Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Enkel familjemiddag

MatlagningPosted by Camilla Tue, May 06, 2014 21:10:27
Jag vet inte hur det är för er men för mig är det en ständig utmaning att försöka fixa en någorlunda lagad middag. Jag försöker undvika halvfabrikat men visst, tiden tryter även för oss så vi serverar också fiskpinnar och pytt. Dock inte tillsammans :)

Idag fixade jag en kyckling gratäng som vart vansinnigt god. Enkel och snabb att göra vilket är tacksamt för en mor som är trött efter en arbetsdag. Jag hittade ett recept som jag utgick ifrån men gjorde sedan ändringar och en egen tolkning av maten.

Nu är det här ingen matblogg direkt men jag vill ändå tipsa er om denna maträtt då jag vet att det är en och annan familjemor eller far som kikar in här. Ni som har vuxna barn kan säkert också finna glädje i detta enkla middagstips.

Kycklinggratäng

Ingredienser

4-5 tunna kycklingfiléer

1 pkt bacon bitar

1 dl riven ost

4 dl creme fraiche

200 gram philadelphiaost

2 msk ketchup

salt och peppar

kycklingkrydda

Sätt på ugnen på 200 grader.
Bryn baconet så att det blir krispiga bitar. Lägg kycklingen i en ugnsform, salta och peppra efter smak och tycke, strö över osten och krydda med kycklingkrydda. Blanda creme fraishe, philadelphiaost och ketshup och häll bländningen över kycklingen.
In i ugnen i cirka 30 min (kika till den så att den inte blir bränd. Jag la på folie efter 20 minuter).



Jag hade 5 kycklingfiléer vilket gjorde att man kanske skulle ha lite mer sås. Men jag smetade ut blandningen och när allt hade stått i ugnen så vart det en bra sås.

Jag serverade kycklingen med ris men jag kan tänka mig att pasta kan vara ett bra alternativ.



Allas tallrikar vart tomma och jag fick tummar upp från hela familjen så det här kommer att serveras fler gånger. Och då riset också sköter sig själv så behövdes det ingen större ansträngning från min sida för att det skulle bli en smarrig middag :)



Fruktbröd

MatlagningPosted by Camilla Tue, January 22, 2013 20:21:38

Idag har jag backat bröd samtidigt som jag tagit över vab'en för Alexander. Jag bakde 3 limpor morotsbröd som vart saftigt goda. Men det är det här brödet som slog all time high hemma hos oss.

Gisses så gott detta bröd är!

Jag hittade receptet från en brödblogg som hade stängt ner sitt bloggande för något år sedan men som ändå lät bloggen vara öppen och till förfogande för alla som är intresserade av recept. Tyvärr minns jag inte vad bloggen hette så jag har inga källa här. Personen kallar brödet för sirapsbröd men jag har raskt döpt om det till fruktbröd för att för mig kändes det mer passande.

Det är ett underbart recept som trots många ingredienser gick 10 minuter att sno ihop eftersom det är ett recept där allt blandas direkt in i en och samma bunke. I min värld känns detta brödet nyttigt men jag är ingen expert på näringslära så jag kan ha fel.

Jag hade inte allt hemma så en del saker bytte jag ut. Och det funkade det med. Till exempel så hade jag inte aprikoser hemma så för min del vart det russin och tranbär. Jag hade heller inte mörk sirap utan tog brödsirap (som också är mörk).

Testa detta bröd. Jag är nästan säker på att du inte kommer att ångra det. I love it!

För 2 limpor


6 1/2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
1 dl linfrö
2 dl solroskärnor
2 dl dadlar, russin eller torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap

Smörj och bröa två avlånga bakformar. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda till en lös smet. Häll smeten i formarna. Grädde på nedersta falsen i ugn 175 grader ca 1,5 timmar.

Begär

MatlagningPosted by Camilla Sat, October 22, 2011 21:11:10

Igår hade jag ett sånt bak- och chokladbegär att jag bara var tvungen att knåpa ihop något. Jag tog ett säkert kort och bakade Brownies. Brownies löser alla bekymmer och förgyller tillvaron på ett sätt som få kan slå.

Men så gjorde jag en fasansfull upptäckt när jag ställde mig på vågen. Den pekade uppåt istället för neråt. What the f**k?! Måste vara något fel på den där vågen.

Well well.... någon stanns mellan bakningen och kylskåpet vart jag mogen och tog bara en halv brownie. Den övre halvan såklart!

Nu återstår bara en sak. Jag måste göra mig av med dessa små devils för de skriker åt mig i kylskåpet. Några får åka till Mickes morfar imorgon och andra får åka med till killarnas mormor och morfar. Resterande kaloribomber.... mmm.... jag har ju tillräckligt med kaloribomber på mig så... risken är att de får åka ner i soporna. Återstår bara att se hur stor den risken verkligen är ;)

För er lyckligt lottade människor som inte behöver tänka på kalorier finner ni receptet på Brownies nedan. Lucky you!

Grundrecept

350 g mjukt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl mjöl

Fudgeglasyr

3 dl vispgräde
1 dl mjök
1 dl ljus sirap
400 g mörk choklad 70%

Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölet. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Min form är 30*20 cm. Grädda kakan i 175 gr varmluft (200 grader i vanlig ugn) i mitten av ugnen i 30-35 min. Prova med en sticka, den skall vara lite kladdig. Låt kakan svalna.


Gör fudgen medans kakan är i ugnen. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap i en kastrull. Låt svalna några grader. Hacka chokladen och smält ner den i gräddblandningen. Låt svalna lite och bred över kakan. Kyl hela kakan tills fudgen stelnat. Skär kakan i rutor och servera med vispad grädde.

Smarrigt

MatlagningPosted by Camilla Sun, March 06, 2011 13:04:52

Jag är inte så mycket för att lägga upp recept på sånt som jag lyckats röra ihop. Känner att jag klassar inte in till någon mästerkock som är värd att lyssna på. Men här kommer ett undantag!

Jag gjorde denna citronmousse för första gången igår när mor och far var på besök. De brukar få ställa upp som försökskaniner.

Den här citronmoussen var hur enkel som helst att göra och gudomligt smarrig och frisk i smaken som gör att den nästan känns som nyttig. Ni måste prova den! Det enda lilla som jag har att tillägga är att koncistensen är inte i mousseformat. Först trodde jag att det berodde på att den stått för kort tid i kylen. Fast jag åt en liten kopp till förmiddagskaffet och den hade inte tjockat på sig något nämnvärt under natten. Så den som vill ha en liten fastare koncistens ska kanske blanda i gelatinblad i blandningen. Jag är lite sisådär för gelatin, är rädd för att få för dallriga efterrätter men jag tror att jag ska testa med gelatin vid något tillfälle.

Tyvärr har jag inte skapat denna dessert själv. Det har ICA gjort åt mig. Här är receptet:

Citronmousse med granatäpplen

2 dl lemon curd
250 g mascarpone
2 dl crème fraiche
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal
1/2 granatäpple

Gör så här

1. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Vispa ihop mascarpone, crème fraiche och lemoncurd. Blanda i citronjuice.
2. Knåda granatäpplet mot ett hårt underlag så det knastrar. Dela det mitt itu och pilla ut kärnorna med en gaffel.
3. Fördela moussen i glas, toppa med rivet citronskal och granatäppelkärnor.

This one is worth waiting for!