Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Smygstart

AlexanderPosted by Camilla Fri, August 18, 2017 11:58:42
Första arbetsveckan går mot sitt slut och det ska bli skönt med helg.

Det har varit Alexanders första vecka på skolan. Eller rättare sagt fritids. Skolan börjar på tisdag så det har varit en soft vecka för killarna.
Det märktes att Alexander var nervös i måndags för det var fel på byxor, strumpor, jacka etc. Men nu när det gått en vecka så märker vi att han tycker att det är kul.

Alexander har inte träffat några andra kompisar från förskoleklassen än men han har haft Leo, Oliver och Gustav som turats om att pyssla om honom. Så sött!
Igår berättade han att han "nästan lärde känna en ny kompis". Söting! Det kommer blir bra när han får träffa sina nya klasskompisar i nästa vecka :)

Där rök den första

AlexanderPosted by Camilla Thu, July 13, 2017 12:50:36
Den har hängt lös ganska så länge och till och med den nya tanden har kommit upp utan att den gamla lossnat. Men nu så, nu är den första tanden borta. Borta på riktigt. Mormor vet inte när det skedde och vart så precis som för Leo så har vi inte den första tanden från Alexander. Mormor lovade att tandfen skulle komma ändå.


Alexander sommarlov

AlexanderPosted by Camilla Thu, June 15, 2017 11:59:56
Igår var det sommaravslutning på dagis. Nu är det de sista veckorna kvar innan det är dags för sommarlov och därefter börja skolan. Spännande!

Föräldrar bjöds på skön sång och avtackning av barn som går vidare till skolans värld. Barnen som slutade fick en ryggsäck fylld med block, pennor, vattenflaska etc. Även om allt var markerat med Pysslings text och logga som gör att man kanske inte vill ta den till skolan så tyckte jag att det var en fin gest. Och så fick de en ros. Så klart!
Efteråt var det fika i massor. Båda killarna åt som om det aldrig fått mat :)
Alexander vart lite besviken eftersom han trodde att detta var verkligen hans sista dag. Jag försökte muntra upp honom med att säga att det är 3 veckor kvar innan hans sommarlov börjar med en vecka hos mormor och morfar. Han gick lite motvilligt med på det.

Ska bli lite skönt att ha båda killarna på samma ställe och få mindre resväg för att hämta barn.
Felaktig beställning

AlexanderPosted by Camilla Wed, June 07, 2017 12:12:32

Jag har den stora lyxen att alltid får frukost serverad. Ja jag vet att det kanske inte är rättvist men med tanke på att Micke är bra mer morgonpigg än vad jag är så är det här kanske den bästa lösningen.
Varje morgon så frågor Micke killarna vad de vill ha till frukost; macka, pålägg, flingor etc. En rutin som han själv skapat och som oftast funkar bra. Till idag.

Alexander: vad är det här???

Jag: det är din frukost.

Alexander: det här har jag inte beställt!!!

Jag: vad då?

Alexander: jag vill inte ha leverpastej på min smörgås

Jag: ja fast nu har du det så då får du äta den. Pappa gjorde väl fel idag.

Alexander: Hm… det här ska jag prata med pappa om.

Ha ha ha! Just det här med att beställa är ju rätt komiskt och visar på hur bortskämda våra barn är.

Tjurskallig som den lilla pojken är så åt han EN smula i taget. Rent demonstrativt. För han gillar leverpastej, det vet jag. Det sägs att man ska välja sina fajter och idag hade jag tid att ta en. Eller fajter, jag lät honom sitta för sig själv och gav inte med mig med att göra en ny smörgås. Det tog honom FEMTION minuter att få i sig EN smörgås. Sur som ättika och gav sig inte förrän jag satte upp en tävling mellan honom och mig om vem som skulle bli klar först. Han vann.

Jo då, det är så härligt med barn :)

Här ligger en hund begraven

AlexanderPosted by Camilla Thu, June 01, 2017 19:23:14
Idag vart det en motionsrunda till dagis för att hämta Alexander. Alltid skönt att kunna förena nytta med nöje.

Strax efter att vi lämnat dagis går vi förbi en staty som Alexander alltid vill stanna vid. Det är nämligen en plats där det ligger en hund begraven. Hunden levde på 500-talet under Vendeltiden - Folkvandringstiden - och begravdes tillsammans med sin husse på en kulle inte långt ifrån statyn (om jag förstått texten på statyn rätt).
Idag fann vi även en kompis på statyn. En grön rackare som går/kryper så där roligt. Förstår inte hur Alexander kan hitta dessa kryp, i synnerhet denna som var typ 1 cm lång.
Som alltid på dessa promenader så är det många funderingar som snurrar hos Alexander. Dagens samtalsämne vart vad är skillnaden mellan den riktiga världen mot sago/film världen. De vi kom fram till är att i sagornas värld så lever mumien medan den inte gör det i den riktiga världen. Och det är tur att det är så.
Alexander undrade även vad som händer om man snurrar på jordens kärna. Den diskussionen var lite klurigare eftersom han ville ha ett klart svar. Efter en stunds gemensam diskussion nöjde han sig med svaret om att det är ingen som vet vad som händer eftersom det inte går att vrida på jordens kärna. Men i en Ice Age film så kunde ekorren komma till jordens kärna men det är för att det är i filmens värld.

Tunga funderingar :)Jag börjar vänja mig... tror jag

AlexanderPosted by Camilla Tue, May 23, 2017 15:22:34
Nu har det gått några dagar och även om jag fortfarande saknar rufskalufsen så har jag börjat vänja mig med den nya Alexander. Han är ju mitt lilla troll men han kommer inte få gå till frisören förrän till nyår :)


Nämen....

AlexanderPosted by Camilla Mon, May 15, 2017 20:49:39
Nu har jag lyckats med det igen. Klippa barnets hår alldeles för kort. Jag har fått till det med Leo och idag var det Alexanders tur.

Eftersom dagis var stängt så hade vi en ledig dag på tu man hand. Alexanders hår har varit för långt ett tag så idag gick vi förbi frisören för att fixa till det.

Jag sa "klipp det i etapper med lite kortare där bak", tog min tidning och började läsa i den. Det var när rakapparaten började jobba som jag började ana oråd. Svårt läge att säga "stopp, nu räcker det" för då skulle han sett ut hur som helst. Men jag hann ändå säga att det vart för kort och som svar fick jag "oj då" och inget mer än det (nej tack, vi kommer inte tillbaka ville jag säga).

Ja ja...jag vet, det är bara hår. Och det växer. Men ändå. Jag känner inte riktigt igen min kille och jag går runt och rycker i hans korta strå och försöker hålla god min om att det vart bra. Killen är ju nöjd och det är väl det som räknas (njae... ha ha ha, mamman måste också vara nöjd!).

Jo förresten, utöver detta så har vi haft det en väldigt mysig dag. Dumt att tappa fokus och glömma bort att dagen varit riktigt bra.
Inskolning av lillebror

AlexanderPosted by Camilla Wed, May 03, 2017 19:07:14
Så var det dags för inskolning av vår lillebror. Idag var det första dagen då Alexander besökte sin skola som han börjar på efter semestern.

Det har gått lite upp och ner för hur han känner för detta med skola. Först var han ledsen då jag berättade att han inte skulle gå på samma skola som hans kompisar ska till. Diskussionen har sedan gått över till att inte prata om det alls medan jag ändå försökt peppa honom till att han kan ha kvar kontakten med kompisarna. I synnerhet den kompis som bor på samma gata som Oliver.

Nåja, idag var han faktiskt lite peppad vilket också gick över till speedad. Han fick träffa sina nya klasskamrater (tror det landade på 27 elever) och sin fröken Tove (jaaaa!).
Under tiden som han var där så hade 2:orna rast så han fick träffa både Leo, Oliver och Gustav (kompisar till Leo) vilket gjorde besöket mycket roligare.

Det var först lite presentation över lärare, fritids och gymnastiklärare. Därefter delades gruppen upp där hälften fick gå in och göra namnbrickor medan andra halvan fick gå runt skolgården och lyssna på vart skolgränsen går och vilka regler de har när man är ute.

Besöket avslutades med leken Under falkens vingar (tror jag den heter).
Jag skjutsade en nöjd kille till dagis och när jag sedan hämtade honom på eftermiddagen så var det en väldigt trött kille i baksätet. Det var nog mycket information som behövde bearbetas i knoppen.

6 åringen

AlexanderPosted by Camilla Sun, March 26, 2017 18:06:20
I lördags fyllde vår älskade skurk 6 år.
Vi pratar alltså om Alexander.
Det är nästan lite läskigt vad fort tiden går. Han är fortfarande vår lilla bebis fast att han ska börja skolan efter semestern.

Årets morgonfirande vart lite annorlunda. Denna helg var det Leos grupps (innebandy) tur att stå i klubbens kiosk och kränga fika så på lördag morgon stod jag uppställd kl 7.00 och krängde fika. Jag var därför inte med på "ja må han leva" morgonsång men tog en solo ton när jag kom hem istället.

Vid lunchtid kom släkten och överöste killen med finfina gåvor. Kul att det var många som gick ifrån Lego temat. Även om det fortfarande är populärt så känner vi att alla byggen står och dammar på hyllorna och att det därför kan vara kul med andra leksaker.
Eftersom vi föräldrar varit bort på honeymoon så fanns det inte så mycket tid för att förbereda födelsedagsfika. Måste ändå säga att jag är lite nöjd som fick ihop en brownie tårta med jordgubbar. Tack och lov för att födelsedagsbarnet älskar brownies så det vart inga tårar för att tårtan uteblev.
Och så dessa två. Sa till Leo "får jag ta ett gullekort på dig?". Javisst sa moster och pimpa till kortet :)
Idag söndag var det dags för kompis kalas. Jag tog en del bilder men eftersom integritet och eventuell skyddad identitet måste respekteras så kan jag inte visa några bilder. Men Stardharna har lagt in ett livslångt godkännande om att publicera kort så där kan jag vissa denna bild.
Det var maskeradkalas med Star Wars tema som gällde. Alla kreationer var välkomna och vi fick bland annat se en prinsessa, pirattjej och en björn.
Jag kan säga att det vart 2 svettiga timmar men gästerna var nöjda och det var till och med en som sa "åh, det här var den bästa dagen i mitt liv" :)

Nu får vi vila 6 månader innan det är dags för kalas igen. Trötta och nöjda föräldrar och barn säger tack och hej för denna helg.QIXELS KINGDOM borgattack

AlexanderPosted by Camilla Wed, January 04, 2017 23:05:26
Jag har ju glömt att visa resultatet av julens byggande.
Det här var populärt. Det är bra för då har vi något att variera med gentemot Lego och tv spel :)

Next »