Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Kubernas underbara värld

FöräldraledigPosted by Camilla Sun, August 28, 2011 21:03:51

Vårt liv har gått in i en ny fas och numera förgylls våra dagar med kuber i alla dess färger. Matkuber - moskuber! I torsdag vart Alexander 5 månader och det är dags att lämna bebisstadiet till förmån för stora killen fasen. Killen drar ur all mjölk ur tuttarna och för att han inte ska bli kvar vid dem så är det dags att killen lär sig att äta riktigt käk.

Än så länge ska allt han äter mosas ordentligt samt blandas med en himla massa margarin. Det är helt otroligt vad mycket margarin man ska blanda i maten. Hade jag kört samma proportioner på min egen tallrik så hade jag haft den dubbla vikten.

Alexanders topplista ser ut som följer:

1) Morötter - bra säger mamma. Morötter innehåller karrotén vilket är bra för både syn och hud så morötterna får gärna ligga kvar på första platsen.

2) Potatis - that's my boy! Jag är den störste potatisälskaren man kan finna så det glädjer mig att min son går i sin mors fotspår.

3) Palsternacka - det var storebrors favorit. Inte någon riktig höjdare enligt Alexander men när mamma gör fula miner till måltiden så brukar det smaka lite bättre.

4) Broccoli - ok, här har vi en liten uppförsbacke. Om jag bänder upp munnen, slänger in broccolin och tejpar igen munnen så äter Alexander upp maten. Det här känns ju inte som ett optimalt läge så vi får träna vidare på dessa gröna rackare.

Om man för en sekund jämför Leo och Alexander så kan man säga att än så länge så har lillebror inte visat någon större förkärlek för riktig mat, vilket både hans storebror och föräldrar tyvärr gör. Alexander trivs bra vid sin mors tuttar vilket ändå visar på att Micke är far till detta barn. Dock tycker denna moder att vi smått kan avrunda det här med amning och istället presentera andra glädejeämnen här i livet. Så som välling och en hel natts sömn, som exempel.