Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Leo 9 år

LeoPosted by Camilla Fri, September 22, 2017 22:34:38
Nu har vi en kille som är 9 år och 3 timmar. Jag är tyvärr inte en sån där mor som minns exakt klockslag men jag har ett minne om att han kom till oss vid kl 19.30 för 9 år sedan.
Dagen började traditionsenligt med bullar, mjölk, paket och skön sång. Det blir svårare med åren att komma på vad Leo vill ha. Han vet ju knappast själv vad han vill ha (förut allt inom spel). Vi gjorde några rätt med presenterna men fotbollsspelet som man ställer på köksbordet och rör gubbarna med pinnar vid sidan var inte så populärt.

Leo har tydligen haft både den värsta och den bästa dagen. Han gjorde sig illa några gånger på skolan så jag fick ett ledsamt samtal från honom under dagen. Och så regnade det. Inte kul.
Leo hade beställt hamburgare från McDonalds till middag och ville prova Big Mac för första gången. Var ju ingen större prövning att äta den. Efter middagen så vände känslorna och han kände att detta var den bästa dagen i hans liv. Härligt att det kan svänga så lätt :)

Grattis Leo!Leo sommarlov

LeoPosted by Camilla Thu, June 15, 2017 12:19:32
Nu har även storebror sommarlov!
Vi började morgonen med att gå ner till skolan för att smycka skolgården. Det är en tradition att 2:ordna smyckar gården på skolgården. Tycker att vi fick till en fin gård med massor av ballonger, banderoller, björkar etc. Vi fick bra beröm från fröken som sa att årets utsmyckning var en av de finaste. Svårt dock att få till en bra bild.
Alla barnen sprang ut på amfiteatern och sjöng olika sånger, såväl som nya som de traditionella.

Hejjarklacken var på plats. As always :)
Efteråt träffades vi i klassrummet där Carola önskade alla en glad sommar och ett skönt sommarlov. Alla barnen fick ett diplom och en sommaruppgift som innehöll ett aktivitetsbingo. Det var alltså en bingobricka med aktiviteter som barnen kunde göra under sommaren. Man kryssar på brickan vartefter man gör dessa aktiviteter, mestadels läsaktiviteter. Kul! När nästa termin börjar tar man med sin bricka och har man gjort minst en rad så får man ett pris.

För oss föräldrar hade barnen gjort en frågesport med frågor om sånt som barnen lärt sig under hela läsåret. Frågesporten svarades med hjälp av mobilen och vi kunde se svaren och antal rätt på deras whiteboard i klassrummet. Så himla kul idé!

Medan Carola läste de sista sidorna i Bröderna Lejonhjärta (som hon läst för klassen) så gick vi andra ut på gården och förberedde fika. Efteråt kom barnen utspringandes och det vart mingel och fika tillsammans.
Barnen fick även en present från fritidsfröken. En liten plantering med ärtfrön. Så gulligt av henne.

Det vart sommarlovskramar med Oliver. Guuuu så stora och snygga killarna har blivit :)
Nu är det sommarlov för killarna. Tänk om man kunde få ha sommarlov.Låg energinivå

LeoPosted by Camilla Sun, December 11, 2016 20:30:23
När jag skrev senast så trodde jag att Leo var på bättringsvägen. Ack så fel jag hade. Det vart inte förrän på fredag som feber gick ner under 39 grader och hela helgen så har han äntligen varit feberfri. Han vart less tillslut och ville inget annat än att komma tillbaka till skolan.

Dock är inte energin tillbaka. Det blir väl så när man inte ätit mat på en hel vecka. Han var på kalas under dagen och mitt i festligheterna så somnade killen. Hur lyckas man med det?!

På eftermiddagen var det avslutning med innebandyklubben. Killarna fick spela bowling på Eklunds bowlinghall. Det var första gången som Leo spelade bowling.
När jag skulle plocka upp honom såg jag till att vara där lite i förväg och det var fullt ös i hallen när jag kom. Leo svängde runt på klotet och fick till en hel del bra kast (säger man så?!) och han hade en riktigt trevlig stund med laget.
Energinivån verkar vara låg i hela familjen. Jag har inte tränat en enda gång denna vecka. Jag är inte dålig men känner mig inte helt pigg i kroppen heller. Micke verkar gå på någon sparlåga och den ende som det är lite fart på är Alexander. Kanske behöver vi ledigt. Jag hoppas i alla fall att jag och Micke slipper det Leo har haft under veckan.


Piggare

LeoPosted by Camilla Thu, December 08, 2016 12:31:17
Jo då, det går framåt. Segdragen feber som sakta går ner (eventuellt feberfri) och har ersatts med en dunderförkylning. Men nu är killen så pass pigg att han kan ta tag i alla läxor som levererats hem. Fast det behövs en morot, en timmes läxor ger en timme speltid.

Det går segt ändå!


Tillsammans - Odenskolan

LeoPosted by Camilla Tue, December 06, 2016 10:50:59
Fritidsbarnen på Odenskolan har skrivit och mixat en låt som nu är live på Youtube (kommer även på Spotify).

Mitt i sjukstuga så kunde jag se hur Leo sken upp när han fick höra att låten nu blivit klar. Han har varit med och sjungit och berättade att de fick göra en del omtagningar innan sången satte sig. Deras musiklärare jobbar även som musikproducent på fritiden så han har både kunskap och möjlighet att sätta ihop låtar (vilken resurs!)

Så himla kul att höra! Här är Youtube klippet på värsta beat-låten från Odenskolan :)


Tungt

LeoPosted by Camilla Mon, December 05, 2016 13:53:53
Nästan 41 grader i feber. Vinglig, ostadig och inte alls på topp. Lider med honom.
Vi försöker locka med det förbjudna men han tackar nej till allt. Saft funkar men inte i den mängd som han skulle behöva få i sig. Det är synd om killen!


Första cupspelet

LeoPosted by Camilla Sun, October 16, 2016 18:04:25
Stor dag idag, första cupspelet för Leo!
Lite nervös men taggad inför sin allra första match. Jag stannade hemma med lillebror men fick direktrapporter från coachen (Micke).
Lite teamsnack innan matchen och det är nr 40 som vi hejjade på lite extra.

På frågan om hur det gick för Grimsta så fick jag svar från Micke att det gick sådär. Detta svar förtydligades med sanningen om att de fick storstryk.
Och Leo var inte så munter när han kom hem. "Vi torskade" sa han kort och gott. Och så kan det bli. Det är bara att komma igen inför nästa match.

Vi andra har softat runt hemma. Micke och jag tog oss ut och städade av altan och förberedde inför vinter. Så skönt när allt är undanplockat. Krattade även några löv helt i onödan då alla högar blåste bort 2 sekunder efter att jag fått ihop dem. Att jag aldrig lär mig, låt löven ligga kvar. Det blir bra i alla fall.8 åringen

LeoPosted by Camilla Thu, September 22, 2016 20:58:40
Han har räknat ner veckor, dagar, timmar och minuter tills hans födelsedag och idag så kom dagen som Leo vart 8 år. Han väcktes med vacker sång från en yrvaken familj som bar på paket och bullar med ljus i.

Även i år är det Lego som gäller så det vart en Ninjago borg/fästning/torn eller vad det nu kallas för. Captain Toad stod även på önskelistan och så fick det bli.

Jag har inte hunnit träffa födelsedagsbarnet så mycket men vad jag hört så har det sjungits för honom på skolan. Stardharna följde med hem och tillsammans fixade vi hemmagjord pizza. Beställt av födelsedagsbarnet. Allt toppades med glass i stora lass så nu känner man sig lagom snygg i kroppen.

Ikväll så vart det nej-tack till både kvällsfilm och läsning. Det är total fokus på legobyggande just nu. Kul att han fortfarande gillar Lego så mycket. Synd bara att man inte får vara med och bygga :)


Vi provar innebandy

LeoPosted by Camilla Tue, September 06, 2016 10:15:48

Vi trodde och hoppades på att simningen kunde vara en sport som Leo gillade men det vart inte så. Inte heller judon. Och så kan det vara, man behöver prova olika sporter innan man hamnar rätt. Därför provar Leo innebandy och i söndags var den första träningen.

Oj så nervös han var. Jag trodde att han skulle göra i brallan så som han våndades. Mycket försiktigt och blygsamt deltog han i träningen. Det gick ok, jag tror att det behövs några träffar för att han ska kunna slappna av och ta för sig mer av spelet.

Sedan har han ett bekymmer och det är att han inte vill be överhettat. Ha ha ha… vansinnigt roligt att höra. Vi försöker prata med honom om detta, att man blir varm och svettig när man tränar och att detta är helt normalt. Och faktiskt också bra, det visar ju att kroppen jobbar och det är lättare att vara med i spelet om man springer och rör på sig.

Ja ja vi får se vad detta leder till. Även om det bara blir en termin så är det värt att låta honom prova och se vad han tycker om det. Det kan ju faktiskt bli helt rätt.

Magsjuka?

LeoPosted by Camilla Sat, August 27, 2016 16:22:57
I torsdag gick Leo till en kompis efter skolan. Strax innan middag får jag ett samtal från en ledsen kille som hade ont i huvudet och ville hem. Vi hann inte mer än hem så somnade han direkt. Precis när jag och Micke lagt oss kom den första kräkningen och som följdes av några till under natten.

På fredagen var killen helt slut efter att fått upp vatten under hela dagen. Vi gjorde vad vi kunde med vatten och saft men det ville liksom inte stanna kvar.

Idag vaknade Leo och var pigg, glad och kände sig mycket bättre. Själv så bara väntade jag på näste man eller kvinna som skulle bli magsjuk.

Leo har både ätit och varit på strålande humör under hela dagen. Så pass att det blivit lite tjat om "vad ska vi göra nu". Jag tog därför ut på killarna på en kort och långsam promenad till affären för att handla middagsmat. När vi kom hem så fick de varsin glass och jag roade mig med att sitta ute och kolla igenom IKEA katalogen. När jag kom in så var det tyst. Lite för tyst.

Alexander satt i sitt rum och lyssnade på en saga och Leo... jag han hade gått och lagt sig. Inget illamående under hela dagen men killen har nog inte riktigt fått tillbaka all sin kraft.
Vi andra har än så länge klarat oss från magsjuka (peppar, peppar, ta i trä) vilket gör att jag funderar på om Leo fått i sig något dåligt. Jag "hoppas" i alla fall på det för jag har ingen lust att toppa min sjukvecka med en magsjuka.

Next »