Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Niceville

BoktipsPosted by Camilla Mon, December 10, 2012 09:49:24

Jag har precis läst ut den mest underbaraste bok jag läst på länge – Niceville av Kathryn Stockett. Åh vad den här boken är bra och jag rekommenderar alla att läsa den.


Boken handlar om 3 starka kvinnor i 60-talets USA, Mississippi. Fröken Skeeter återvänder till sitt hem i Jacksson efter 4 år av studier och börjar att reflektera och ifrågasätta rassegrationen; varför svarta inte får bo i samma områden som de vita och gå till samma affärer men framför allt börja hon att fundera över de svarta hembiträdernas situation när de arbetar i de vita hemmen. Hon bestämmer sig för att skriva en bok om detta och får hjälp av två hembriträden, Aibileen och Minny. Tillsammans påbörjar de det riskfylda och svåra projekt med att skriva denna bok som belyser det mesta i deras samhälle.


Jag vet inte varför men jag föll som en fura för denna bok. Den är så varm och hjärtlig samtidigt som den väcker starka känslor i mig eftersom jag aldrig kommer att förstå varför människor behandlar varandra på ett sådant grymt sätt bara för att man har olika hudfärg.


Varje kvällsläsning kändes som att jag ”hälsade på” hos dessa tre kvinnor. Jag kändes deras bördor, jag kände de känslor som beskrevs och jag kände av den orättvisa behandlingen som de svarta utsattes för. Och när jag avslutade bok så grät jag. Dels för att det var ett litet sorligt slut men även för att jag aldrig kommer att få ”träffa” Skeeter, Aibileen och Minny.


Det är svårt att sätta finger på varför denna bok är bra och jag vill heller inte berätta för mycket om det är någon som vill läsa denna bok. Jag kan bara instämma med de tusan andra bra resencioner som denna bok har fått om att det är en fantastiskt bra bok.


Det har även gjorts en film av boken som heter The Help. Samtidigt som jag så gärna vill se den så vet jag inte om jag orkar. Jag kommer att gråta floder så om den ska ses så ska jag göra det med enbart näsdukar och vin som sällskap.