Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Så var det klippt

AlexanderPosted by Camilla Thu, April 05, 2018 16:01:49
Förra gången som Alexander klippt sig så vart det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det vart alldeles för kort och jag kände inte igen min lilla kille. Jag svor tyst för mig själv om att det skulle dröja minst ett år innan han fick gå till frisören igen. Jag har hållit de löftet. Tillslut vart det ohållbart (fast att jag trimmat rufset själv) att vi vart tvungna att åka till frisören. Det har varit många tårar vid borstningen.

Efter alla experiment hos diverse frisörer i centrum så vägrade jag att åka dit och valde att åka till Guldkammen i Löwenströmska sjukhuset. Trodde att det var bara pensionärer som åkte dit men stället är populärt (inte bara av pensionärer) så för Leo lyckades jag få en tid i slutet av april.

Denna gången läste jag inte någon tidning och såg till att både jag och frisören var överens om vad vi menade med en "traditionell" pojkfrisyr.

Alexander själv vill antingen raka av håret eller ha samma frisyr som Lorandz. Jag är glad att vi kunde kompromissa på dessa önskningar.
Denna gången vart det mycket bättre. Fortfarande väldigt kort men någon stans så måste jag gå med på Alexanders önskemål.

Precis innan vi gick där ifrån så åkte den gröna hårsprayen fram och jag vart tvungen att sätta mig när för att andas lugnare ;)

I bilen på väg hem vart Alexander ganska så tyst och det var omöjligt att få fram vad han klurade på. Efter lite lirkande så kom det fram att han ångrar lite den gröna färgen. Nej inte på grund av mig för jag höll mitt poker face väl. Så ikväll ska vi tvätta bort den gröna färgen. Tack och lov :)


Och så vart han 7

AlexanderPosted by Camilla Mon, March 26, 2018 14:54:45
Så kom dagen som Alexander tjatat om de senaste 365 dagar, i söndags fyllde han äntligen 7 år.

Fast att vi ställde klockan på ringning och smet upp för att fixa morgonfirandet så kom han upp och sa "kommer ni inte snart. Jag har ju väntat jättelänge".

Lite knepigt att hitta bra presenter. Nerf stod högst på lista och det gick jag motvilligt med på. Jag är lite trött på "skjutande", stridsvagnsspel och allt annat som har med krigande att göra.

Jag tog därför en liten chansning och köpte en kikare. Tänkte att jag gillar att titta på djur men skrämmer dem alltid eftersom han springer fram till dem. Nu kan han istället sitta still och kika. Lite till min förvåning så vart just den presenten en hit, han vart överraskad men väldigt glad.
Hela helgen har det varit kalas. I lördags för klasskompisar och i söndags för släkten. Alexander ville ha en Minecraft tårta med Creeper. Jag tänkte att det är väl lätt gjort. Och svårt var det inte men tid och ork gjorde att jag inte gjorde ett bra underlag så hela dekorationen gled av. Och jag kan lova er att allt jag ser numera är rutor. Jag är så trött på rutor :)

Ja ja, vi kom överens om att det gjorde inget att tårtan vart förstörd då det såg ut som att han hade mine:at.

I morse så var hela familjen helt slut. Vi sov längre än vad vi borde och hade ingen motivation som helst att smita iväg. Ikväll blir nog en tidig sänggång för oss alla.

Så där, nu har vi en 7 åring och en 9,5 åring. Det går fort nu.

Familjemöte

AlexanderPosted by Camilla Fri, January 19, 2018 10:27:26

Här om dagen så kallade Alexander alla till ett familjemöte. Och det var allvarligt. Vi fick klämma in oss i en och samma soffa medan han placerade sig själv på en stol på andra sidan bordet.

Alexander: Det är något som jag vill prata med er om och som har pågått under lång tid.

Jag, Micke och Leo: ????

Alexander: Det är ett beteendeproblem som vi behöver lösa.

Jag, Micke och Leo: ????

Alexander: Först och främst så gäller det…. dig pappa.

Micke: Jaha?!

Alexander: Jo jag har noterat att du har tagit mat (middag) och som du INTE har ätit upp

Micke: Va?! Det händer ju bara en gång!

Alexander: Ja och jag såg det. Fast du är inte den enda som har ett beteendeproblem

Jag & Leo: ????

Alexander: Jo det gäller även …. dig igen pappa

Micke: VA?!

Jag minns inte vad det andra felet var men roligt var det i alla fall. Oväntade vändningar som ledde till att Alexander började ge oss betyg.
Leo fick ett A, Micke fick ett B och jag fick ett F. Totalt oklart. Jag som inte ens hade ett beteendeproblem fick ett F. Till sig själv gav han ett A+. Så klart!
Jag protesterade och argumenterade för min sak och det var då som allt bröt ut. Betygen ändrades, delades ut på nytt och Alexander skrattade helt hysteriskt. Tror nog att han gillade uppmärksamheten :)

Det är svårt att återberätta hela händelsen men det var faktiskt riktigt kul. Framför allt att se Alexander skratta så att han kippade efter luft.

Numera går vi andra runt på tå i huset för att inte bli kallade till ett nytt möte med ny skamlös betygssättning.

Så här lever vi ;)
Utställning

AlexanderPosted by Camilla Thu, January 04, 2018 14:38:51
Innan jullovet så var vi på en utställning som förskoleklassen höll i. De visade upp sina robotar som de jobbat på under hösten.
Vi fick även möjlighet att se vad barnen jobbat med; matte, svenska och lite annat smått å gott.
Kul att se att killen gör framsteg. Ända sedan han har börjat skolan så han förmåga att räkna och skriva formligen exploderat. Han räknar titt som tätt och försöker läsa på diverse produkter och skyltar i den mån det går. Och det går bra, han överraskar oss rätt många gånger. Så himla kul att se :)


Smygstart

AlexanderPosted by Camilla Fri, August 18, 2017 11:58:42
Första arbetsveckan går mot sitt slut och det ska bli skönt med helg.

Det har varit Alexanders första vecka på skolan. Eller rättare sagt fritids. Skolan börjar på tisdag så det har varit en soft vecka för killarna.
Det märktes att Alexander var nervös i måndags för det var fel på byxor, strumpor, jacka etc. Men nu när det gått en vecka så märker vi att han tycker att det är kul.

Alexander har inte träffat några andra kompisar från förskoleklassen än men han har haft Leo, Oliver och Gustav som turats om att pyssla om honom. Så sött!
Igår berättade han att han "nästan lärde känna en ny kompis". Söting! Det kommer blir bra när han får träffa sina nya klasskompisar i nästa vecka :)

Där rök den första

AlexanderPosted by Camilla Thu, July 13, 2017 12:50:36
Den har hängt lös ganska så länge och till och med den nya tanden har kommit upp utan att den gamla lossnat. Men nu så, nu är den första tanden borta. Borta på riktigt. Mormor vet inte när det skedde och vart så precis som för Leo så har vi inte den första tanden från Alexander. Mormor lovade att tandfen skulle komma ändå.


Alexander sommarlov

AlexanderPosted by Camilla Thu, June 15, 2017 11:59:56
Igår var det sommaravslutning på dagis. Nu är det de sista veckorna kvar innan det är dags för sommarlov och därefter börja skolan. Spännande!

Föräldrar bjöds på skön sång och avtackning av barn som går vidare till skolans värld. Barnen som slutade fick en ryggsäck fylld med block, pennor, vattenflaska etc. Även om allt var markerat med Pysslings text och logga som gör att man kanske inte vill ta den till skolan så tyckte jag att det var en fin gest. Och så fick de en ros. Så klart!
Efteråt var det fika i massor. Båda killarna åt som om det aldrig fått mat :)
Alexander vart lite besviken eftersom han trodde att detta var verkligen hans sista dag. Jag försökte muntra upp honom med att säga att det är 3 veckor kvar innan hans sommarlov börjar med en vecka hos mormor och morfar. Han gick lite motvilligt med på det.

Ska bli lite skönt att ha båda killarna på samma ställe och få mindre resväg för att hämta barn.
Felaktig beställning

AlexanderPosted by Camilla Wed, June 07, 2017 12:12:32

Jag har den stora lyxen att alltid får frukost serverad. Ja jag vet att det kanske inte är rättvist men med tanke på att Micke är bra mer morgonpigg än vad jag är så är det här kanske den bästa lösningen.
Varje morgon så frågor Micke killarna vad de vill ha till frukost; macka, pålägg, flingor etc. En rutin som han själv skapat och som oftast funkar bra. Till idag.

Alexander: vad är det här???

Jag: det är din frukost.

Alexander: det här har jag inte beställt!!!

Jag: vad då?

Alexander: jag vill inte ha leverpastej på min smörgås

Jag: ja fast nu har du det så då får du äta den. Pappa gjorde väl fel idag.

Alexander: Hm… det här ska jag prata med pappa om.

Ha ha ha! Just det här med att beställa är ju rätt komiskt och visar på hur bortskämda våra barn är.

Tjurskallig som den lilla pojken är så åt han EN smula i taget. Rent demonstrativt. För han gillar leverpastej, det vet jag. Det sägs att man ska välja sina fajter och idag hade jag tid att ta en. Eller fajter, jag lät honom sitta för sig själv och gav inte med mig med att göra en ny smörgås. Det tog honom FEMTION minuter att få i sig EN smörgås. Sur som ättika och gav sig inte förrän jag satte upp en tävling mellan honom och mig om vem som skulle bli klar först. Han vann.

Jo då, det är så härligt med barn :)

Här ligger en hund begraven

AlexanderPosted by Camilla Thu, June 01, 2017 19:23:14
Idag vart det en motionsrunda till dagis för att hämta Alexander. Alltid skönt att kunna förena nytta med nöje.

Strax efter att vi lämnat dagis går vi förbi en staty som Alexander alltid vill stanna vid. Det är nämligen en plats där det ligger en hund begraven. Hunden levde på 500-talet under Vendeltiden - Folkvandringstiden - och begravdes tillsammans med sin husse på en kulle inte långt ifrån statyn (om jag förstått texten på statyn rätt).
Idag fann vi även en kompis på statyn. En grön rackare som går/kryper så där roligt. Förstår inte hur Alexander kan hitta dessa kryp, i synnerhet denna som var typ 1 cm lång.
Som alltid på dessa promenader så är det många funderingar som snurrar hos Alexander. Dagens samtalsämne vart vad är skillnaden mellan den riktiga världen mot sago/film världen. De vi kom fram till är att i sagornas värld så lever mumien medan den inte gör det i den riktiga världen. Och det är tur att det är så.
Alexander undrade även vad som händer om man snurrar på jordens kärna. Den diskussionen var lite klurigare eftersom han ville ha ett klart svar. Efter en stunds gemensam diskussion nöjde han sig med svaret om att det är ingen som vet vad som händer eftersom det inte går att vrida på jordens kärna. Men i en Ice Age film så kunde ekorren komma till jordens kärna men det är för att det är i filmens värld.

Tunga funderingar :)Jag börjar vänja mig... tror jag

AlexanderPosted by Camilla Tue, May 23, 2017 15:22:34
Nu har det gått några dagar och även om jag fortfarande saknar rufskalufsen så har jag börjat vänja mig med den nya Alexander. Han är ju mitt lilla troll men han kommer inte få gå till frisören förrän till nyår :)


Next »