Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Skiftbyte

FöräldraledigPosted by Camilla Wed, February 29, 2012 20:29:13

Så kom dagen då det var dags för skiftbyte. Jag går till jobbet och Micke går på föräldraledighet.

Jag skulle kunna säga "vad skönt det ska bli" men inser att även om det är sant så är det lite tråkigt att lämna man och barn hemma. Fast att större delen av föräldraledigheten har varit extremt tuff så har det skett en förbättring de senaste två månaderna vilket gjort att jag fick en rolig avrundning på föräldraledigheten. Och det känns kul att kunna se tillbaka till ledigheten som något som varit mysigt och kul.

Micke har stora planer för sin ledighet. Här ska det bli långa promenader till både hit och dit och målet är att han ska bli ännu snyggare än vad han är redan idag ;) Jag väntar med spänning på förvandlingen :)

Jag är lite nervös inför morgondagen. Ungefär som första dagen i skolan. Vad ska jag ha med mig?! Handväska, hur funkar en sån? Smink, ja det kan ju behövas.

Det jag defenitivt ser fram emot är att äta lunch i lugn och ro och att kunna gå på damernas utan att man har ett litet barn som kittlar en på rumpan. Jomen visst, det ska bli kul att träffa arbetskamraterna igen. Skönt att få snacka om annat än vad ens barn kan/inte kan eller har/inte har.

Lugn status

FöräldraledigPosted by Camilla Mon, February 06, 2012 21:23:28

Här har vi inga nyheter att berätta. Allt har sin gilla gång, det gäller bara att gilla gången. Det är mycket städa hus, laga mat och ta hand om barn. Och inget av detta blir riktigt klart så jag har ständigt att göra. Och det är ju bra så att man inte går och blir sysslolös :)

Hård fight

FöräldraledigPosted by Camilla Tue, January 24, 2012 19:16:15

Vid hämtningen från dagis höll jag och Leo på att busa med varandra genom att putta/kittla varandra. Precis när det var som roligast så fick Leo en liten för hård knuff som resulterade i att han landade rakt på näsan. Det vart en ordentlig smäll....

Likt Baloo som berättar för Baghera att "det var inte meningen att jag skulle slå honom så hårt" när Mowgli fick sig en smocka så kände även jag mig som en skamsen och klumpig Baloo. Så när vi var i mataffären och Leo frågar efter godis så gav jag med mig. Ja men visst, här köper vi loss dåligt samvete och introducerar även den första godispåsen till barnet. Nåja, efter att han plockat fyra (4!!!) godisar så sa Leo "mamma det räcker!" vilket torde innebära att godisförbudet kan gälla lite till eftersom det inte behövdes så mycket för tröstens skull.

Tror ni jag får nobelpriset i barnuppfostran? Hoppas!!!

En helt vanlig måndag

FöräldraledigPosted by Camilla Mon, January 16, 2012 16:57:28

Ja ni, en helt vanlig måndag utan några större överraskningar. Tyvärr! Vi tog vår sedvanliga tripp till öppna förskolan (ÖF) för lite sångstund och pyssel.

Full koncentration i målarverkstaden.

Måste bara slå ett slag för ÖF. Så himla kanon att dessa verksamheter finns när man är föräldraledig. De har de mesta för barn i åldrarna 0-6 år så de går att aktivera de flesta knoddar. Tyvärr är föräldrarna ÖF i centrum inte allt för sociala, eller så är det jag som är för pratsjuk, men jag åker ändå dit varje måndag och fredag. Alltid finns det någon jag kan tracka och växla några ord med :)

Lunch hemma och när storebror vilade så bakade jag lite knäckisar. De vart förvånandsvärt goda. Allt nyttigt brukar inte alltid fall en i smaken men dessa är smarriga. Inte helt LCHF vänliga (innehåller havrgryn) men jag kör ju ingen strikt diet så jag kan käka dessa.

Gjorde ett litet ge bort paket som jag ska ta med mig till min torsdagsdate som bjuder på sopplunch. Gott!

Promenadsällskap

FöräldraledigPosted by Camilla Wed, January 11, 2012 21:23:30

Jag har fått sällskap på mina promenader. Vår kära Anne rekommenderade en app där man kan ladda ner ljudböcker. Och som en liten välkomstpresent så fick jag en gratis bok. Fast den bok jag var ute efter var Lars Keplers Hypnotisören. Jag har hört så mycket bra om den så jag laddade ner den direkt. För 49 kronor (introduktionspris, annars 89 kr) fick jag 16 timmar spännande läsning/lyssning. Gisses vad ni kommer kunna se mig promenerandes. Om jag möter er och inte hälsar så vet ni varför. Jag befinner mig i en annan värld.

Alexander sussar så gott ute. Det är nästan så att man vill ställa ut honom nattetid. Nej, självklart kommer vi inte göra det. Fast tanken på en hel natts sömn är mycket lockande :)

Gisses vad jag önskar att jag kunde byta plats med denna kille. Visst ser det mysigt och gott ut. Med ett stadigt tag om sin nya kompis, Alfons, och nergosade i mysfilten så sov lillemannen hela promenaden. Lucky guy!

Iskalla vänner

FöräldraledigPosted by Camilla Tue, December 20, 2011 11:11:48

Efter att vi suttit inne i 4 dagar så var det dags att låta barnen få andas frisk luft. Med snö på marken och temperaturen sådär lagon kall/varm tog jag ut kottarna på våra ägor för lite vinterlek.

Att göra en snögubbe torde klassas som en kul vinterlek men i vår familj innebär det att mamma fick rulla snöbollar efter barnets hårda kommendering. "Här kan du rulla snöbollen" sa Leo och pekade med hela handen. Eftersom mitt gymkort passerat sitt giltighetsdatum så kunde jag inget annat göra än att springa och rulla den ena snöbollen efter den andra. Vi får väl hoppas att jag gjorde av med några fettgram. Resultatet vart väl hyfsat även om snögubben saknar både armar, halsduk och hatt. Men det är nog inte många som kan säga att det rullat en snögubbe i sitt vardagsrum.

Piggelin

FöräldraledigPosted by Camilla Wed, October 12, 2011 10:10:03

Det var länge sedan jag kände mig så här pigg och fräsch som jag gör idag. Igår däckade jag i soffan vid 21:00-nyheterna och Micke lät mig sova vidare. Tack hjärtat! När jag kröp i säng lite senare under natten var även lilleman förhållandevis lugn vilket gjorde att jag någorlunda hyfsat kunde sova vidare.

Nu när lillemannen vilar så sitter jag framför datorn med en kopp kaffe och frysta kakor. Orkade inte vänta tills de tinat upp :)

Må så gott!

Sköna måndag

FöräldraledigPosted by Camilla Mon, October 10, 2011 21:34:31

I vanlig ordning, på en måndag, åkte vi till Salem för att få umgås med mormor och morfar. Efter en liten mindre rolig natt med Alexander var det skönt att komma iväg så att Leo fick lite skoj. Hans mamma var varken pigg eller glad idag. Skönt att även få lite hjälp med båda hulliganerna ;)

Medan Leo lekte med sin nya kompis Vincent passade jag på att ta en lugn, tyst och skön promenad till centrum. Jag kan inte låta bli att småle över alla minnen som denna promenad gav :)

Nu när vi landat hemma och barnen ligger och sussar i säng så ska jag slänga mig ner i soffan och krama min gubbe :) Go natt på er!

Monster Mamma

FöräldraledigPosted by Camilla Tue, September 13, 2011 20:46:50


Inte min dag

FöräldraledigPosted by Camilla Tue, August 30, 2011 20:50:58

Idag har jag inte haft så mycket medvind. Dagen har erbjudit den ena prövningen efter den andra. Jag vaknade strax efter 7 då jag hörde att Leo tassade in till vardagsrummet. Jag smög efter honom och la mig i soffan för att titta på morgon tv tillsammans med honom men hann inte mer än att lägga huvudet på kudden så somnade jag. Vaknade vid 8 av att Alexander vaknade och att jag fick panik över hur sena vi nu blev på morgonen. Stackars Leo fick äta frukost med en flåsande mamma i nacken som tjatade ”vi är sena”. Morgonbestyren gick i rasande tempo och någon mysfaktor fanns det inget utrymme för. Inte så konstigt att Leo sprang till sina kompisar på dagis utan att säga hej då till sin mamma. Väl hemma möttes jag av detta leende när jag öppnade bildörren.

Det går ju knappast att vara arg och stressad när man får detta bemötande. Förmiddagsvilan vart kortlivad och Alexander vaknade på ett mindre bra humör som bara eskalerade för varje omnattningsförsök som jag gav mig på. Killen var hungrig! I ren panik värmer jag några kuber mat till en för hög värme. Fastän jag blåste för glatta livet så lyckades jag nog bränna killen. Alexander vart jättearg. Kanske inte så konstigt. Han vart så arg så att han till och med inte tog tutten. Då har det gått långt. Efter en del trixande så lyckades vi lösa matproblemet och killen vart glad, för en stund i alla fall. När jag skulle äta min paj, som för övrigt var kall eftersom jag inte värmt på den ordentligt, vart det kaos i huset och lunchen svalde jag ner med 3 kalla tuggor.

Slängde ner mig och barnet i sängen för vila. Skönt! Det var så pass skönt att jag försov mig för att hämta Leo. Panik i huset igen. Mamma och barn slängde sig in i bilen och åkte med skrikande däck iväg till dagis. Körningen klassade nog inte in i körkortsboken. Väl framme möte vi en storebror som inte var glad, bara ledsen. Inte tårar ledsen utan bara vissen ledsen. I mataffären vart de lite gladare toner som raserades snabbt när Leo inte hann med att lägga varorna på kassabandet. Tårar igen. Väl hemma fortsatte ledsamheten och jag tog till mitt desperata trumfkort, tv! Puh, äntligen lite lugn och ro. Jag passade på att städa i köket men när jag var klar så hade jag mer diskvatten på mig än på min disk. Fråga inte hur det gick till men så vart det i alla fall. För fjärde gången under dagen bytte jag kläder för att se någorlunda presentabel ut när Micke kom hem.

Nu när kvällen börjar lida mot sitt slut känner jag att den här dagen kommer gå till historien som dagen som jag kunde varit utan. Den tillförde varken något gott eller nytta och jag släcker därför lyset redan nu och säger god natt!

Next »