Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

I stundens hetta

BoktipsPosted by Camilla Tue, June 25, 2013 12:40:50

Igår läste jag ut Viveca Stens 5:e roman I stundens hetta. Åh vad jag gillar hennes böcker. De är spännande, lättlästa och upplösningen kommer alltid inom de 30 sista sidorna. Denna bok var lite annorlunda i dispositionen jämfört med de tidigare böckerna. Kapitlen var korta och beskrivning av miljö och omgivning något magrare. Jag vet inte om jag gillar det eller inte. Den känns inte som att man missar något, jag tycker att man får en bra känsla av miljön ändå. Fast stundvis kunde det bli väldigt enkelt vilket jag tycker är lite synd.

Viveca har två huvudpersoner som man får följa genom böckerna. Kommissarien Thomas Andreasson och hans barndomsvän Nora Linde, vilket för övrigt är ett väldigt fint namn. Alla hennes böcker utspelar sig mer eller mindre på Sandhamn. Jag kan inte säga så mycket om handlingen mer än att denna utspelar sig under en midsommarhelg där en ungdomsfest slutar i tragedi.

Om ni inte läst Vivecas böcker så kan jag varmt rekommendera dem. Även om får följa hennes huvudpersoner i samtliga böcker så tycker jag att hon summerar ihop deras historia i varje bok för den som inte läst förgående bok. Här är Viveca Stens böcker i rätt ordning.

1) I de lugnaste vatten

2) I den innersta kretsen

3) I grunden utan skuld

4) I natt är du död

5) I stundens hetta

6) I farans riktning

Den 6:e boken har inte kommit ut i pocket än så den har jag inte läst. Jag bär tillräckligt med saker i min ryggsäck så jag väntar troget tills att den 6:e boken kommer ut i lättare format.