Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Fruktbröd

MatlagningPosted by Camilla Tue, January 22, 2013 20:21:38

Idag har jag backat bröd samtidigt som jag tagit över vab'en för Alexander. Jag bakde 3 limpor morotsbröd som vart saftigt goda. Men det är det här brödet som slog all time high hemma hos oss.

Gisses så gott detta bröd är!

Jag hittade receptet från en brödblogg som hade stängt ner sitt bloggande för något år sedan men som ändå lät bloggen vara öppen och till förfogande för alla som är intresserade av recept. Tyvärr minns jag inte vad bloggen hette så jag har inga källa här. Personen kallar brödet för sirapsbröd men jag har raskt döpt om det till fruktbröd för att för mig kändes det mer passande.

Det är ett underbart recept som trots många ingredienser gick 10 minuter att sno ihop eftersom det är ett recept där allt blandas direkt in i en och samma bunke. I min värld känns detta brödet nyttigt men jag är ingen expert på näringslära så jag kan ha fel.

Jag hade inte allt hemma så en del saker bytte jag ut. Och det funkade det med. Till exempel så hade jag inte aprikoser hemma så för min del vart det russin och tranbär. Jag hade heller inte mörk sirap utan tog brödsirap (som också är mörk).

Testa detta bröd. Jag är nästan säker på att du inte kommer att ångra det. I love it!

För 2 limpor


6 1/2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
1 dl linfrö
2 dl solroskärnor
2 dl dadlar, russin eller torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap

Smörj och bröa två avlånga bakformar. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda till en lös smet. Häll smeten i formarna. Grädde på nedersta falsen i ugn 175 grader ca 1,5 timmar.