Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Det går fort nu

Tolan BrothersPosted by Camilla Fri, April 20, 2018 09:57:56
Gisses som dessa gossar växer och frodas. Vi har haft en årlig check-in service hos skolsköterskan och allt ser finfint ut. Killarna växer (för fort) och spräcker alla kurvor och diagram för den standard de ska hålla. De visar helt klart att de skapar sina egna kurvor. Ibland undrar jag vad de får i sig eftersom de växer så fort.

Leo är 1,53 meter lång. Det innebär att han är 15 cm kortare än sin mor. Femton centimeter!!!! Leo tycker det är jättekul medan jag kan känna en fasa av att ens son snart kommer klappa sin mamma på huvudet. Och killen är inte ens 10 år. Det här kan sluta hur som helst. Vi kan numera ha samma skor eftersom vi har samma storlek. Det är ju i och för sig rätt trevligt att kunna norpa killens sneakers.

Alexander har definitivt sträckt på sig. Han är 1,30 meter och det är nästan så att han hoppat över en klädstorlek. Enligt skolsköterskan så ser han som en hök fast de kunde kollat hörseln eftersom det går sådär med att lyssna när man ber honom om saker. Killen har också lärt sig att läsa utan att vi har förstått hur det gick till.

Leo har numera en egen husnyckel och är hemma själv efter skolan. Gisses så stolt han känner sig. Och vuxen! Jag frågade honom en gång om det var läskigt att vara hemma själv och hans svar var tydligt, "det är jätteskönt!" Vi har valt att fortfarande lämna och hämta Alexander från skolan men för de dagar som någon av oss jobbar hemifrån så får de ibland gå hem själva. För min del handlar de mest om att jag inte litar helt och hållet på Alexander. Han behöver både lugna ner och mogna till sig innan jag släpper den delen.

Det är lite dubbla känslor man känner för att barnen blir stora. Självklart är man glad över att allt ser bra ut. Sedan får även vi föräldrar lite mer frihet att planera vår tid vilket är jätteskönt. Samtidigt är det lite...erh... hur ska jag förklara, "tråkigt" att de går så fort. Inga bebisar längre och snart stora karlar. Jag hänger nog inte med helt enkelt.Leklandslov

Tolan BrothersPosted by Camilla Thu, January 04, 2018 14:30:38
Medan vi vuxna sliter och jobbar ihjäl oss (host) så roar sig barnen på annat håll.

Igår var de och åkte skridskor.
Och idag är de på något lekland. Just lekland går som en röd tråd för denna ledighet. Detta är Alexanders tredje besök och Leos andra. Detta borde nog stilla tjatet på att åka till lekland ett tag framöver :)


Halloween

Tolan BrothersPosted by Camilla Wed, November 01, 2017 10:08:44
Killarna har räknat ner till Halloween som om det vore julafton. Det har planerat, diskuterat och fixat inför gårdagens spökvandring. Eller bus eller godis dagen som de har kallat den för.

Det var ett stort gäng barn som samlades och för att inga grannarna skulle svimma av chocken på antalet barn (12 st) så delade de upp sig. Leo gick med sina klasskompisar och Alexander gick med Manne, Anton och Antons storebror.
De var effektiva de små liven. Knackade på varenda dörr de hittade och tackade så artig när knackningen gav utdelning. De flesta som öppnade var trevlig men som vanligt stöter man på de vuxna som har hjärtat på kanske lite fel ställe. "Det här har jag inte tid med" var det ett munter typ som sa till killarna.

Efter lite drygt en timma så började jag och Antons mamma huttra och vi kände att barnens skålar var väl fyllda för att runda av kvällen. Leo var ute i nästan 2 timmar.

Nu har killarna godis så att det räcker och blir över för ett antal helger framöver.


Torekällberget

Tolan BrothersPosted by Camilla Thu, July 13, 2017 20:31:28
Killarna fortsätter att utforska världen. Idag var de på Torekällberget.

Av bilderna som jag fått så såg de ut att ha hur mysigt som helst. Det fanns massor av djur och de räcker för att Alexander ska njuta.

Här kränger de lite de lite grejer till mormor.
Vettetusan vad de gör här, kanske provare de på att leva som förr.
Och så fåren. Alexander njuter nog som fisken i vatten.
Vi föräldrar har jobbat (ja lite i alla fall) och fått lite nytta gjort hemma. Vi har i alla fall hunnit med sånt som inte syns men som behövs göras ändå, planera köket, kikat på kakel och imorgon ska vi kolla på soffor.

Ikväll gjorde jag en helt fantastisk middag. Färsk pasta med skaldjur kokta i vitt vin, chili, körsbärstomater, lök, persilja, vitlök och kryddor. Och så lite vin till maten. Guuuu så gott!
Nog för att våra barn inte är varken kräsna eller petiga i maten men stark mat är de inte redo för så då passar vi på när vi är själva. Det var både gott och nyttigt!Tom Tits

Tolan BrothersPosted by Camilla Thu, July 13, 2017 12:44:41
Medan vi föräldrar jobbar och sliter så roar sig barnen på Tom Tits (igår).

Leo var ju där för två år sedan och har pratat massor om stället så Alexander har verkligen längtat till att få åka dit.

Mormor hade tagit med pannkakor till lunch och de var 5 timmar på Tom Tits. 5 timmar?!!!! Puh!

Leo ringde på kvällen och med tanke på hur trötta både han och Alexander lät så hade de säkert en superkul dag på Tom Tits.


Barn utan föräldrar

Tolan BrothersPosted by Camilla Mon, July 10, 2017 15:12:53
Ja det ser inte ut som att de lider. Och inte saknar de sina föräldrar heller. Bra :)

Vårfest

Tolan BrothersPosted by Camilla Wed, May 31, 2017 19:45:59
Nyss hemkomna från årets vårfest på Odenskolan. Och även i år var det en lyckad tillställning.
Under hela dagen gick jag och tänkte på hur det skulle bli med tanke på att det regnade hela dagen igår och idag på förmiddagen. Men ibland ska man ha lite tur och lagom tills att festen började så vart det ett riktigt skönt väder.

Vi mötte vår andra familj som höll oss på gott humör.
Leo tjatade till sig en slant, sprang till lotteriet och vann 200 gram choklad. Om jag inte hade varit så snabb så hade han svalt hela i ett stycke. När jag mötte honom såg han ut som en hamster som samlat på sig en massa gott i kinderna. Fast jag måste tillägga att han delade med sig av kakan till både familj och klasskamrater.
I år hade man även hyrt in en trollkarl. Totoo tror jag att han heter. Jag hann inte se så mycket av hans konster men på ljudnivån så tyckte jag mig höra att han var bra.
Alexander hade saknat Oliver (tjatade om honom innan vi gick) så han såg till att kramas innan vi smet hem.
Mot slutet av kvällen märktes det på Alexander att energinivån gått ner så mamman fick se till att skoja till promenaden hem. Tänk vad en fjantig mamma kan göra så att hemgången går fortare framåt.
Alexander var så söt i sin rymdhjälm. "Jag måste ha kontakt med rymden".
Nästa år är det dags för Leos klass att ordna denna vårfest för skolan. Kan bli en spännande historia. Själv planerar jag att vara på Hawaii under hela maj månad ;)


Sagostund

Tolan BrothersPosted by Camilla Wed, October 12, 2016 15:54:50

Storebror läser Den elaka vikarien av Anders Fager. Han läser riktigt bra och lillebror lyssnar tålmodigt.

Vi är hemma i tron om att vi hade fått in magsjuka i hemmet. Under dagen har det visat sig att alla magar mår hur bra som helst. Med två understimulerade killar så har jobbandet inte gått helt optimalt. Imorgon är vi åter till våra respektive rutiner.

Regndansen

Tolan BrothersPosted by Camilla Mon, July 11, 2016 22:49:11
Nu är jag nära. Idag kände jag hur nära det är att jag får Nobelpris i årets morsa.

Jag släppte loss djuren och lät dem gå loss i regnet. Och sådan glädje :) Gisses vad kul de hade. Säkert mest över att mamman hade släppt på alla regler och lät barnen göra precis som de ville.

Jag vart nog lite avundsjuk :) Jag har ju ett litet barn inom mig som gärna hade hängt med killarna. Men jag lovade heligt att nästa gång så ska jag hänga på. Och det kommer jag att göra :)Morgonmöte

Tolan BrothersPosted by Camilla Wed, April 20, 2016 09:24:22
Ett litet samtal innan den förtärdes.... BANANA. Vi har nog tittat på Minions lite för många gånger (det är alltså deras uttal på banan).

Och om den ena gör så vill den andra också, även om den sistnämnde inte ville äta upp den.


Next »