Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Detta tjat!

Tankar och funderingarPosted by Camilla Thu, August 11, 2011 22:33:28

Leo är inne i en fas kallad för selektiv hörsel. Det går inte en dag utan att vi behöver repetera (m.a.o tjata) allt vi säger minst 20 gånger för att få fram önskvärd reaktion. Jag vet att han hör oss för ibland svarar han att han "ska bara" göra något helt annat innan han gör det vi ber honom om.

Till exempel idag. Jag frågade Leo om han skulle följa med till affären vilket han självklart ville göra. Han skulle bara.... å så började det. Först skulle han bara hälla klart vattnet i diskhon (typ 15 repetioner), sedan skulle han bara kolla buskarna, sedan skulle han bara pussa Alexander, därefter skulle han titta vad pappa gjorde (som höll i Alexander som han nyss pussade)..... Tillslut vart jag förb.... upprörd och sa skarpt hej då och satte mig i bilen. Då reagerade han! Han kom springandes till bilen, hulkandes och det var knappt så att han fick fram "mamma, inte åka ifrån Leo", följt av en stenhård kram som både säger förlåt och släpp mig inte. I det här läget smälter jag som smör i solsken och känner mig som världens sämsta morsa.

En annan variant på tjatet sker när vi säger nej till något.

Mamma: Leo, lägg tillbaka min plånbok, snälla...
Leo: *tittar på mamma*
Mamma: Lägg tillbaka plånboken!
Leo: *lägger plånboken på bordet men har handen kvar på den*
Mamma: Leo!
Leo: *4 fingrar på plånboken*
Mamma: Du!
Leo: *3 fingrar på plånboken*
Mamma: Du hör ju vad jag säger!
Leo *2 fingrar på plånboken*

Puh... och sådär håller det på! Ja jag vet, det är väl det här som kallas för 3 års trots men det spelar ingen roll vad man kallar det för. Det är oerhört frustrerande och irriterande och.... vad gör man för att slippa tjata. Tips?! Någon?!

Det kommer ta en massa år innan Leo kommer till denna insikt.