Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Skift

Tankar och funderingarPosted by Camilla Wed, August 31, 2011 21:16:27

Att ens liv förändras när man får barn är något som de flesta av oss känner till eller har hört talas om. Idag upptäckte jag ytterligare en förändring. Mitt liv går numera i olika skift.

Vi börjar med morgonskiftet där dagen startar med utmaningen om att utfordra alla under en harmonisk och välbefinnande miljö. Ibland är detta lättare sagt än gjort. Efter lämning av ena barnet på dagis börjar förmiddagsskiftet. De senaste veckorna har detta skifte inneburit att sova så mycket man hinner. Någon stans mellan tupplurarna klämmer man in en lunch, om man har tur, och så tankar man kroppen med kaffe för att orka med resterande skift. Det tredje skiftet är hus och barnskiftet där man leker pedagogiska lekar med sina barn samtidigt som man städar undan morgonens hysteriska maratonpass och lagar en gormet middag som blir klar precis när mannen i huset kommer hem. Middagskiftet är precis vad ordet hänvisar till. Middag med familjen som avrundas med lek i barnens rum och som avslutas med tandborstning, sagoläsning och nattning.

Jag har nu kommit till kvällsskiftet som är går under namnet fortsätt-att-städa-skiftet. Man plockar undan alla leksaker som kommer att plockas fram igen om några timmar. Med lite tur får man en lugn stund för sig själv eller tillsammans med en gubbe, eller gumma. Det är inte ovanligt att jag klämmer in dagens dusch vid denna timme för ni ska inte tro att jag får in den i morgonskiftet.

Lagom slut och trött går vi in i dagens sista skift, nattskiftet. I vår familj har detta skift blivit det mest händelserika skiftet på dagen. Det är nu som några av oss testar stämbanden, andra testas på sitt tålamod och ibland händer det att vi motionerar under detta skifte. När jag säger motioner så vet jag att några av er tänker att detta innebär motion som bara mammor och pappor gör tillsammans. Huruvida det är så i detta hus tänker jag inte gå in på men jag kan tillägga att eftersom vi har minst en tredje medlem som är vaken under detta skift så är motionen mycket rumsren och tillåten för barn.

Nu inväntar jag min lilla gubbe som förgyller sin kväll med att storhandla mat på ett maxat varuhus. Han kommer snart komma hem med massor av kassor och ett kvitto som har växt betydligt sedan vi blev fler än två i familjen. Ett kvitto som varken innehåller musslor eller skumpa som det faktiskt en gång i tiden gjorde. Längtar till att vi kan komma tillbaka till det skiftet igen.