Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Hembesök

AlexanderPosted by Camilla Thu, April 07, 2011 15:32:12

I veckan fick vi hembesök av vår barnmorska. Jag hade ju bävat för detta besök med tanke på att jag "smugit" in både amningsnapp och mjölkersättning för att få till det med matning av Alexander.

Till min förvåning gick besöket välldigt bra. Alexander hade gått upp 400 gr på 5 dagar! Well done my son! Detta är en välldigt bra (för bra?) viktuppgång och jag fick därför rådet att försöka få till regelbundna amningar. Jag blev riktigt förvånad när hon frågade mig om hur vi ställer oss till att ge Alexander napp! Herreguuu, hade amningscentrum på SÖS hört detta skulle de kallat till krismöte. Tanken med att prova med napp är för att få bort allt småsnuttande på mina tuttar och på så vis även få till regelbundna matstunder.

Jag vågade då nämna att jag använt amningsnapp vilket barnmorskan ställde sig helt ok till. " Använd den tills såret på tutten har läkt" var hennes rekommendation. Woho! (krismöte nr 2 på Amningscentrum, SÖS)

Jag tog fram min sista hemlighelt och nämnde mjölkersättning. Även här tyckte hon att det inte var dumt att vi gett mjölkersättning. Med tanke på att vi gjorde det den dagen som jag formligen höll på att stupa totalt så tyckte hon att det var en bra lösning för den situationen. ( Amningscentrum, SÖS, lägger ner sin verksamhet).

Jag tycker att barnmorskan var bra för att det kändes som att hon lyssnade till vår situation och vardag. Hon sa aldrig "ge allt och gör som ni vill" utan hon lyssnade och gav råd efter hur vår amning funkar hos oss. Jag tror definitivt att hon förespråkar amning som första alternativ men inte till vilket pris som helst. Ibland behöver man hjälp på vägen och det var hon öppen för.

Det är synd att denna barnmorska inte är vår ordinarie barnmorska. "Vår" barnmorska träffar vi i nästa vecka. Nåja...nu ska jag inte vara så tjurskallig. Jag ger vår barnmorska en chans, hon kan ju faktiskt vara bra hon med. Men funkar inte det så vill jag byta tillbaka till den vi träffat hittills.

Efter hembesöket kändes det som att 50 kg amningsångest föll från mina axlar och amningen har väl inte gått så bra som den gör nu. Jag vart mycket lugnare och tryggare i att fortsätta föda vårt barn med mina bröst även om det fortfarande gör ont som faan (det ska bli smärtfritt enligt barnmorskan....can't wait!). Jag säger fortfarande amning max 6 månader men kanske jag ändrar mig om smärtan försvinner....