Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Ny vecka, ny månad

VardagenPosted by Camilla Thu, October 28, 2010 09:24:16

Nu går vi in i vecka 21 och 6e månaden. Tänkte att det är dags att ta kort på magen (såsom jag gjorde när jag väntade Leo).

Tyvärr kunde jag inte hitta vår kamera så det fick bli ett kort med jobbmobilen (min iPhone verkar ha lagt ner all form av samarbetsvilja...).

Tror nog att detta är det sämsta kortet jag kunde hitta. Fast det gör inget, man kan ändå se att magen växer och står rakt ut. Eller som en chef kommenterade mig här om dagen "vad stooor du är". Mmmm, tack. Och vad har du för ursäkt hade jag lust att säga.

Lite fakta från Familjeliv och Gravid.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.