ser ut (inte vår men ger ändå en god bild hur det är att åka den).