Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Monster

BoktipsPosted by Camilla Tue, November 20, 2012 09:35:14

Monster av Micael Dahlén

Så där, nu har jag läst ut Monster av Micael Dahlén. Boken handlar om att han söker svar på sin fråga om hur folk som mördar kan bli så idoliserade och kända för den hemska handling de utfört. För att kunna besvara denna fråga har han träffat 5 mördare som har fått skapligt stor uppmärksamhet (och fan-skara) i media.

Han har bland annat träffat Charles Manson som jag tror att de flesta vet vem han är.
Boken inleds med att man får läsa om hans möten med mördarna. Därefter redogör han för sina analys och undersökningar han genomfört för att kunna skänka ett ljus över hans fråga.


Hur var boken? Njae... alltså, både bra och jobbig. Även jag är ”farscinerad” över dessa männiksor som begår hemska brott för jag kan bara inte för mitt liv förstå hur man kan ta en annan människas liv. Än mindre kan jag förstå hur de kan käka upp sina offer.... Dock ligger mitt intresse mer på de människor som lyckas lösa brott under grotska förhållanden. Att de med små små mänskliga pusselbitar lyckas kunna ge ett svar på vad som hänt. Tyvärr inte alla gånger på varför det har hänt.


Så visst, det var spännande att läsa om Micaels möten med personer mördare. Det som gjorde de jobbigt att läsa denna bok var om de hemska handlingarna. Ingen direkt mysig och gosig läsning innan läggdags. Vad som vart än mer jobbigt att läsa var det hans undersökningar visar på. Jag kan inte nämnade det här utifall att det är någon som vill läsa boken men faktan var skrämmande.


Skulle jag rekommendera denna bok? Ja faktiskt. Dock inte som skönlitterär bok som man tar med sig till sängen. Denna bok är intressant om man vill få en liten inblick i hur människor fungerar, reagerar och bedömer när de ser personer som begått hemska brott. Boken ska du nog mer läsa som en studie snarare än att du vill drömma dig bort till en verklighet. För även om du vill drömma dig bort från den verklighet som du får inblick i när du läser boken så kan du inte fly från den. Boken ger starka intryck och sätter igång tankeverksamhet så till den grad att du faktiskt blir lite ”nyfiken” på personerna men du kommer att kolla att dörren är låst ett par extra gånger.