Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Vår midsommarafton!

SläktträffPosted by Camilla Wed, June 28, 2017 12:30:45

Helt enligt tradition så var vi på landet under midsommarhelgen. Släkten har ökat i antal rätt mycket de senaste åren så det är knappt att vi får plats allihopa.
Tack och lov att vi hade tur med vädret så att vi kunde vara ute.


Som vanligt började vi på ängen. Dans och sång runt midsommarstången hoppade våra barn över. Däremot var de med vid lekarna där det var lite mer utdelning efter ens prestation; choklad.

Efter ängen traskade vi hem för mat och fika. Och femkamp! Denna prestigefyllda tävling inom släkten och i år var det familj mot familj. I år hade en del grenar bytts ut till lite mer moderna och kreativ alternativ.

Vårt lag; The MWD's, kom på en andra plats och vann en honungsmelon :) Ett bra pris tycker jag. Allt som allt en riktigt bra midsommar.

Vår familj var kvar ända till söndagen och efter denna långhelg så fick man lite försmak för semester. Bara 2,5 vecka kvar, sen blir det semester :)

2 åring

SläktträffPosted by Camilla Mon, February 13, 2017 12:05:13
Japp, vi klämde in ett kalas till och firade att kusin Edda fyller 2 år.
Vi gav en Pippi Långstrump till denna Pippi tokiga tjejja. Hon är så söt när hon öppnar paket. Strax innan hon riktigt ser vad det är för något i paketet så utropar hon "ååååååh!" så där sött som bara en 2 åring kan göra.

Vi fick smarra på glassbomb, kladdkaka, fruktspett och äpple muffins så nu måste peta in fler träningspass denna vecka för att bli av med all fika.

Kalas i Knutby

SläktträffPosted by Camilla Mon, February 13, 2017 11:59:36
Svärmor fyller år snart men firades lite i förskott i helgen.
Vi bjöds på god mat, god dryck och gott sällskap. Vad vi gav tillbaka var en något högre ljudnivå än vad svärmor är van vid. Hon blir alltid lite trött och matt när vi åkt hem, förstår inte alls varför :) Vi som är så snälla och fogliga :)

Alltid kul att se hur fint kusinerna leker med varandra (bredvid varandra med varsin padda eller mobil).
Tur att batteriet på dessa elektroniska leksakerna tog slut så att det kunde leka med varandra så som man gjorde förr i tiden ;)
Ja ja, det kan faktiskt vara gulliga.

Jag sa; se lite coola ut. Detta är det som jag fick tillbaka.
Och så har vi farbror Thomas. Han är inte riktigt som alla andra barn men mycket trevlig ändå ;)
Midsommar 2015

SläktträffPosted by Camilla Wed, July 01, 2015 09:31:23

Jo men visst, vi har ju firat midsommar även i år. Samma ställe, samma tid och samma people. I år tror jag att vi slog publikrekord i stugan. 30 själar i varierande storlek klämde in sig i sommarstugan.

Vi följde den sedvanliga traditionen med dans runt stången, alldeles för mycket mat, fika och femkamp som Micke vann i år.

Ni kan själva se hur trevlig vi hade det (en del bilder har jag norpat helt kärleksfullt från kusin Anna).Midsommarafton 2013

SläktträffPosted by Camilla Mon, June 24, 2013 09:01:11
Midsommarafton kom och gick i en rasande fart. Alexander var sjuk så han och Micke stannade hemma medan jag och Leo drog iväg till landet över dagen.

I år vart vi så gott som fulltaliga, 17 vuxna och 6 barn. Vi hade tur med vädret även om de regnade strax innan vi skulle ner till ängen.

Här kommer de längsta bildspel som jag bjudit på. Så håll i hatten, nu kör vi!

Det var god uppslutning på ängen. Dans till Bosse Larssons stämma inklusive tekniska fel på bandspelaren. En tradition som håller i sig.

Efter dansen vart det bullar och saft för barnen. Leo sa att han hade en tvillingbror och norpade åt sig 2 bullar.

Jag höll mig till bara saften eftersom jag skulle köra hem.

Hoppa säck och dragkamp deltog vi också i. Eller, inte jag men Leo och mina kusin barn. Gisses så de tog i. Och vann gjorde de också. Alla vinner på vårt land, alla får choklad efter matchen. Fiffigt va?!

Pappa/morfar snackade med en skum gubbe som sålde lotter till ett mycket attraktivt lotteri som bara vuxna får ta hand om. Igår meddelade pappa att han hade vunnit på detta lotteri. Jag vet inte om jag ska tro honom. Jag lämnade nämligen mina lotter till mamma så jag tror att de eventuellt har gjort ett byte där det var nog mina siffror som vann ;)

Innan vi gick tillbaka till stugan så tog Leo och morfar en promenad på bryggan för att kolla in båtarna. Morfars båt är en badkruka så den har inte kommit i än men vi får se om vi kan hjälpa till med att komma i ordning med detta.

Väl tillbaka så tog vi en skål för farfar som säkert deltog från sin plats i himlen. Syster Emma, lilla Tyr, farmor och faster.

Laura gungade sin bebis i hammocken och om en månad ska den titta ut. Spännande! Lilla Tyr tog också en paus från allt tjo och tjim.

Christian gjorde dagens god gärning med att spela bandy med Leo. Och Leo valde verkligen rätt person att spela med, en bandy proffs. De ni, han satte ribban högt. Det är bra.

Och så middag då, jo då, det fanns mat till oss och alla andra på Torö. Kändes som i alla fall. Utöver detta så stod min mor och grillade kött och kyckling så någon viktnedgång vart det nog inte denna dag.

Och här är gänget, de flesta av dem. Vårt trogna sånghäfte från 1997 var med. Någon pratade om att uppdatera detta. Helt onödigt eftersom den vi har innehåller "The best of alla snapsvisor".

Min kusin Anna hade ordnat skattjakt till barnen. Hela 8 lappar skulle de samla in innan de skulle finna skatten. Snacka om långsam tortyr för barnen :)

Sist men inte minst så vart de fika också. Och är det midsommar så ska det vara en jordgubbstårta. Farmor och jag gjorde varsin och denna är mitt bidrag. Jordgubbstårta med vaniljbotten och jordgubbsmousse. Gott och nyttigt :)

Snygg 90 åring

SläktträffPosted by Camilla Tue, May 01, 2012 22:30:03

Idag har vi varit på storpartaj och firat Mickes (gammel) morfar som fyller 90 år. Imponerande ålder. Jag hoppas att jag också bli 90 år. Minst!

Morfar är en pigg charmör som kan få vilken kvinna som helst att fnittra. Med toppen humör och en å annan stänkare i kroppen fick han ett ordentligt firande med god mat och trevligt sällskap. Svärmor hade dukat upp en buffé som gjorde att vi alla hamnde i paltkoma och kröp ut på soldäck för att andas ut. Hennes bjudning gör att man inser att jag har långt kvar innan jag kan titulera mig som en god husmor.

Vi fick även, äntligen, träffa släktens nykomling. Lille Algot fick en att bli skengravid på en gång. Tror dock att Micke inte kände riktigt samma sak ;)

Algot ser lite skeptisk ut men jag kan lova dig lille vän, vi är snälla även om vi inte ser ut att vara det.

Sist men inte minst.... tårtan! Denna skapelse som jag umgåtts med de senaste tre nätterna. Jag ville göra något riktigt bra och hade min målbild klar framför mig. På det stora hela vart den nästan som jag tänkt mig. Bortsett från en guldmedalj som hamnade i soporna tillsammans med en massa arbetstimmar. Det är tur att man är en glad amatör :)

Det blev en sommartårta med gul bakgrund och vita blommor. Den slängda medaljen ersättes med en enkel namnremsa full med glitter. Tårtan var fylld med rårörda hallon och en hallon mascarpone kräm.

Det verkar som att tårtan var uppskattad och det glädjer mig för det var riktigt kul att göra den.

Nu rundar jag av kvällen. I natt ska jag inte krama någon tårta utan bara min härliga kudde som jag längtat efter. Blir ett kärt återseende.

Midsommarafton 2011

SläktträffPosted by Camilla Sun, June 26, 2011 21:28:02

Så var midsommarafton 2011 avklarad. Enligt tradition for vi till landet på Torö och firade denna dag med övriga släkten. Dagen bjöd på dans runt stången, saft & bullar, tävlingar, lotterier och ja... vi hade allt man ska ha på en midsommar.

I år hoppade jag över dans runt midsommarstången men Bosse Larsson fanns med, såsom han har gjort ända sedan 1966.

Ungdomarna fanns även i år på plats. Här har ni eliten i denna släkt!

Syster yster väntar släktens nästa hulligan. Jag anser att vara moster är en oerhörd viktig roll och jag har därför påbörjat en gedigen To Do lista på allt jag ska lära barnet. Bara viktiga sakter förståss.

Kusin Anna (kallar sig även favoritkusinen) har intagit sin Posh posering och låter alla blixtar bländas av hennes skönhet.

Leo tyckte att det här med midsommarstång var inget att höja ögonbrynen för så han brottade ner morfar istället. Det förstår ju vem som helst att det är mycket roligare än att kolla på en 5 meter stång.

Halva tjocka släkten. Ja ni ser varifrån jag fått min skönhet ifrån.

Mat och potatis!!! Och sill och nubbe förståss!

Jon, som är den som är skyldig till att min syster väntar barn, ville träna på det här med barnuppfostran. Sagt och gjort så tog han vårt barn och flög runt med det i trädgården. Tror ni han blir en bra far? Klockrent säger nog Leo som skrek "mer, mer, mer, mer....".

Sist men inte minst, en bild på oss som är störts, snyggast och starkast. Ni ser väl mucklerna....scarry eller hur..... (bild snodd från kusinannas blogg).

Julafton

SläktträffPosted by Camilla Sun, December 26, 2010 21:43:36

Så är julafton 2010 avklarad. En härlig kväll med mycket god mat, gott sällskap, schysst tomte, en massa paketeter, stök å bök och alldeles för kort tid för samkväm. Innan vi visste ordet av det så var julen avklarad men det är som vanligt. När jag fattat att julen är här då är den redan slut.

Lite speciellt för denna jul vart att gammelmorfar hade ork å vilja för att vara med. Det är fart i "gubben" och en å annan snaps slank ner, utan protester men med välldigt härliga ansiktsminer. Av någon outgrundlig anledning ville han inte öppna sina paket. Det skulle han minsann göra dagen efter. Undrar om detta är något gammalt husmorstips om att man ska låta paketer gotta till sig en dag.

Om man klickar på en bild så får man upp den i större format längst ner efter bildserien.

80 unga år

SläktträffPosted by Camilla Wed, December 15, 2010 19:23:53

För en vecka sedan fyllde min farfar 80 år. Kan man knappast tro med tanke på hans hurtighet i både humör och fysik.

Då hela släkten for till Kanarieöarna på hans 80 års dag så firade vi honom en dag innan. En liten förfest skulle man kunna kalla de för.

Kakor och bullar gjorda på smör, mjöl, mjölk....bara sånt som kommer från naturen, å då är det nyttigt!

Släktens present var för stor för att ta med utomlands så farfar fick öppna den en dag innan.

Vad kan detta vara må ni tro?!

Även om han är 80 unga år så fick han lite hjälp med att öppna sina paket.

Vad tror ni Leo tjoade när det öppnades paket? "Bil, bil, bil"

I och med att vår farfar är så ung och modern av sig så fick han en ny dator av hela tjocka släkten. Så nu kan han hålla koll på alla partidebatter, nyheter, bloggar och annat viktigt här i livet.

Hugo was there!

Bara de snyggaste killarna fick gå på förfesten.

Faster Marianne med Hugo

Å kusin Anna med sitt lilla charmtroll