Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Hur är det?

Tankar och funderingarPosted by Camilla Thu, September 13, 2012 12:31:11

Jag har funderat på en sak, det här hur ärligt svar man ska ge på frågan ”hur är det?”. Ni vet, en sån där fråga som oftast ställs direkt efter hej när man träffar någon. Jag har levt i tron att när jag får den frågan så är personen som ställt frågan intresserad av hur jag har det och i om med det har jag alltid svarat ärligt på frågan. Ärligheten vara liksom i längden. Men jag börjar fundera på om frågan är mer en artighetsfras snarare än ett uppriktigt intresse på att höra hur det är.

De flesta av er som kikar in här vet om att vi har haft det tufft med lillemannen och hans sömn. Ett tag var det ett rent helvete. Även om det nu har blivit bättre med hans sömn så har vi fortfarande knepiga nätter. I synnerhet nu när han börjat på dagis. Det är nog mycket som rör sig i skallen hos killen. Och bristande sömn ger bristande energi på dagarna. Ingen svår logik i det. Så när folk frågar mig hur det är så svara jag som det är, det är tufft, jobbigt och sömnlöst. Fast jag börjar tro att det är inte det som folk vill höra. För när de får höra svaret så blir det oftast lite tyst som följs av en artig kommentar som ”vad jobbigt” eller, vanligtvis, ”det kommer att bli bra med tiden”. Och visst kommer det att bli bra, en vacker dag. Jag tror att folk vill bara höra att allt är klämkäckt bra för ett annat svar är svårare att hantera. Ett jajamensan svar håller igång samtalet och är på så vis är det en förfas till att kunna snacka vidare.

Men... ska man säga som det är eller ska man svara att allt är bra fast att det kanske inte är det? Eller är det bara så enkelt att det är dags för tanten att boka in en tid hos psykologen för att snacka av sig?

Ja ni, idag är det verkligen en dag då snillen spekulerar.... men var inte oroliga. Allt är jajamensan! Dubbeltumme! Fina fisken :)