Familjen Werner

Familjen Werner

Om bloggen

Välkommen till vår familj!Här delar vi med oss av vårt liv och vår vardag. Ta det för vad det är. Desto roligare blir det om du har lust att dela med dig av din vardag! Må så gott!

Friluftsfrämjande dag

VardagenPosted by Camilla Sun, April 29, 2018 21:28:25
Idag var vi på det årliga besöket på Friluftsfrämjande dag i Sandaskogen. Vi hade en annan laguppställning idag. Leo representerade Strövarna så först skjutsade jag iväg honom och därefter åkte jag hem för att hämta resterande av familjen.

Helt enligt tradition så var det riktigt tråkigt väder när vi började vår runda, kallt och regn. Det märks att Alexander växt till sig för de olika stationerna hade inte samma attraktionsvärde som de haft förr.

Och för en gångs skull fick jag med mig kameran men tyvärr strular överföringen av bilder till datorn så alla minnen är kvar i kameran (dags för en ny kamera *host*).

Av ren vana/tradition så åkte Alexander linbanan över krokodilen, lagom road. Träffade Mulle men hon "snoppade" av Alexander genom att säga "dig har jag sett förut så du kan gå ut i skogen direkt". Lite tråkig kommentar eftersom Alexander ville träffa Mulle.

Nåja, repbron är alltid en favorit så den tog vi även i år. Turen med dåligt väder är att alla köer och folkmassa försvinner. Utan att låta osocial så är det rätt skönt faktiskt. Jag hatar att köa.
Väl framme vid sjön så skruvade någon på regnkranen och det började regna lite mer. Också enligt tradition. Jag fann en tall vars grenar var böjda likt ett paraply så vi fick det torrt och skönt.
Vi grillade korvar och fikade innan det var dags för kanotpaddling. Precis när vi var där kom en del av Leos grupp och skulle också äta. Rätt smart att dela på gruppen så att barnen får ta del av de olika aktiviteterna och inte bara så och representera Strövarna.

Alltid när man kommer till sjön och gjort sitt där så blir man lite mör så den sista sträckan blev lite seg. Fast i år kunde vi se fram emot att träffa Leo och de andra Strövarna. Vi vart bjudna på Krabbelurer, en blandning av pannkaka och sockerkaka doppat i socker och kanel. Gott men väldigt sött. En räcker bra.
Efter det så tog vi oss hem. 3 timmar i skogen tog ut sin rätt så vi var rätt trötta. Någon timme senare hämtade jag upp Leo som var helt slut efter cirka 5 timmar i skogen. Han hade haft det fullt upp med att steka Krabbelurer och ta emot besökare plus att han tappat sin täljkniv så han var lite ledsen och rätt slut.

Vid nattning så ville båda killarna läsa bok. Jag läste med Leo och efter ett kapitel så märkte jag att killen behövde sova. Jag avrundade läsande till stora protester men jag hann nog inte mer än att gå ut ur rummet förrän han sov. Han kommer nog sova gott i natt, det kommer nog hela familjen göra.

Alla lösningar är bra

VardagenPosted by Camilla Fri, February 09, 2018 08:57:11
Jag har förmånen att ha en riktig handy man i huset. Han fixar och trixar och har lösningar på alla problem som dyker upp. Detta är hans senaste genialiska lösning.

Tejp på strömbrytaren i badrummet. Så klart! Tror faktiskt att vi är först med denna lösning.

Saken är den att det tar 100 år för lampan att tändas så man hinner man hinner uträtta alla sina ärenden innan det blir ljust i rummet. Jag nämnde lite försiktigt att det kanske är dags att byta lysröret. "Den är ju helt ny!" fick jag till svar.

Så mannens lösning på problemet är att tejpa knappen så att det alltid lyser i badrummet. Fiffigt va?! :)

Nu får ni inte tro att jag kastar skit på gubbens. Absolut inte! Han är en godhjärtat man och vi får faktiskt släcka lampan (ta bort tejpen) på kvällen när det är dags att sova. Är han inte för go ;)När Emil blev Anton

VardagenPosted by Camilla Wed, August 30, 2017 19:11:31
Det går så bra för Alexander i skolan. Nervositeten har släppt och det är en mycket mer avslappnad kille som jag ser på skolan.

Och nu har han fått en kompis. En kille som heter Emil men som det efter några dagar visar sig att killen heter Anton. De har funnit varandra rätt fort, så pass att Alexander var över till Anton redan igår. Kul!

Leo tycker nog att det är lite skönt att Alexander hittar egna kompisar. Han hade nämnt det för Antons pappa när han tog hem killarna, "skönt att han fått en egen kompis" :) Även om både Leo och säkert Oliver tar hand om Alexander bra (snällt av dem) så har jag full förståelse för att det är skönt att inte ha med lillebrorsan hela tiden.

Idag var de tydligen ute på en liten utflykt till en park. Fröken Tove har även kollat av hur kunskapsnivån på matte är. Alexander: "vi räknade bara till 10 för det var det högsta talet. Men det kunde jag. Yepp! Så Tove gav mig ett svårare tal. Och vet du vad det var? Vad är 10 plus 11". Efter lite diskussioner runt middagsbordet där vi delade upp 11 i tiotal och räknade först ut 10 plus 10 samt la till en etta så lyckades han klura ut svaret.

Känns så skönt att han känner sig mer hemma och att han funnit en ny kompis så fort. Det var väl egentligen ingen tvekan om att han skulle göra det men ni vet ju hur mammor är ;)


Tivoli

VardagenPosted by Camilla Fri, July 21, 2017 20:44:14
Jag är så trött så att jag knappt orkar skriva. Idag har vi haft en heldag på Tivoli. Alla fick åkband och alla åkte i princip allt som de fick och kunde åka.

Vi började dagen med 2,5 timmes intensivt åkande. Vi gick från den ena attraktionen till den andra. Eftersom vädret var sisådär så var det i princip inga köer. Men efter ett tag öppnade himlen sig och det började ösregna. Vi passade då på att äta lunch, en idé som vi inte var ensamma om så det var smått kaos på de flesta matställen.

Efter lunch tog vi det lite lugnare och sprätte pengar på spelautomater. Ja alltså inte jag utan killarna. Det var nog rätt bra för det kändes som att tempot gått ner hos killarna.

Fast Leo lyckades lura Micke att åka Demonen vilket var ett galet åk där man var mer upp å ner än upprätt, som Micke sa.

Dagen har funkat bra. Alexander har åkt mer och större attraktioner än vad han gjort tidigare och allt har gått bra. Men efter ett tag blir det som att det bli för mycket information att ta in så han hamnar lite i sin egna värld och är tyst. Inte så konstigt egentligen med tanke på de tempo som vi allt kört.

Imorgon börjar vår färd hemåt. Vi tar en omväg förbi Västervik för att hälsa på vänner för att på söndag ta den sista etappen hem.

Jag tror vi alla är rätt möra och trötta. Det har varit intensiva dagar och även om killarna protesterat att de inte velat gå ifrån Legoland eller Tivoli så har de inte varit svårövertalade att gå till hotellet. Vi är alla väldigt nöjda med denna första semestervecka fast nu vill vi nog komma hem och ladda batterierna någon dag.


Legoland, dag 2

VardagenPosted by Camilla Thu, July 20, 2017 21:40:52
Sämre väder betyder mindre folk. Mindre folk betyder färre och kortare köer. Gillart. På de 5 timmar som vi hann att avverka idag så hann vi med bra mycket mer än igår.

Vi har nog åkt det mesta som gick att åka. Åkt olika berg och dalbanor, skjutit på monster, farit i ett fort och åkt draken etc.

Alexander har även åkt sitt premiäråk i en riktig och stor berg och dalbana. Han tyckte det var kul, vart inte rädd men ville inte åka den igen :)
Det sista vi gjorde var piratvattenkriget igen. Denna gång hade vi ombyte till alla. Se och njut och notera en fars hysteriska vattenskjutande mot en annan far i båten. Filmen gör det inte rättvist för det var hysteriskt kul. I synnerhet när en annan far gick med på plotten (som inte kom med på film).
Nu är vi i Köpenhamn och laddar för en dag på tivolit.

Legoland

VardagenPosted by Camilla Wed, July 19, 2017 20:35:15
Då var vi i Danmark, närmare bestämt Legoland. Vi var uppe i ottan (nästan) och var på plats när stället öppnade.
Vi gick snabbt men grymt imponerade igenom legostaden. Vilket bygge!
All dekoration var i lego så vi såg massor av former, djur och skapelser i lego. Denna spindel var enorm.
Vi har gått igenom ett spökhus, fajtas med Ninjago, åkt sjörövarskepp etc
Vi har även åkt kanot som var blött men väldigt roligt.
Det var väldigt långa köer men priset för en vip biljett var inte värt det (600 kr/pers) så vi fick snällt och vänligt köa. Minst 30 minuter per attraktion. Skapligt segt och tär på tålamodet. Alexander spårade ur och bröt ihop några gånger och ville hem. Jag kan förstå honom, det tog på tålamodet att köa. Vi som trodde att vi hade stora barn fick snällt bära en 6-åring.
För att få upp humöret så fick vi ta gotte pauser. Kan göra de flesta på bättre humör.
Eftersom det vart en heldag på Legoland så vart det lunch på plats. Eftersom det var smockfullt överallt så var det i princip bara att ta första bästa. Och det är väl bara på Legoland som man får lego pommes.
Kan ju bara tillägga att de är inte helt gratis att äta på Legoland. S K I T D Y R T för att vara med exakt. Dyrt med allt egentligen. Exempel en liten popcorn och 2 flaskor vatten- 90 kronor. Catching!

Efter 7 timmar kastade vi in handduken och begav oss tillbaka till hotellet. Men innan vi kom iväg åkte vi någon form av piratskepp med vattenkanoner. Tanken var att man skulle skjuta på andra båtar men det gick även bra att skjuta på folk som stod runt sjön. Och folk runtomkring kunde skjuta vatten på båtarna.
Vilket vattenkrig det blev! Det var så himla kul att se hur vuxna män OCH kvinnor snabbt förhandlades till skjutglada fän. De tog i för kung och fosterland medan barnen stod bredvid och sågs lite snopna ut.

Vi vart rejält blöta! Vi hade ombyte till barnen men inte till oss själva. Tur att vi var på väg hem. En kram till herr pirat ville Alexander ta/få innan vi sa hej då.
I bilen tillbaka till hotellet var barnen helt slut. Det var nästan tystare än när killarna sover. Väl på rummet så var det ingen som orkade ta sig ut för att middag så Micke fixade 2 pizzor som vi delade på. Killarna tyckte att vi var tokiga som åt mat i sängen.
Vi har en 2-dagars biljett till Legoland så imorgon är det dags för dag 2. Vi ska försöka vara där innan de öppnar så att vi snabbt kan gå till det som vi inte hann med idag utan att behöva köa.

Föräldrar utan barn

VardagenPosted by Camilla Mon, July 10, 2017 09:17:24

Hur gör man då? Ha ha ha! Det är nästan som man har glömt bort hur man gör när man har bara sig själv att tänka på. På nått sätt var det en sak när vi reste utan barn men det är en helt annan sak när det är vardag och man är hemma. Lustigt.

För att barnen skulle få ett litet längre sommarlov så fick de åka till mormor och morfar för att vara där till på fredag. En liten win-win situation för oss alla. Killarna har ju en kompis på gården (i Salem) så det kommer att ha fullt upp.

Vi själva ska jobba en sista vecka till. Tungt! Vi var lite fnittriga igår kväll när vi gick runt i ett tomt hus och undrade vad vi skulle göra. Man är ju så programmerad med alla rutiner att man glömt hur man gör när man inte har barn att ta hand om.

Utöver jobb så ska vi försöka hinna med sådant som vi aldrig får tid över. Åka till Bauhaus för att kolla utomhusbelysning och kakel till köket. Ett par fönster behöver tvättas och bilen behöver piffas till inför kommande semester. Ja ja, vi får se hur mycket vi hinner. Kanske skippar vi allt och beter oss som ungdomar; äter middag i soffan och hänger framför tv:n hela kvällen (vilket är en helt ny erfarenhet för oss).Årets första skörd

VardagenPosted by Camilla Fri, July 07, 2017 12:13:10
Jag är väl inte känd för mina gröna fingrar men jag gör så gott jag kan och i år har jag avancerat lite.

Så här sommartid så tycker jag det är kul att odla grönsaker. Efter förra årets diss på små ärt liknande tomater så valde jag att i år odla vanliga tomater och gurka. Och så lite kryddor.

Fast sommaren har inte börjat så bra så jag var tvungen att försöka skydda min lilla odling.
Man ser ju att detta är ett proffs som gjort detta :)
Tanken med plasten var god men höll inte så bra. När det blåste så vart det som ett segel som flög iväg. Det var då som jag tog fram den stora plånboken och åkte till Clas Ohlson. Titta så fint vi har det nu.
Ok det kanske inte är det bästa i denna värld men fullt tillräckligt för mig. Det är i alla fall en bra början. Jag måste erkänna att det är lite mysigt att pyssla, vattna och snixsnacka med alla mina gröna vänner.

Igår var det dags för den första skörden. Gurkorna växer så det knakar och tittar man på plantan nu så kan man se att vi kommer nog ha gurkor för hela sommaren.
Ja den ska vara så liten för det är en mini gurka som blir bara 10-15 cm. Vi har inte hunnit smaka på den än och jag kan säga att förväntningar är höga. Fast hemodlat brukar ju vara gott. Visst?!

Friluftsfrämjandets dag

VardagenPosted by Camilla Sun, April 23, 2017 14:47:18
Idag var det dags för årets Friluftsfrämjandets dag. I år var det ett större bortfall inom familjen. Alexander är sjuk så han fick stanna hemma med pappa och farmor var även hon förkyld. Så jag och Leo tog oss iväg själva. Mysigt!
Allt började bra, som det brukar göra. Vädret var strålande, humöret på topp och vi traskade lugnt runt i skogen samtidigt som vi besvarade frågor i barnens tipsrunda.
Vilken skillnad det är att ta denna tur utan att man har småbarn med sig. Logistiken blir så mycket lättare och man behöver heller inte hålla koll på vart barnets (Leo) tar vägen, han sköter sig själv väldigt bra.
Väl framme till Sandakärret så öppnade himlen sig och det började hagla. Först bara lite vilket funkade för vi satt och åt korv lite skyddad. Därefter var det någon som ville få fart på folkmassan och ökade mängden hagel och la till kall vind för att alla skulle börja stå och hoppa och huttra. Fy tusan så kallt! Jag ville bara hem men Leo envisades med att vi skulle paddla. Det var liksom det som var poängen för honom om att ens gå till kärret.

Ja ja, det gick hyfsat fort att bli vår tur och när vi väl paddlade så var det faktiskt kul. Men efter turen skyndade vi oss hem. Vi frös om våra skinkor, som Leo uttryckte det :)
Och tur var väl det för när vi kom hem så öppnade sig himlen och det vart "snöstorm".

Nu sitter vi hemma och fikar och värmer våra skinkor :)


Vi lever!

VardagenPosted by Camilla Tue, February 07, 2017 21:27:33
Inget nytt att förtälja. Vi har haft det liiiite för mycket uppförsbacke i livet med magsjuka, sjukdom och tråkiga besked. Inget som sätter guldkant på tillvaron. Men vi lever, är något förkylda och mår på det stora hela bra.

Jag kämpar på med min träning. Målet är 3 gånger i veckan och för det mesta får jag till det. Drog på mig en liten otäck skada i fredags, en stortå som fastnade och böjde sig alldeles för mycket. Skitont gjorde det. Men jag är glad över att den repat sig så pass bra som den gjort så ikväll vågade mig på att vara med på kvällens pass med Team Pannben.

Tisdagar och fredagar är favoritpassen men imorgon ska jag försöka släpa mig upp ur sängen och ta mig iväg för ett pass som börjar 7.00. Hm.... får se hur bra det går :)
Next »