Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Vecka 41

GraviditetPosted by Camilla Thu, March 17, 2011 09:20:51

Trodde aldrig för mitt liv att jag skulle skriva ett inlägg som skulle heta vecka 41 men tänk så underbart det är att ha fel.....

Ja ni, stor blir större och tung blir tyngre.

Imorse upptäckte jag att jag fått bristningar på magen ?!?!?!!!!!!!! Ser ni? Å vem har beställt dem?? Ta bort, ta bort, ta bort!!!! Nu längtar jag ännu mer till att bebisen ska titta ut så att jag får en chans att bli av med bristningarna innan de blir för många. För visst försvinner de när graviditeten är slut...???

Annars inge nytt! Jag tar mina daglig promenader som nu är uppe i en timme. Fast det är inget att skryta med för jag blir omkörd av alla PRO hurtig damer och herrar som självklart ska motionera samtidigt som jag kryper fram. Jag brukar lägga händerna på magen och se sådär extra lidande ut så att alla som jag möter ska fatta att jag är gravid och inte bara fet.

Idag har jag varit vaken sedan kl 5:00 så jag ska ta och parkera mig i soffan med en bra film som jag kan somna till på 2 sekunder.

Må så gott!

Övertid

GraviditetPosted by Camilla Mon, March 14, 2011 23:23:22
Det har kommit in önskemål om uppdatering och statusläge på barnafödandet. Det finns egentligen inget att säga mer än att det lugnt. Jag har nu passerat BF datumet och går därmed in på övertid. Bebisen puttar lite här å där men mer än så är det inte. Känns som att vi satsar på en elefantgraviditet *mutter*. Jag börjar smått tappa mod och känner mig både lite bitter och fången i en enorm kropp. Börjar undrar om det verkligen kommer en bebis snart, är jag verkligen gravid eller är jag bara jävligt fet?! Sedan far tankarna till hur bebisen mår, är allt som det ska eller mår den dåligt.....ja ni vet, sådana där hönsiga tankar som en gravid kvinna kan ha. Avrundar kvällen innan jag kommer hur man skriver de där fulla orden som jag har spottat ur mig några gånger idag. Go natt!

En lång väntan

GraviditetPosted by Camilla Fri, March 11, 2011 10:10:48

Igår var vi på vårt sista MVC besök för att kolla hur allt står till med bebisen. Allt är bara bra med den, kanske lite för bra eftersom den inte vill komma ut. Barnmorskan tror att det kan vara en stor bebisen i magen...huwa....

Vi har en ny tid om två veckor och har bebisen inte kommit ut då så blir det aktuellt med igångsättning. Barnmorskan sa att det är ovanligt att man behöver sätta igång en omföderska när den första förlossningen startade själv. Och andra sidan så gäller "vid varje regel finns undantag" så jag skulle inte bli förvånad om jag får krypa vidare i två veckor till. Så tröttsamt!

Just nu har jag kommit in i en fas där detta inte känns kul längre. Ja jag vet att jag är oförskämd men det är så jag känner just nu. Jag sover 2-3 timmar i taget och är vaken några timmar innan jag somnar om. Det är välldigt tungt nu och även om jag vet att det är vårt barn som ligger i magen så kan jag inte se det fantastiska i det hela. Jag är bara trött och lite "bitter".

Jag har börjat ta halvtimmes prommenader ute. Dels för att det är rätt så skönt väder på dagarna men även i förhoppning att det kanske "puttar ner" bebisen mot utgången. Om inte annat så är det rätt så skönt för ryggen att röra sig och eftersom jag har rätt så ont i ryggen så behöver jag röra på den.

Nåja nåja, jag har tyvärr inget mer spännande att berätta. Vi väntar, väntar, väntar....

Igångsättning

GraviditetPosted by Camilla Wed, March 09, 2011 10:01:37

Jag vet att jag har inte gått över tiden men bebisen har bara några dagar på sig till deadline. Jag är skapligt less på att vara gravid och har därför börjat kika på olika hemmakurer för att sätta igång en förlossningen.

Här är några tips som jag har fått och några har jag Googlat fram.

Sex
Ett gammalt och välbeprövat knep att starta en förlossning. Dock läste jag att det krävs minst 1 dl av mannens sperma för att det ska ge effekt. Nu vet jag faktiskt inte hur mycket en kille ”tömmer” varje gång det hettar till men 1 dl har jag svårt att tänka att han tömmer vid ett tillfälle. Detta innebär då att man måste sexa till ganska så intensivt de närmsta timmarna för att fylla på "byttan" och ge effekt….. Hm, hur gör man då när sex är det sista jag tänker på just nu?!

Hinnsvepning
Igår fick jag lära mig något nytt. Hinnsvepning! Trodde på fullaste allvar att Anne drev med mig när hon sms’ade mig om att hinnsvepning kan sätta igång en förlossning. Trodde att det var ett av många kodord för sex men så var det tydligen inte. Det handlar om att barnmorskan sveper med sitt finger, eller med ett instrument, runt livmoderhalsen i syfte att lossa hinnsäcken barnet ligger i. Jag har aldrig varit så förtjust i när barnmorskan meckar i mitt underliv. Då föredrar jag hellre att en snopp meckar runt.

Stimulering av bröstvårtor
”Detta görs genom att man nyper och rullar bröstvårtorna med syfte att sätta igång värkarna, i enlighet med teorin att oxytocin, det hormon som framkallar värkarna, frisläpps när bröstvårtorna och vårtgårdarna stimuleras.”
OK, this is private!

7 färska annanas
Har läst att annanas innehåller enzymer som mjukar upp livmoderhalsen. Men tänk er, 7 färska annanaser….om inte förlossningen startar efter det så startar du säkert en härlig diarré istället. Jag hoppar denna metod också.

Springa i trappor
Ja jo, jag springer så mycket jag kan och hinner men det går ju inte så fort så jag är tveksam till vilken effekt detta kan ge. Än så länge så ser jag inget resultat av mitt springande. Det enda effekt det gett är att jag får ont i bäckenett så jag avvaktar nog med springandet till efter förlossningen.

Hallonbladste
Och vad är det för fel på vanligt te?!!!!

Men vet ni vad, jag tror faktiskt att kroppen kommer sköta detta själv. Med tanke på att jag ska genomlida en förlossning så är denna väntan i förhållande till detta rätt så smärtfri. Så vi får fortsätta av vänta helt enkelt!


Hur mycket kärlek kan man känna?

GraviditetPosted by Camilla Mon, March 07, 2011 20:43:52

Nu när vi väntar på att vårt nästa troll ska komma till vår familj så dyker det upp alla möjliga djuplodande funderingar och en av dem är; kan man älska alla sina barn lika mycket?

Jag är fortfarande nykär och galet förälskad i Leo så att jag blir lite orolig om det finns någon kärlek kvar för ett till barn. Kommer jag att kunna älska och vara lika kär i vårt andra troll så som jag är för Leo? Jag trodde att denna nyförälskelse skulle gå över efter ett år men så blev det inte. Jag blir bara mer kär i Leo för var dag som går.

Självklart kommer jag att kunna älska vårt andra barn lika mycket. Det fattar även jag. Jag skulle nog gå till världshistorien om jag bara skulle älska det ena barnet och inte det andra. Men tanken och funderingen har dykt upp ändå. Beror det på att ens barn får en att känna mer kärlek än vad man någonsin kunde tro att man kunde känna? Eller är detta bara en bieffekt av graviditetshormonerna? Självklart är jag kär i min lilla gubbe men jag tror att även för honom så kommer Leo på första plats och jag på andra (förhoppningsvis). Och i denna konstellation ska vi klämma in en till som man ska älska och vårda ömt och i dessa tankar växte funderingen fram om kärlekstunnan har något botten. Ni som har fler barn, vad säger ni?

Massa frågor och funderingar och inga svar, det är väl en sådan dag idag där jag haft för lite att göra och för mycket tid att fundera….ok, jag stänger av datorn innan det här blir för djupt och jobbigt.

Nedräkning

GraviditetPosted by Camilla Fri, March 04, 2011 09:59:08

Puh....så har vi då kommit till slutet av vecka 39 och det är dags för nedräkning. Jag var helt övertygad om att denna bebis skulle komma lite tidigare men där hade jag nog fel. Som det känns just nu så har bebisen satt upp ett campingtält och gottat ner sig i "sovsäcken" ordentligt. Jag har inga känningar som helst på att någon förlossning skulle vara på gång.

Jag låter min syster kommentera magen.... "Så himla kul att se... men jeesus, den står verkligen rakt ut! :) Har du provat att ha saker på den? Typ popcorn skålen?... ;)


Visst är det underbart med syskonkärlek! Den här gången kan jag inte riktigt tjafsa emot. Magen står verkligen rakt ut! Fast det bästa med det hela är att jag lungt kan luta mig tillbaka och bara vänta i en sisådär 15 veckor till hennes mage står rakt ut. Jag har massor av härliga kommentarer på lager.... he he he he ;)


Jag tänker bespara er från alla gnälliga kommenterar om hur jag mår, om sömnlösa nätter, tung mage etc och säger bara kort å gott att nu får bebisen gärna titta fram. Gärna å gärna är väl sanning med modifikation eftersom "titta fram" innebär förlossning och det ser jag inte gärna framemot. Däremot bebisen, den längtar jag/vi efter som tusan. Vi har nog förberett det mesta. Ska fixa skötplatsen i helgen, packa ner det sista i BB väskan och sedan så är vi redo för att bebisen ska komma hem.

Lungt

GraviditetPosted by Camilla Wed, March 02, 2011 15:31:02

Ingen bebis på gång och just nu känns det som att den har bestämt sig för att vara kvar i magen ett tag till. Det har blivit lugnare i magen, inte lika mycket liv och rörelse som tidigare. Självklart kan jag börja grubbla på varför det är så.....men jag antar att det beror på att det inte finns så mycket plats att röra sig inom.

Min kära kusin tycker att jag ska hjälpa naturen med att ta karln till säng och få fart på både honom och bebisen. Ska jag vara helt ärlig så är sex det sista jag tänker och känner för just nu. Är stor, tung, klumpig och osexig som bara den så att ha sex just nu är absolut det sista jag känner för. Kanske kan det bli aktuellt om jag går över tiden. Då lär jag bli desperat och tar till alla hjälpmedel som finns. Men just nu så är det bara att gunga vidare och hoppas på att mina telepatiska tankar når fram till bebisen.

Coca Cola light

GraviditetPosted by Camilla Sun, February 27, 2011 12:35:55

Det framgår nog med all tydlighet vad denna graviditet har handlat om.

Bebiskontroll

GraviditetPosted by Camilla Thu, February 03, 2011 12:24:07

Imorse var vi på bebiskontroll för att höra att allt var bra med vår smurf. Det klämdes, kändes och lyssnades. Den ligger forfarande med huvud ner och fötter upp. Måste kännas jobbigt...blir den inte snurrigt av allt blod som måste rinna ner i huvudet, nu när den ligger sådär upp å ner.
Barnmorskan visade mig hur jag själv kunde känna bebisens huvud och det var lite scarry.

Allt är bra med vår smurf! Hjärtslagen ligger mellan 150 - 160 och enligt de som "vet å kan" så ska detta innebära att det ligger en flicka i magen. Fast min magform tyder på att det finns en kille i magen, självklart enligt andra som "vet". Ska bli så himla kul att se vad som tittar fram. Det kanske blir en smurf i alla fall, en blå liten rackare.

Namn

GraviditetPosted by Camilla Tue, February 01, 2011 09:56:19

Kärt barn har många namn men hur många namn som helst kan vi väl ändå inte ge vårt barn, eller? Hur många namn kan/ska man ge? Kan man vara ego och klämma in sitt eget namn som ett mellannamn bara för att alltid markera sin närvaro i denna värld? Något man bör tänka på när man namnger sitt namn? Utan å, ä och ö?

Tänk att det ska vara så svårt att hitta ett bra namn när det finns så många fina namn. Och på nått sätt är namngivelse en så stor grej. Man ska ge en individ ett namn som den, förhoppningsvis, bär med sig hela livet. Kompisar kommer att ropa detta namn, barnet ska lyssna till detta namn, flick/pojkvän ska viska namnet och barnet ska använda detta namn vart än i världen den befinner sig. Med andra ord, ganska så stort ansvar att hitta det där perfekta namnet som funkar överallt och i alla stunder. Man vill ju hitta det där unika och fina namnet utan att det är för udda så att barnet blir moddat. Hmm….det är inte lätt det här!

Jag tror inte att vi har landat i något favoritnamn. Vissa namn är vi överens om, andra måste vi nog bearbeta lite innan vi hissar eller dissar det.
Vad gillar ni för namn? Om ni har några bra namn får ni gärna dela med er av dessa.

Next »