Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Familjemöte

AlexanderPosted by Camilla Fri, January 19, 2018 10:27:26

Här om dagen så kallade Alexander alla till ett familjemöte. Och det var allvarligt. Vi fick klämma in oss i en och samma soffa medan han placerade sig själv på en stol på andra sidan bordet.

Alexander: Det är något som jag vill prata med er om och som har pågått under lång tid.

Jag, Micke och Leo: ????

Alexander: Det är ett beteendeproblem som vi behöver lösa.

Jag, Micke och Leo: ????

Alexander: Först och främst så gäller det…. dig pappa.

Micke: Jaha?!

Alexander: Jo jag har noterat att du har tagit mat (middag) och som du INTE har ätit upp

Micke: Va?! Det händer ju bara en gång!

Alexander: Ja och jag såg det. Fast du är inte den enda som har ett beteendeproblem

Jag & Leo: ????

Alexander: Jo det gäller även …. dig igen pappa

Micke: VA?!

Jag minns inte vad det andra felet var men roligt var det i alla fall. Oväntade vändningar som ledde till att Alexander började ge oss betyg.
Leo fick ett A, Micke fick ett B och jag fick ett F. Totalt oklart. Jag som inte ens hade ett beteendeproblem fick ett F. Till sig själv gav han ett A+. Så klart!
Jag protesterade och argumenterade för min sak och det var då som allt bröt ut. Betygen ändrades, delades ut på nytt och Alexander skrattade helt hysteriskt. Tror nog att han gillade uppmärksamheten :)

Det är svårt att återberätta hela händelsen men det var faktiskt riktigt kul. Framför allt att se Alexander skratta så att han kippade efter luft.

Numera går vi andra runt på tå i huset för att inte bli kallade till ett nytt möte med ny skamlös betygssättning.

Så här lever vi ;)
Utställning

AlexanderPosted by Camilla Thu, January 04, 2018 14:38:51
Innan jullovet så var vi på en utställning som förskoleklassen höll i. De visade upp sina robotar som de jobbat på under hösten.
Vi fick även möjlighet att se vad barnen jobbat med; matte, svenska och lite annat smått å gott.
Kul att se att killen gör framsteg. Ända sedan han har börjat skolan så han förmåga att räkna och skriva formligen exploderat. Han räknar titt som tätt och försöker läsa på diverse produkter och skyltar i den mån det går. Och det går bra, han överraskar oss rätt många gånger. Så himla kul att se :)


Smygstart

AlexanderPosted by Camilla Fri, August 18, 2017 11:58:42
Första arbetsveckan går mot sitt slut och det ska bli skönt med helg.

Det har varit Alexanders första vecka på skolan. Eller rättare sagt fritids. Skolan börjar på tisdag så det har varit en soft vecka för killarna.
Det märktes att Alexander var nervös i måndags för det var fel på byxor, strumpor, jacka etc. Men nu när det gått en vecka så märker vi att han tycker att det är kul.

Alexander har inte träffat några andra kompisar från förskoleklassen än men han har haft Leo, Oliver och Gustav som turats om att pyssla om honom. Så sött!
Igår berättade han att han "nästan lärde känna en ny kompis". Söting! Det kommer blir bra när han får träffa sina nya klasskompisar i nästa vecka :)

Där rök den första

AlexanderPosted by Camilla Thu, July 13, 2017 12:50:36
Den har hängt lös ganska så länge och till och med den nya tanden har kommit upp utan att den gamla lossnat. Men nu så, nu är den första tanden borta. Borta på riktigt. Mormor vet inte när det skedde och vart så precis som för Leo så har vi inte den första tanden från Alexander. Mormor lovade att tandfen skulle komma ändå.


Alexander sommarlov

AlexanderPosted by Camilla Thu, June 15, 2017 11:59:56
Igår var det sommaravslutning på dagis. Nu är det de sista veckorna kvar innan det är dags för sommarlov och därefter börja skolan. Spännande!

Föräldrar bjöds på skön sång och avtackning av barn som går vidare till skolans värld. Barnen som slutade fick en ryggsäck fylld med block, pennor, vattenflaska etc. Även om allt var markerat med Pysslings text och logga som gör att man kanske inte vill ta den till skolan så tyckte jag att det var en fin gest. Och så fick de en ros. Så klart!
Efteråt var det fika i massor. Båda killarna åt som om det aldrig fått mat :)
Alexander vart lite besviken eftersom han trodde att detta var verkligen hans sista dag. Jag försökte muntra upp honom med att säga att det är 3 veckor kvar innan hans sommarlov börjar med en vecka hos mormor och morfar. Han gick lite motvilligt med på det.

Ska bli lite skönt att ha båda killarna på samma ställe och få mindre resväg för att hämta barn.
Felaktig beställning

AlexanderPosted by Camilla Wed, June 07, 2017 12:12:32

Jag har den stora lyxen att alltid får frukost serverad. Ja jag vet att det kanske inte är rättvist men med tanke på att Micke är bra mer morgonpigg än vad jag är så är det här kanske den bästa lösningen.
Varje morgon så frågor Micke killarna vad de vill ha till frukost; macka, pålägg, flingor etc. En rutin som han själv skapat och som oftast funkar bra. Till idag.

Alexander: vad är det här???

Jag: det är din frukost.

Alexander: det här har jag inte beställt!!!

Jag: vad då?

Alexander: jag vill inte ha leverpastej på min smörgås

Jag: ja fast nu har du det så då får du äta den. Pappa gjorde väl fel idag.

Alexander: Hm… det här ska jag prata med pappa om.

Ha ha ha! Just det här med att beställa är ju rätt komiskt och visar på hur bortskämda våra barn är.

Tjurskallig som den lilla pojken är så åt han EN smula i taget. Rent demonstrativt. För han gillar leverpastej, det vet jag. Det sägs att man ska välja sina fajter och idag hade jag tid att ta en. Eller fajter, jag lät honom sitta för sig själv och gav inte med mig med att göra en ny smörgås. Det tog honom FEMTION minuter att få i sig EN smörgås. Sur som ättika och gav sig inte förrän jag satte upp en tävling mellan honom och mig om vem som skulle bli klar först. Han vann.

Jo då, det är så härligt med barn :)

Här ligger en hund begraven

AlexanderPosted by Camilla Thu, June 01, 2017 19:23:14
Idag vart det en motionsrunda till dagis för att hämta Alexander. Alltid skönt att kunna förena nytta med nöje.

Strax efter att vi lämnat dagis går vi förbi en staty som Alexander alltid vill stanna vid. Det är nämligen en plats där det ligger en hund begraven. Hunden levde på 500-talet under Vendeltiden - Folkvandringstiden - och begravdes tillsammans med sin husse på en kulle inte långt ifrån statyn (om jag förstått texten på statyn rätt).
Idag fann vi även en kompis på statyn. En grön rackare som går/kryper så där roligt. Förstår inte hur Alexander kan hitta dessa kryp, i synnerhet denna som var typ 1 cm lång.
Som alltid på dessa promenader så är det många funderingar som snurrar hos Alexander. Dagens samtalsämne vart vad är skillnaden mellan den riktiga världen mot sago/film världen. De vi kom fram till är att i sagornas värld så lever mumien medan den inte gör det i den riktiga världen. Och det är tur att det är så.
Alexander undrade även vad som händer om man snurrar på jordens kärna. Den diskussionen var lite klurigare eftersom han ville ha ett klart svar. Efter en stunds gemensam diskussion nöjde han sig med svaret om att det är ingen som vet vad som händer eftersom det inte går att vrida på jordens kärna. Men i en Ice Age film så kunde ekorren komma till jordens kärna men det är för att det är i filmens värld.

Tunga funderingar :)Jag börjar vänja mig... tror jag

AlexanderPosted by Camilla Tue, May 23, 2017 15:22:34
Nu har det gått några dagar och även om jag fortfarande saknar rufskalufsen så har jag börjat vänja mig med den nya Alexander. Han är ju mitt lilla troll men han kommer inte få gå till frisören förrän till nyår :)


Nämen....

AlexanderPosted by Camilla Mon, May 15, 2017 20:49:39
Nu har jag lyckats med det igen. Klippa barnets hår alldeles för kort. Jag har fått till det med Leo och idag var det Alexanders tur.

Eftersom dagis var stängt så hade vi en ledig dag på tu man hand. Alexanders hår har varit för långt ett tag så idag gick vi förbi frisören för att fixa till det.

Jag sa "klipp det i etapper med lite kortare där bak", tog min tidning och började läsa i den. Det var när rakapparaten började jobba som jag började ana oråd. Svårt läge att säga "stopp, nu räcker det" för då skulle han sett ut hur som helst. Men jag hann ändå säga att det vart för kort och som svar fick jag "oj då" och inget mer än det (nej tack, vi kommer inte tillbaka ville jag säga).

Ja ja...jag vet, det är bara hår. Och det växer. Men ändå. Jag känner inte riktigt igen min kille och jag går runt och rycker i hans korta strå och försöker hålla god min om att det vart bra. Killen är ju nöjd och det är väl det som räknas (njae... ha ha ha, mamman måste också vara nöjd!).

Jo förresten, utöver detta så har vi haft det en väldigt mysig dag. Dumt att tappa fokus och glömma bort att dagen varit riktigt bra.
Inskolning av lillebror

AlexanderPosted by Camilla Wed, May 03, 2017 19:07:14
Så var det dags för inskolning av vår lillebror. Idag var det första dagen då Alexander besökte sin skola som han börjar på efter semestern.

Det har gått lite upp och ner för hur han känner för detta med skola. Först var han ledsen då jag berättade att han inte skulle gå på samma skola som hans kompisar ska till. Diskussionen har sedan gått över till att inte prata om det alls medan jag ändå försökt peppa honom till att han kan ha kvar kontakten med kompisarna. I synnerhet den kompis som bor på samma gata som Oliver.

Nåja, idag var han faktiskt lite peppad vilket också gick över till speedad. Han fick träffa sina nya klasskamrater (tror det landade på 27 elever) och sin fröken Tove (jaaaa!).
Under tiden som han var där så hade 2:orna rast så han fick träffa både Leo, Oliver och Gustav (kompisar till Leo) vilket gjorde besöket mycket roligare.

Det var först lite presentation över lärare, fritids och gymnastiklärare. Därefter delades gruppen upp där hälften fick gå in och göra namnbrickor medan andra halvan fick gå runt skolgården och lyssna på vart skolgränsen går och vilka regler de har när man är ute.

Besöket avslutades med leken Under falkens vingar (tror jag den heter).
Jag skjutsade en nöjd kille till dagis och när jag sedan hämtade honom på eftermiddagen så var det en väldigt trött kille i baksätet. Det var nog mycket information som behövde bearbetas i knoppen.

Next »