Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Nyår

VännerPosted by Camilla Wed, January 04, 2017 22:43:39
Jepp, vi firade nyår även i år. Och i år gjorde vi som vi gjorde förra året, vi tvingade över Stardharna.

Alltid trevligt med dessa kvällar. Gästerna trillade in på eftermiddagen och så står gubbarna och lagar mat hela kvällen/natten. I år körde vi thai/kina/japanskt tema, ja nått sånt. GOTT var det. Hemmagjorda dumplings och vårrullar till förrätt och en kött och fisk gryt-liknande varmrätt. Allt det här har säkert något fint namn men det har jag inte här just nu. Och så glömde jag ta kort på det hela också. Typisk!
Kidsen fick pommes och Börje (hamburgare enligt kusin Algot benämning).
Efterrätten stod jag för. Eller, ja egentligen är det Roy Fares men ändå, jag gjorde den alldeles själv så då stod jag för den. Här har ni den, PIÑA COLADA a la Tolan.
Den var god och passade bra till kvällens mattema men var en aningens för söt för min smak. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag karamelliserade ananas och toppade det med en kokosmousse (sött + sött + sött).

Innan vi visste ordet av det så vart klocka tolv och då flödade kärleken helt vilt ;) Alltså dessa två ;)
Man får liksom vara glad om man får låna sin man en liten stund i alla fall ;)
Barnen var vakna och i Alexanders fall så vart jag förvånad med tanke på att han varit vaken sedan kl 6.
Framåt 2 på natten så nattade jag barn, gäster och gubbe och fortsatte mitt firande med att städa köket. Woho!

Allt som allt en riktigt bra nyår. Så blir det med Stardharna. Tack för ett kanonfirande!


Gone fishing

VännerPosted by Camilla Sat, August 27, 2016 19:13:04
Medan vi är hemma och tar hand om sjuklingen så är Micke på äventyr med Anders. De packade bilen fullt med prylar (öl!) och drog till Fyrväpplingen för en fiskehelg.
Micke ringde för en stund sedan och sa att de har bra väder. Inte druckit någon öl, bara vatten. Mmm eller hur. För den som ser lite skarpt så kan man skymta några skumma burkar på berget. Men det är inte öl.
Huruvida de fått upp någon fisk eller inte framgick inte av samtalet men det verkar som att de har det mysigt. Anders lagar mat och Micke han gör... säkert annat som han är bra på :)
Myshelg

VännerPosted by Camilla Mon, July 11, 2016 22:59:48
Jag var själv hemma med killarna i helgen men inte ensam för det. Jag fick sällskap av både min syster och Anna. Vi fixade lite sommar-korv-lunch och barnen roade sig med att bada och leka så att mammorna fick vara i fred.

Skönt med avlastning och sällskap :)


2016

VännerPosted by Camilla Sat, January 02, 2016 16:28:46
Så har vi ett nytt år 2016.
Nyåret firades på alla tänkbara bästa sätt, tillsammans med Stardhs.
Vi ordnade en toppen kväll med finfin mat både till förrätt och huvudrätt och avslutades med en icke så lika god cheesecake.
Vi vara smarta nog att låta killarna äta först så att föräldrarna fick en lugn och lång middagssittning. Även barnen fick go mat, hemmagjord hamburgare med extra allt.
Fast att våra killar inte lyckades att vila så höll de gott mod ända fram till tolvslaget, även den minsta killen hängde med fullt ut.

Vid tolvslaget korkade vi upp finsprattel och skålade in det nya året. Vi kände dock att det var en lite annorlunda skumpa som vi drack. Den smakade liksom saft. Vi skrattade gott när vi upptäckte att det var barnens bubbel som vi hade korkat upp. Tack och lov så fick inte barnen vår flaska.

Nyårsdagen var lite seg, det berodde nog på den där saften som vi drack :)

Att ta det lugnt var det inte att tänka på. Vi fick stopp i vårt avlopp så Micke var nere i källaren och geggade runt i allt som flöt. Mmmmmysigt!

God fortsättning till er alla!
Furuvik 2015

VännerPosted by Camilla Sun, August 02, 2015 21:41:34
Som ni märkt så har jag haft semester, en fullspäckad sådan. Vi har haft fullt upp näst intill varenda dag så den sista semesterveckan som ska börja så ska vi hålla oss på hemmaplan. Låt oss hoppas att jag då kan berätta mer om vad vi har haft för oss.

Men låt oss börja med gårdagens aktivitet. Vi var på det årliga besöket i Furuvik med Stardharna. Till skillnad från förra året så var det denna gång fullspäckat med folk. Jag tror att det dels beror på att det var en helgdag men även att Petter skulle uppträda senare på kvällen. Kort sagt var det mycket mera väntetid till de olika attraktionerna så nästa år åker vi nog på en vardag som vi gjorde förra året (mindre med folk och köer).

I går fick vi reda på att lillebror är 1,10 cm lång och han fick därmed åka många fler attraktioner. Vilken lycka!

Getingen vart given men jag tror att tekoppen var ändå den som var roligast.
Även mammorna utmanade sig och åkte Furuviks värsta åk, Extreme.
Bild lånad av Furuvik.se

Jag var ganska så kaxig innan. Åket kändes som en bagatell fram tills att jag satt i den, då fick jag smått dödsångest. Jag har nog aldrig skrikigt så mycket i hela mitt liv. Och skrattat. Jepp jag hördes nog över hela Furuvik. Det här är alltså en grej som åker upp-å-ner, ut-å-in, fram-å-tillbaka och så några vändor åt något håll som jag inte hann att uppfatta. Men efteråt kände jag mig sjukt nöjda. Och glad! Skulle jag göra om det? He he he...hm, ja djävulen inom mig skulle nog sätta mig där igen :)

Det var mycket fokus på åkande men vi han med en kortis till djurparken för att hälsa på killingarna. Alexander kom ihåg detta från förra året så vi kunde inte lämna stället utan ett besök där också.
I morse när vi frågade honom vad som var bäst med besöket på Furuvik så sa han killingarna direkt. Inte helt oväntat eftersom killen hade fullt upp med att försöka hinna mata alla killingar som inte stod still.
Stundvis vart det riktigt varmt så glasspaus var rätt given. Och när vi även fann laktosfria strutar som vart lyckan total.

Även i år hann vi inte med bad delen. Eller rätta sagt, vi trodde inte att det skulle vara tillräckligt varmt för bad som badkläderna fick stanna hemma. Jag hoppas verkligen att vi kan pricka in en varm dag nästa år så att vi får se bad delen också.

Tack Anna, Anders och Oliver för en superkul dag :)

Långfredslunch

VännerPosted by Camilla Fri, April 03, 2015 18:38:00
Långfredagen har spenderats tillsammans med min syster och hennes familj. Vi hade en knytis-lunch med allt som ska finnas på en påsklunch träff.
Killarna fann påskägg (jag vet, i förtid), gubbarna fann ölen och damerna tog hela träffen med ro. Av någon oförklarlig anledning så är vi trötta och sega så det blir en tidig avrundning av dagen. Efter att killarna nattat sina kuddar så blir det filmkväll för föräldrarna. Misstänker dock att frun i huset kommer att slockna rätt fort i soffan. Det funkar det också :)

Lill-Arne fyller stort

VännerPosted by Camilla Sat, August 02, 2014 23:02:17
Idag var vi hos våra (mina) släktingar för att fira att lill-Arne fyller 1 år. Släktbandet har en lång rot och Christian är alltså son till sin mor (strålande logik) som är syster till min farmor. Ni får själva reda ut om vi därmed blir pysslingar, sysslingar eller vad man nu vill säga.
Arne var uppklädd till tänderna med fluga och fin stass och mötte oss med ett strålande humör.

Det serverade kaffe, kakor och tårta för ett helt kompani.

När det nalkades paketöppning så var nog våra killar lite för aktiva med att bidra med att öppna paketen. Efter ett antal tillsägningar så slutade det inte att klia i fingrarna men jag hoppas att lill-Arne fick öppna de flesta av sina paket.
Födelsedagsbarnet heter inte lill-Arne utan kort och gott Arne. Men då han fått sitt namn efter min farfar, Arne, och då han fortfarande är liten så har släkten helt enkelt döpt om killen till lill-Arne. Funkar fin fint! :)

Barnvakts service

VännerPosted by Camilla Mon, April 21, 2014 16:52:56
Idag har vi varit barnvakter åt kusin Tyr. Hans föräldrar har köpt hus och behöver rensa förråd på skräp och detta arbete går fortare om man får vara barnfri.

Vi började dagen med fika. Bästa att få det viktigaste avklarat först.


Barnen hade någon form av kex-race vilket innebar att det hällde i sig en massa kex tills att de knappt kunde få i sig en smula till. Därefter skrattade de så att de kiknade. Kanske inte den mest pedagogiska leken men det var så himla mysigt att se när de hade så kul tillsammans. Och då får man bara inte avbryta, det säger kex-lagen (sorry syster :))

Tyr ville visa ALLA sina kex och tänder och detta skulle moster dokumentera.


Efter fotbollsmatch som gick på att alla barn fick skjuta på mig (som Tyr gillade, "suta motter") så vart det lunch med Tolans specialitet, korv och makaroner. Jag tror att våra barn körde slut på stackars Tyr som slocknade i vagnen och sov i 2 timmar.

Innan han vart upphämtad hann de med att leka i sandlådan. Den där sandlådan som vart nog en aningens större än vad vi hade tänkt oss :)

Tack för idag Tyr. Kom snart tillbaka :)
Yamaha Boys

VännerPosted by Camilla Mon, April 21, 2014 16:37:56
På påskafton var vi över till Anna, Anders och Oliver. Dels för nöje och del för nytta.

Anders kan ju ett och annat om bilar och eftersom jag och Micke lyckats fixa fartränder på vår bil så var han så himla juste med att hjälpa oss att få bort dessa märken.Herreguuu så bra det blev. Allt gick inte bort men bilen är så mycket snyggare nu när Anders få sätta sina välsignade händer på den. Tack, tack och åter tack för hjälpen Anders!

Efter nyttan kom nöje och vi vart bjudna på hemmagjorda megaburgare som var supersmarriga. Vissa av oss åt lite mer än andra ;) så då får man stå ut med magont hela dagen efter.

Anders har ju en motorcykel. Det vet Alexander! Efter maten frågade Alexander om han fick kika på den och lyckan vart fullkomlig när han fick det.


Oj oj oj, tror ni att jag kommer få höra om detta ett antal år framöver. Livet kan inte bli så mycket bättre än det här.


Anders ser visserligen lite svettig ut när dessa små fingrar var överallt på motorcykeln så jag måste säga att jag är lite imponerad över hans tålamod.

Och som vanligt i den här familjen så gäller, ska den ena så ska den andre.


Utöver det så var det en skön, trevlig och slapp träff som är precis det man vill ha. Det behövs inte så mycket till för att det ska vara trevligt. Sånt gillar vi :) Massor! :)Oktoberfest

VännerPosted by Camilla Mon, October 14, 2013 09:14:18
I helgen var vi på en supertrevlig Oktoberfest. Den första festen utan barn på hur länge sedan som helst (vi pratar alltså år!). Det var helt fantastiskt att få smita iväg på egen hand. Något ovanligt men ack så trevligt.Anna och Anders hade samlat ihop sina vänner till deras årliga Oktoberfest där de serverades tyska korvar i alla dess färger och former. Till och med jag vågade mig på att smaka en sån där blek rackare som ser allt annat än smarrig ut. Men det var den.


Anders kör stenhårt på rockabilly stilen men den krackelerade rätt hårt när det under kvällen framkom att Britney Spears är en trevlig brud att dans till. Så om ni tror att han kör en rock around the clock låt här så har ni fel. Ackorden höll sig mera till ”hit me baby one more time” ;)

Småkillarna var hemma med farmor och Kalle. Alexander är ju som han är på nätterna så farmor och Kalle var så himla schyssta som tog med sig sin kudde och täcke och sov över. Allt för att göra det så lätt för Alexander som möjligt. Och det är vi sååå tacksamma för!

Tack!

Next »