Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Bedriften av att få träffa en läkare

SjukdomPosted by Camilla Tue, November 12, 2013 11:54:56

Svensk sjukvård är säkert bra men inte idag. Jag är inne på dag 8 som sjuk och det innebär att min arbetsgivare vill ha ett läkarintyg.

Jag ringde till Capio vårdcentral som hänvisade mig till deras drop in tider. När jag kom dit i morse så fick jag meddelande om att jag inte kunde få träffa läkaren då det var fullbokat. De ansåg att det var företagshälsovården som skriver ut läkarintyg från dag 8. Jag går tillbaka till bilen och ringer till företagshälsovården som förstod inte alls varför jag ringde till dem. De skriver inte ut läkarintyg av detta slag och har inga akuta tider. De hänvisade tillbaka till vårdcentralen.

Eftersom jag inte fick komma till Capio så ringer jag till Löwenströmska vårdcentral, dit vi går med barnen. Jag har alltid varit nöjd med denna vårdcentral men jag fick inte komma dit eftersom jag inte är listad hos dem (så mycket för det fria valet av sjukvård). Jag försökte därför att lista mig på en gång men det får man inte göra under pågående sjukdom.

Jag åker därför till närakuten på Löwenströmska och får komma in. Efter att jag betalat 200 kronor fick jag träffa en läkare som skrev sjukintyget plus penicillin.

Jag måste erkänna att jag känner mig skapligt irriterad på dessa turer. Att få betala 200 kronor är väl en sak men att jag ska ta upp en akut tid för ett intyg känns helt fel. Nu var det lugnt på akuten så jag tror inte att jag stod i vägen för en patient med akutare besvär men ändå. Jag förstår inte riktigt varför jag ska behöva åka till en akutmottagning för ett papper. Det känns helt fel. Ska jag behöva lista mig på flera vårdcentraler för att veta att jag kan få hjälp när jag behöver det?

Måtte jag aldrig bli sjuk så här länge igen.