Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Kulturdag - Vasamuseet

VardagenPosted by Camilla Tue, August 02, 2016 22:23:23
Det är operation "kul för barnen" som är i fokus för de sista semesterveckorna. Barnen har nog inte haft det så kul när vi har haft fullt upp med bröllopsbestyr så nu ska vi fokusera på dem.

Idag tog vi en kulturdag och besökte Vasamuseet. Detta enorma skepp som glömdes bort men som fick se dagsljus 1961.

Vet inte hur imponerade barnen var, de var mest intresserade av kanonerna och bössorna.

Man kan se en liten film som visar på både lite historia och själva jobbet med att piffa till skeppet. I filmen var det en kort sekvens som visade hur en sjöman drunknar. Ni vet, mannen kämpar under vattnet för att sedan bli alldeles stilla. Denna lilla sekvens gjorde ett väldigt stort intryck på Leo. Han ville inte se klart filmen så vi lämnade lokalen. Därefter var han tyst rätt länge.

När vi väl var hemma såg jag att han grubblade rätt länge och som jag misstänkte så var det just den sekvensen som han tänkte på. Han vart rädd för att han ska drunkna och han ville inte dö. Tunga tankar. Vi får nog plocka upp dessa tankar även imorgon.

Allt som allt så hade vi en bra dag. Vi gick även runt vid kajen där det låg till lite andra gamla båtar som man fick titta på och jag tror att killarna gillade det mer än själva museet.

Att fotografera med en mobil på Vasa är inte optimalt men här är några bilder från dagen.