Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Sophies historia

BoktipsPosted by Camilla Fri, August 08, 2014 22:29:07

Sophies historia av JoJo Moyes
är en roman som handlar om två kvinnor från olika sekel. Den ena från första världskriget och den andra från nutid. Det som de har gemensamt är en tavla. En tavla som hotar att påverka deras tillvaro radikalt. Visst låter det spännande?! Troligtvis inte men mer än så kan jag faktiskt inte säga för då avslöjar jag för mycket. Men ni måste bara tro mig när jag säger att detta är en fantastisk bok.

Jag har tänkt att beställa denna bok flera gånger men den har inte känts så spännande vilket gjort att jag valt andra böcker. När den väl kom i mina händer så gav jag den ett försök och la undan den eftersom den inte fångade mig alls. Nu när jag läst ut den så kan jag inte förstå hur jag nekat denna bok.

Man får en inblick i två vitt skilda människoöden som på varsina sätt är tragiska. Det gemensamma och det som fängslar en (mig) är hur en tavla knyter ihop historien om dessa två kvinnor.

JoJo Moyes har ett fantastiskt sätt att berätta en till synes simpel historia till något riktigt fascinerande och spännande. Det är inte förrän till sista sidan som säcken knyts ihop och man får svar på många funderingar som jag fått under min läsning.

Boken har fått 5 stjärnor, tummar, böcker, loggar etc som bedömning och jag kan inte göra annat än att hålla med. Den får 5 Tolan tummar av 5 möjliga. För den som skulle råka gilla denna bok så kan jag även varmt rekommendera en tidigare bok av samma författarinna som heter Livet efter dig. Även den bok var riktigt bra fast Sophies historia är snäppet bättre. Kanske är detta ett extremt tidigt julklapps tips ;)

Nu råkar jag veta att JoJo Moyes har skrivit minst två böcker till. Beskrivningen av dessa låter heller inte så intressant och spännande men med tanke på den inverkan som hennes böcker nått mig så måste jag nästa beställa även dessa. Fast jag kanske bör vänta ett tag då denna läsning har gjort mig helt frånvarande från familjen de senaste två dagar.

Förlåt hjärtat men boken var så himla bra och imorgon ska jag komma tillbaka till verkligheten :)