Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Friluftsfrämjandets dag

VardagenPosted by Camilla Tue, May 01, 2012 21:54:17

Jag har haft lite fullt upp de senaste dagarna vilket gjort att någon uppdatering på bloggen har inte legat på min priolista. Har egentligen en massa att berätta men väljer att bara skriva några rader om Friluftsfrämjandets dag som var... ja när var det... i söndags. Det var första gången som vi besökte Sandaskogen och jag kommer definitivt gör fler besök där. Nära är det också och det är alltid ett plus.

Jag hade sällskap av Johanna och det var bra för det var helt omöjligt att hålla koll på Leo och besöka alla aktiviteter som erbjöds i skogen. Nästa år ska jag lura över farmor, farfar, mormor eller morfar som extra sällskap och extra händer.

Det fanns massor av skoj för barnen. Bland annat tipsprommenad, åka linbana, snickra fågelholkar och klättra i hängbro.

Mulletrollet träffade vi också. Rätt så harmlös typ även om Leo var skeptisk och tvekade till att ställa upp för fotografering.

En snurrgrej hann vi också med. Vet faktiskt inte vad den kallas för men den snurrade med hjälp av ett rep och två stackar barn som drog i varsin ände. Barnarbete skulle man kunna kalla det för.

Efter ungefär halvvägs var det dags för att grilla korv. Vi var inte ensamma om den aktiviteten. Det var kö till att köpa korv, kö till att få grilla korvarna och nästan kö till att få äta dem.

Vi hittade en plätt att ha picnic på och här var Johanna helt klart mer rutinerad än vad jag är. I en handvändning fixade hon fram ketchup, saft, kaffe, bullar och pläddar. Inser att jag har mycket att lära mig.

Lillemannen var med men han sov större delen av promenaden, vilket underlättade det praktiska för mig. Men när han kvicknde till så tyckte även han att det var kul att vara ute i skogen och han var inte så samarbetsvillig med att åka vagn för att komma framåt.

Allt som allt hade vi en supermysig dag. Det här vill jag göra om!!! När vi kom hem var vi alla möra och somnade gott i soffan.

Dagen gav lite inspiration till att eventuellt skriva in Leo till Mulle träffar. Som det ser ut nu så ser planerna, för en karriär som proffs i någon sport, inte så lovande ut. Men skogen gillade han så vi kanske börjar att satsa där. Inga större pengar att håva in kanske men sociala träffar och fysiska aktiviteter ger det i alla fall och det är också bra.