Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Sportbil

TårtorPosted by Camilla Mon, August 22, 2016 13:17:40
Tillbaka till verkligheten med allt vad det innebär, sjukdom. Vi började med Leo som i fredags var däckad. Han var tokförkyld men inte så hög fredag. Lördag kväll kände jag att det var något på gång och igår så däckade jag totalt.

Tack och lov så hann jag slutföra mitt lilla tårtprojekt till Tyr. Jag hade helt glömt bort att jag lovat honom en tårta med en gul sportbil så i måndags fick jag lite panik när syster påminde mig om tårta som skulle levereras på lördag.

Jag hade turen som fick ta på råvaror och på kort tid lyckades jag få fram en sisådär biltårta.
Kanske inte det bästa som jag skapat men om jag förstod det rätt så vart födelsebarnet jätteglad och det är ju faktiskt det som räknas.
Nu ska jag snörvla vidare och passa på att zappa på tv:n vilket är en ovanlig erfarenhet för mig i detta hushåll.

Guld

TårtorPosted by Camilla Wed, February 10, 2016 10:06:21
Tänk er att fylla 90 år. Imponerande! Jag har förvisso lovat barnen att jag ska bli 100 år och då förväntar jag mig att jag också får en guldtårta.
Det var chefens mamma som fyller år idag. Det ska firas i hemmets lugna vrå för att på kvällen gå ut och äta finmiddag. Lite längre fram så ska födelsedagsbarnet se Björn Skifs show så det är nog lite fart på den damen (som sov vid leverans så jag fick tyvärr inte möjlighet att gratta födelsedagsbarnet).

Minions tårta

TårtorPosted by Camilla Mon, September 21, 2015 11:06:12
Våra barn har börjat bli lite kräsna med sina önskemål på tårta. Fast i år så lyssnade jag inte på barnet utan gjorde en tårta som jag trodde skulle uppskattas. En Minions tårta.

Filmerna har ju spelats non-stop i vårt hem så valet på tema vart rätt enkelt.
Den här gången skippade jag chokladfyllning som de senaste, och de flesta, tårtor innehåller.

Denna tårta är gjort på 5 vanlijbottnar med jordgubbsmousse och limemousse. Den sistnämnda är min favorit, en riktigt fräsch och god fyllning.
Den vart rätt hög för att ha en någon rimlig chans att se ut som en Minion. Tror nog att den kom upp till cirka 30 cm. Puh!

Och ja, killen vart riktigt överraskad och glad för sin tårta.


Moppetårta

TårtorPosted by Camilla Wed, July 01, 2015 09:56:55
Äntligen fick jag ta fram tårtverktygen och pyssla fram en tårta.
En trogen kund beställde en moppetårta till sin son som fyller 15 år. Samma dag som han fyllde år så skrev han moppeteorin så jag hoppas att han grejade det så att det vart dubbelt firande.

Enligt födelsedagsbarnets önskemål så vart det en chokladtårta fylld med ganache och färska jordgubbar med en touch av vanilj. Gott å nyttigt!


Lego tårta

TårtorPosted by Camilla Mon, March 30, 2015 14:50:10
Inget kalas utan tårta. Eftersom det är så stort fokus på lego så var det ganska så givet att det fick bli en lego tårta i lördags. Inte mitt bästa konstverk men när tiden tryter så får man göra det enkelt för sig och göra något som går fort.

Alexander ville ha en chokladtårta så denna är fylld med chokladkräm och färskosts fyllning med hallon. Det sägs att den vart god och det glädje mig att vår släkt gillade den.

40 tårtan

TårtorPosted by Camilla Wed, February 04, 2015 10:39:47
Mitt i all renovering av barnens rum har jag fått klämma in tårtbakning. En kollega fyller 40 år och detta bara måste firas med en tårta. Så klart!

40-åringen är en kvinna av enkel stil så det fick bli en stilren tårta. Det vart en fantasi blomma med den härliga åldern bredvid. Dessa fick gå i rosa som är födelsedagsbarnet favoritfärg.
Min kollega håller på med någon form av stenålders diet (vet inte vad den heter) så det var lite klurigt att hitta på vettiga fyllningar. Det slutade med rårörda hallon och chokladkräm. Gott och nyttigt enligt min dietlista.

Just nu sitter födelsedagsbarnet framför mig och har ingen aning om vad som komma skall. Så himla kul med överraskningskalas :)

Kalas #2

TårtorPosted by Camilla Mon, September 29, 2014 10:58:51
Igår hade vi kalas nr 2. Den här gången var det dags tjocka släktens tur.

Det har varit lite mycket de senaste veckorna så jag var helt slut när folk vällde in. Jag hann (orkade inte) att dokumentera alla nära och kära men jag tog i alla fall kort på det viktigaste. Tårtan :)
Beställningen var väldigt specifik denna gång. Chokladtårta med en motorcykel på. Sedan att födelsedagsbarnet inte gillar tårta är väl en annan sak.

Bristen på tid gjorde att jag fick göra det hela enkelt. Chokladtårtbotten med enkel chokladkräm och hallongrädde. Men även de enkla kan vara smarrigt och det var många som sa att tårtan var både saftig och god. Kul!

Så vad lärde vi oss av denna erfarenhet? Det behöver inte vara så avancerat för att det ska vara gott. Och nyttigt ;)

Blod tårtor

TårtorPosted by Camilla Mon, September 08, 2014 21:20:00
I helgen var vi på maskerad kalas hos Albert som fyllde 6 år. Killen ääälskar allt som har med spöken, blod och läskiga monster så hans mor beställde 2 tårtor med extra blod.

Jag kände mig lite kluven till att göra dessa tårtor. Jag vet inte om jag riktigt hade gått med på att någon av våra killar vill ha en läskig tårta med mycket blod. Och med tanke på att Albert bjudit alla nya klasskamrater så kände jag att jag ville inte få några arga föräldrar på mig som tyckte att tårtorna var opassande. Med Clara försäkrade mig om att det kunde inte bli för mycket blod och att hon tog fullt ansvar för eventuellt upprörda föräldrar.

Sagt och gjort så gjorde jag så som det önskades (fast jag försökte hålla det lite light ändå).

Jag la upp bilderna på FB och de flesta tyckte att tårtorna var "skithäftiga". Barnen vart inte skrämda av den och antalet ögon räckte inte till alla barn vilket visade sig vara en miss. Alla 22 barn ville ha ett blodigt öga :)
Tårtorna innehåller chokladtårtbotten med chokladbitar i. Båda tårtorna fylldes med hallongrädde och glasskräm som färglades med extra röd färg för att hålla blod temat.

Det var kul att se barnens reaktion för de vart imponerade. Tårtorna vart en succée och smälte fint in i hela kalas temat som var maskeradkalas med betoning på läskigt.
Kalas med prinsessan

TårtorPosted by Camilla Sun, August 17, 2014 12:25:53
Nu säsongen med alla kalas. Idag ska vi på kalas med prinsessan Celestine för att fira att Elsa fyller 6 år. Jag hade ingen aning om vem Celestine var och jag fick googla flitigt för att skapa mig en uppfattning. Detta är min tolkning av prinsessan Celestine.
Det ska bli kul att träffa Elsa med familj. De bodde ju bara några hus ifrån oss men för ett år sedan flyttade de till USA så det var länge sedan vi sågs. Vad jag sett har Elsa börjat i skolan, åker skolbuss själv, pratar engelska så gott hon kan och sa har föräldrarna hunnit att gift sig. Tänk vad mycket som kan hända på ett år.

Trevlig söndag!

New York Rangers

TårtorPosted by Camilla Sat, July 05, 2014 21:18:21
Det har varit ganska mycket de senaste veckorna och då helgens planer vart avbokade så valde vi att aktivt inte göra något alls denna helg. Inte en skruv har skruvats och inga plankor har sågats. Vi har bara tagit det lugnt.

Jag hade en liten morgonleverans av en tårta till en blivande 14 åring. Killen älskar hockey och i synnerhet New York Rangers. Sagt och gjort så ordnade jag en tårta som höll sig inom dessa intressen.
Hjälmen vart inte helt tidsenlig. Killen ser snarare ut som att han kommer från 40-talet. Jag och Micke skrattade gott och låt oss bara hoppas att födelsedagsbarnet uppskatta tårtan även om assessorerna inte höll sig inom 2000-talet.

Nu blir det lite lugnt på tårtfronten. Vad jag vet än så länge :) Jag har en arbetsvecka kvar och därefter går jag på en efterlängtad semester. Det ska bli sååå skönt!

Next »