Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Släpp fångarna loss, det är vååår

VardagenPosted by Camilla Sun, May 15, 2016 16:25:44
Igår tog vi oss ut till Bögsgård/Häggvik för att se när korna får komma ut ur sin vinter dvala.

Ett ganska så stort jippo som erbjöd ansiktsmålning, titta på gårdens djur, korvgrillning etc. Vi valde att inte vara där direkt när de öppnade, det visade sig senare vara ett bra beslut.

Alexander fann traktorerna.
Och Leo matade en supersöt kalv, "det var lite slemmigt".
Utsläppet skulle börja 14.00 men när vi kom dig så fick vi reda på att det skulle vara lite show före korna. Först ut kom ett par tjejer som visade upp islandshästar.
Och därefter ett par skogshuggare som visade hur man hanterar en motorsåg. Lite tävling vart det också där två ur publiken fick vara med att kasta yxa.
Innan korna fick komma ut skulle man städa marken och gården fick därmed också visa att de använder sig inte bara av maskinell kraft utan även av gammal hederlig metod som häst och vagn.
Jag vet inte om killarna vart så imponerade av showen. Det kändes som att det hela var mest en lång väntan.
Och om man måste vänta så kan man väl passa på att kela :)
Men tillslut så kom korna ut, skuttandes som kaniner. Kanske inte så konstigt om det har varit inne hela vintern. Vilka bjässar. Att de ens kan skutta övergår mitt förstånd.

Visst var det kul att se kossorna men om ärligheten ska fram så tror jag inte att killarna fann detta något imponerade. Visst, det var kul att se. Ja. Men jag tror inte att vi gör om det för det var mycket väntan (därav tacksamheten att vi inte var på plats från 11.00).
Sedan kom vi till det stora tålamodsprovet, att ta sig ut från gården. Skapligt många bilar och ingen som helst logik och ödmjukhet att tillämpa blixtlås principen. Vi vart helt stillastående i kön i minst 1 timme. När vi kom till gården så fanns det personal som dirigerade bilar. De skulle behövts även när alla skulle ta sig ut.

Jag måste säga att killarna skötte sig helt suveränt bra. De var vid rätt gott humör när de väntade på korna och var väldigt muntra när vi satt fast i bilkön. Tror att jag har nog lite att lära mig av mina barn :)