Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Sköna dagar på landet

Mormor & MorfarPosted by Camilla Sat, August 02, 2014 22:44:21
Vi har varit några dagar på landet, Torö (Nynäshamn), och gjort absolut ingen nytta alls. Men vi har varit väldigt duktiga på att göra bara det.

Tillsammans med syster och son så uppdaterade vi varandra på vad som har hänt i våra respektive liv. Vår mor höll en hög servicegrad och serverades oss mat. Ok, kanske inte helt rättvist men ack så tacksamt att få prova på att slippa att tänka på "vad blir det för mat" och faktiskt få njuta lite. Tack mamma!
Eftersom mor min inte är så förtjust i att åka båt så packade vi andra oss iväg till en tur till Rivieran. Platsen är lika exklusiv som den låter.
Finkorning sandstrand och långgrunt vilket gör det badvänlig för alla barn oavsett ålder.

Barnen hade det hur kul som helst och jag tror att Leo var i vattnet nästan hela de 3 timmar som vi var där. Syster och Tyr la sitt fokus på att försköna stranden med sandslott.
Tyr fann en och annan snäcka och bidrog med sin till min gedigna samling.
Och så till det bästa. Morfars båt. Våra barn hade heta diskussioner om vem som skulle köra båten men det hela löste sig med att morfar fick åka två vändor till stranden eftersom vi alla inte fick plats i en och samma tur, så båda killarna fick köra.Det sista Alexander pratade om innan han somnade ikväll var just morfars båt :) Tyr gjorde sin premiär tur i båtåkandet så jag tror inte att just köra båten låg högst på hans önskelista. Men när det blir det så får vi fixa till ett körschema så att alla får köra båten. Syster, kan du vara ansvarig för detta schema? ;)

Tack för sköna dagar på landet. Det lustiga är att fast att vi inte har gjort någon nytta alls så är vi ändå trötta. Hur funkar det egentligen?
Filmtajm

Mormor & MorfarPosted by Camilla Sat, October 05, 2013 22:24:22
Idag har vi varit hos mormor och morfar tillsammans med syster yster och Tyr.
Killarna har blivit så stora så det börjar smått bli ett litet utbyte i deras umgänge. Dock tror jag att Tyr fortfarande föredrar Leo än Alexander. Kan bero på att Leo är lite lugnare i sin lek. Det var några tillfällen då Leo lekte med Tyr och det såg ut som att han gillade det massor.

Efter lek och bus var det skönt att krypa upp i soffan hos morfar för att se på Dinosaurietåget. Ja men håll med om att det här se hur mysigt ut som helst. Hade jag fått plats så hade jag degat i soffan tillsammans med dessa killar (I lööööwe Dinosaurietåget!). Och det här med iPad.... det är väl en trevlig pryl ;)Helg i Salem

Mormor & MorfarPosted by Camilla Sun, July 28, 2013 22:50:49
I helgen har vi varit i Salem då Micke skulle mecka morfars dator. Och det gjorde han hela helgen. Vi övriga var på gården och lekte hela dagarna.

Leo har en kompis där som han gärna springer över till. De leker så himla bra och jag har knappast sett honom under hela helgen.

De blev mycket köra och mecka bil.


Samt sparkcykel som mormor och morfar hade införskaffat.


Även Alexander körde som en galning. Vem kan säga nej till en Mercedes liksom.Det är så himla smutt i Salem eftersom man bara kan öppna dörren och låta barnen leka fritt. Ibland kan jag sakna just den biten. Och i denna sandlåda har även jag suttit i. Men det var länge sedan :)


Och så har vi vår kära mamma/mormor som inte ville vara sämre än barnbarnen. Sagt och gjort så tog hon en tur med sparkcykeln och drog iväg. Och vilken fart hon hade.


Ja ni ser, man ska inte köra för fort. Resultatet blev en arm som vart bruten och som hoppade ur led så nu väntar ny gipsning efter en operation som ska ske i veckan. Därefter är det bara att sitta stil i 4 veckor och fika. Mycket kaffe hinner det att bli.

Hon hävdar själv att hon hädan efter kanske bör sitta på en pall och mata duvor. Själv tycker jag att det låter otroligt tråkigt men gillar man fåglar så gör man det ;)

Krya på dig mamma! :)


60 åringen

Mormor & MorfarPosted by Camilla Mon, May 20, 2013 09:46:20
I helgen firade vi min far som fyllde 60 år. "Det är ju jättemånga år" sa Leo :)

Firandet skedde i all stillsamhet med min familj och farmor. Syster yster vart tvungen att stanna hemma med lilla Tyr som fått öroninflammation. Aj aj aj, det är inte skönt att ha.

Av barn och barnbarn fick pappa en kavaj som satt som smäcken. Lite suddig bild men ni ser ändå att det är lite Sean Connery varning på honom.

Och så var det fika, i massor. Och på det fick vi grillat till middag så vi formligen rullade där ifrån.

Nu har vi två till i släkten som fyller jämt så i år har vi ett riktigt jubileums år i denna släkt :)

En helg i Salem

Mormor & MorfarPosted by Camilla Sun, May 06, 2012 22:24:09

Snickarmicke behövde en helg för att bli klar med taket så jag och killarna for till morfar och mormor.

Full service och full aktivitetet, våra killar är helt slut! Leo såg jag knappt skymten av då han sprang iväg till sin kompis Vincent. Alexander har hoppat upp ett par pinnhåll i sin utveckling och var till och med ute själv med mormor och morfar i 2 hela timmar innan humöret började tryta. Det finns hopp för killen och dagen då vi får en helg för oss själv känns inte lika långt borta även om det kommer dröja ett tag till.

Mormor och morfar hade fyndat en trampbil till Leos stora förtjusning. Bedömningen vart "cool!".

Många sagor hann det att bli.

Alexander fann sin livsuppgift och levererade frukt till mormor under hela helg. Å så stolt och glad han var. Så himla gott att se :)

Alexander har än inte kommit upp i höjd för trehjuling eller trampbil så han lånade grannens mini trehjuling. Av dömma på hans glädje så tror jag att även denna kille kan komma att bli en racerförare.

Mormor måndag

Mormor & MorfarPosted by Camilla Mon, September 19, 2011 18:06:25

Efter en upp och nervänd förmiddag i min upp och nervända värld flydde jag fältet och åkte till mormor och morfar. Det brukar vi göra på måndag vilket Leo är noggran att påpeka.

Slöa, slapp och dricka en himla massa kaffe. Det är det enda jag har gjort hos dem. Och Leo, vet i hundan vart han är. Troligtvis någonstans med morfar.

Läsa sagor i massor brukar det bli när vi är hos mormor och morfar. Alexander är väl sådär lagom intresserad... he he he...

Ser jag trött ut? Bra, för det är jag :)

Morfarmedicin

Mormor & MorfarPosted by Camilla Mon, June 27, 2011 22:26:18

Med 39 graders feber så är det skönt att sitta brevid morfar och höra på den ena sagan efter den andra. Det blir med andra ord sjukstuga hemma imorgon!

Hushållsnära tjänster

Mormor & MorfarPosted by Camilla Mon, June 20, 2011 21:22:08

Nyss hemkommen efter en eftermiddag hos mormor och morfar. Skönt att få lite hjälp med barnpassning. Framför allt när man har en kille som gått in i en 3 års trotts och är med jämna mellanrum tjurskallig och sur. Vi hade endel duster på förmiddagen.....

Leo hjälpte mormor med trädgårdsarbete och höll därefter morfar syselsatt hela kvällen. Idag var det nog en morfar dag. Jag hörde mest "mooooofaaaa" och så självklart "mooooomoooo". Tyvärr ingen maaaaamaaaaa med det kommer väl när trottsperioden gått över.

Vägen hem var lite mindre kul. Alexander gillar inte att åka bil. För det mesta så kan han, efter en stund, somna i bilen men inte ikväll. Jon Blund (speldosan) var inte intressant och det som funkade lite var att jag sjöng "En liten båt blir oftast våt....". I 30 min fick jag sjunga samma visa, om och om igen. Visst är jag tacksam över att mina barn är de enda som uppskattar min sång men....tillslut tröttnade även jag på min fagra stämma. Leo gav också upp och somnade (!!) medan Alexander tjoade (skrek) hela resan hem. Visst är det kul med barn! :)

En häst till Leo

Mormor & MorfarPosted by Camilla Mon, November 08, 2010 09:34:28

Leo har skaffat sig en häst! En morfar häst! Stackars morfar som får kånka runt på dunderklumpen med sina onda knän.

Leo hos mormor och morfar

Mormor & MorfarPosted by Camilla Mon, July 05, 2010 08:36:10

Leo var hos morfar och mormor i helgen där det vart premiärövernattning utan sina föräldrar. Allt har gått jättebra och Leo fann endel nya vänner på gården. Såväl tvåfotade som fyrfotade vänner. Här kommer ett litet urval från Leos helg!

Next »