Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

En dag i Sandaskogen

VardagenPosted by Camilla Mon, April 29, 2013 09:46:10
Igår hade Friluftsfrämjandet en aktivitetsdag i Sandaskogen. De bjöd på tipspromenad, aktiviteter för barnen samt grillmöjligheter (eller köpa korv för de som inte ville släpa på egen korv). Vi packade ner mat och fika och släppte alla måsten för en dag i skogen. Det var en underbar dag även om det var något svalt i skogen.

Vid en station var det Bullerbyns förskola som gjorde reklam för sin verksamhet. Vi fick sitta i deras tält och kolla på olika kort (djur och bokstäver) för att visa vad för material de använder sig av. Antar jag i alla fall. Mysigt var det och visst väckte det en liten nyfikenhet för deras förskola.

Leo var till och med så modig att han vågade ha en liten bagge på handen. Minns inte vad baggen var för sort men äpple fick hen i alla fall. Mycket äpple :)

Även i år ville Leo klättra i deras klätterbro. Hans mor vart lite tveksam och frågade Leo om han verkligen ville klättra där. Herregud, det var ju 3 meter till marken. Men en ledare svarade att det var nog mer barnets mor som var nervös än själva barnet och så var det slutdiskuterat med det :)

Den traditionsenliga turen över träsket med krokodilen tog vi också. Eller vi... barnen förstås. Först ut var Leo.

Därefter ville Alexander åka. Ska storebror så ska även han. Han var dock mer sammanbiten men jag tror att han gillade åkturen ändå.

En liten snurr på det innan vi sprang vidare till nästa station.

Vid kärret hade man ordnat grillplats och som vanligt var det helt galet med folk. I år kom vi iväg lite tidigare i skogen så grillningen gick rätt fort ändå.

Nedrans så sur ut jag ser ut. Jag såg det på alla kort som Micke tog. Jag kom på att när jag ser helt "vanlig" ut så ser jag så sur ut. Inte kan man tro att den där tanten hade en jättebra dag i skogen. Kanske lika bra att jag håller mig bakom kameran :)

Förra året stod Leo och trånade åt kanoterna så i år tog vi tag i saken och ordnade så att det vart lite paddling också.

Alexander hängde på det mest men han var inte riktigt sig själv. När han hade vilat så var han ändå hängig och ledsen. Så här i efterhand så tror vi att tänder allra längst bak håller på att komma fram för han har svårt att äta och säger att han har ont. Jag förstår därför mer varför han under resten av dagen bara ville ligga i vagnen eller sitta i knät.

Vad jag gillar denna friluftsdag i Sandaskogen. Riktigt mysigt! Det blir en favorit i repris nästa år också.