Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Enkel familjemiddag

MatlagningPosted by Camilla Tue, May 06, 2014 21:10:27
Jag vet inte hur det är för er men för mig är det en ständig utmaning att försöka fixa en någorlunda lagad middag. Jag försöker undvika halvfabrikat men visst, tiden tryter även för oss så vi serverar också fiskpinnar och pytt. Dock inte tillsammans :)

Idag fixade jag en kyckling gratäng som vart vansinnigt god. Enkel och snabb att göra vilket är tacksamt för en mor som är trött efter en arbetsdag. Jag hittade ett recept som jag utgick ifrån men gjorde sedan ändringar och en egen tolkning av maten.

Nu är det här ingen matblogg direkt men jag vill ändå tipsa er om denna maträtt då jag vet att det är en och annan familjemor eller far som kikar in här. Ni som har vuxna barn kan säkert också finna glädje i detta enkla middagstips.

Kycklinggratäng

Ingredienser

4-5 tunna kycklingfiléer

1 pkt bacon bitar

1 dl riven ost

4 dl creme fraiche

200 gram philadelphiaost

2 msk ketchup

salt och peppar

kycklingkrydda

Sätt på ugnen på 200 grader.
Bryn baconet så att det blir krispiga bitar. Lägg kycklingen i en ugnsform, salta och peppra efter smak och tycke, strö över osten och krydda med kycklingkrydda. Blanda creme fraishe, philadelphiaost och ketshup och häll bländningen över kycklingen.
In i ugnen i cirka 30 min (kika till den så att den inte blir bränd. Jag la på folie efter 20 minuter).Jag hade 5 kycklingfiléer vilket gjorde att man kanske skulle ha lite mer sås. Men jag smetade ut blandningen och när allt hade stått i ugnen så vart det en bra sås.

Jag serverade kycklingen med ris men jag kan tänka mig att pasta kan vara ett bra alternativ.Allas tallrikar vart tomma och jag fick tummar upp från hela familjen så det här kommer att serveras fler gånger. Och då riset också sköter sig själv så behövdes det ingen större ansträngning från min sida för att det skulle bli en smarrig middag :)