Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Blod tårtor

TårtorPosted by Camilla Mon, September 08, 2014 21:20:00
I helgen var vi på maskerad kalas hos Albert som fyllde 6 år. Killen ääälskar allt som har med spöken, blod och läskiga monster så hans mor beställde 2 tårtor med extra blod.

Jag kände mig lite kluven till att göra dessa tårtor. Jag vet inte om jag riktigt hade gått med på att någon av våra killar vill ha en läskig tårta med mycket blod. Och med tanke på att Albert bjudit alla nya klasskamrater så kände jag att jag ville inte få några arga föräldrar på mig som tyckte att tårtorna var opassande. Med Clara försäkrade mig om att det kunde inte bli för mycket blod och att hon tog fullt ansvar för eventuellt upprörda föräldrar.

Sagt och gjort så gjorde jag så som det önskades (fast jag försökte hålla det lite light ändå).

Jag la upp bilderna på FB och de flesta tyckte att tårtorna var "skithäftiga". Barnen vart inte skrämda av den och antalet ögon räckte inte till alla barn vilket visade sig vara en miss. Alla 22 barn ville ha ett blodigt öga :)
Tårtorna innehåller chokladtårtbotten med chokladbitar i. Båda tårtorna fylldes med hallongrädde och glasskräm som färglades med extra röd färg för att hålla blod temat.

Det var kul att se barnens reaktion för de vart imponerade. Tårtorna vart en succée och smälte fint in i hela kalas temat som var maskeradkalas med betoning på läskigt.